[PL] Smart Max

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] Smart Max

Post by Slawol »

Marta wrote:A czemu wy sie tak wszyscy upieracie zeby kupowac w PL? Naprawde koszty wysylki az taka roznice robia?
Myślę, że dla niektórych robi różnicę, bo czasami na konkursy trzeba specjalnie kupić modele, których nie można dostać w Polsce. A nawet jeśli modele są dostępne i polskie ceny są trochę wyższe, niż surowy przelicznik walutowy, to bardzo często i tak wychodzi trochę niżej, niż przy kupnie modelu z przesyłką zagraniczną, zwłaszcza gdy kupuje się samemu coś, bez zrzuty grupowej. A tak normalnie to może nikt by nie kupił, bo i po co? :) Na półkę to nie wszyscy malują sobie, nie wszyscy lubią Steampunk, modele też do najtańszych nie należą jednak itd. Tak sobie myślę głośno...

Ja tam już mam upatrzony model na półkę od dłuższego czasu, a skoro konkurs idzie, to i może dla mnie też będzie pretekstem do zakupu ;) Ale to zobaczę, na razie mam chętkę tylko i nie wiem, co z tego wyjdzie...
Marta wrote:@Slawol: Mi sie termin konkursu SmartMaxa pokrywa dokladnie z EuroMilitare (na ktory to konkurs planuje skonczyc wilczyce;p) a tydzien pozniej jest GDUK (na ktory tez mialam ambitne plany), dobrze ze przynajmniej pomysly mam skrystalizowane do kazdego z figurasow:)
Powodzenia w takim razie! Pokaż im! :twisted:

Mi się terminy w sumie z niczym nie pokrywają, ale też mam ambitne plany na jesień i sobie czas już rozłożyłem na to... No i wreszcie się odkopałem trochę ze zleceń. Jak wszystko pokończę, to będzie kilka prac naraz. A do tego kończę, kończę i skończyć nie mogę modelu na eBay - ciągle przestawiam z kąta w kąt :banghead:

A o organizacji DMP i konkursu w Gorzowie to już nie wspominam... ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Marta

Re: [PL] Smart Max

Post by Marta »

No w sumie... dla mnie teraz to kupno figsow, czy dodatkow w Pl, to spory koszt wysylkowy, ale myslalam ze z zagranicy (nie liczac niemiec, bo oni to maja ceny przesylek z kosmosu) nie jest az tak bardzo drogo:( Tym bardziej ze jak mowisz, wszystkiego w Polskich sklepach nie dostaniesz;/

@ Wojteq: www.maelstromgames.co.uk ma chyba nadal darmowa wysylke na teren calej europy (powyzej paru funtow zamowienia) i calkiem spory asortyment (smart maxa tez).
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Post Reply