Heh coś czuję, że nie tylko my tak mamy
 . Na szczęście jak na razie mam 4 prace rozgrzebane, z czego w jednej właśnie się grzebię
. Na szczęście jak na razie mam 4 prace rozgrzebane, z czego w jednej właśnie się grzebię  .
.>nokturnal
Dzięki za zainteresowanie i omówienie problemu
 .
. Co do FIMO to: cena. Nie ukrywam, ale idę w jak najtańsze produkty, które spełnią moje oczekiwania. ~ 8 zł za 56g to dla mnie rozbój w biały dzień jak na taką skalę, co innego pojedyncza podstawka
 . Ale dzięki. Widziałem ją w Empiku i teraz wiem, że jakby co to warto
. Ale dzięki. Widziałem ją w Empiku i teraz wiem, że jakby co to warto  .
.Co do gliny. Faktycznie nie dodałem, że jest samoutwardzalna. Po nocy jest już twarda jak kamień, a na deszcz nie planuję dioramy wystawiać, także nic nie zmięknie
 . Faktycznie całość jest ciężka, ale to od tych kilku głazów, które umieściłem w "wypełnieniu", ma to swoje za i przeciw (waga). Przy dużej wadze transport jest trudny, ale za to byle pierwszy lepszy dzieciak nie odważy się tego podnosić
. Faktycznie całość jest ciężka, ale to od tych kilku głazów, które umieściłem w "wypełnieniu", ma to swoje za i przeciw (waga). Przy dużej wadze transport jest trudny, ale za to byle pierwszy lepszy dzieciak nie odważy się tego podnosić  , no i jest stabilne.
, no i jest stabilne.Co do przydatności plasteliny to polecam ten StepByStep:
https://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=8 ... 6&start=15.
Myślę, że o temp nie muszę się martwić. Nie popadajmy w skrajności
 .
.Natomiast napis "nie dotykać" byłby dla wszystkich żółtodziobów i dzieci, bo każdy modelarz wie, że niczego oprócz podstawki dotykać nie wolno, a nawet wpierw należy zapytać się jak/za co/ czy w ogóle można trzymać
 . Taka mała złota myśl ...
. Taka mała złota myśl ...Kurcze teraz się przypatrzyłem i powiem wam, że będę miał problem z krawędziami podstawy dioramy
 . Brzegi płyty pilśniowej są brzydkie! Mam nadzieję, że przybicie listewek dookoła pomoże, chociaż będzie wymagało większej precyzji przy transporcie
. Brzegi płyty pilśniowej są brzydkie! Mam nadzieję, że przybicie listewek dookoła pomoże, chociaż będzie wymagało większej precyzji przy transporcie  .
 .Pozdro,
L_T
 .... w trwałość, wygodę modelowania i potem malowania.
 .... w trwałość, wygodę modelowania i potem malowania.

Click to see full-sized image
Click to see full-sized image Click to see full-sized image
Click to see full-sized image .
.