[PL] GD 2011 :)

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Marta

Re: [PL] GD 2011 :)

Post by Marta »

Wybierzcie sie do Birmingham;]
To w końcu kolebka (no prawie) GW, GD i takichtam.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

hehe :D

Pod warunkiem ze Ty przyjedziesz na hussara :D
Kuzyn

Post by Kuzyn »

@Marta

rodzice mają znajomych w Birmingham i podczas wakacji '10 zabrali mnie do Nottingham do world of Warhammer, polecam, super miejsce :D Gablotki z pracami EM są baaaardzo fajne.
Marta

Post by Marta »

Taki jest plan, ze przyjade.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
mr_Denial

Post by mr_Denial »

Najpierw Hussar potem jakieś demony ;)

A teraz zadam pytanie którym pewnie ubodę w serce co większych wyznawców - kiedy dokładnie są te demony zagramniczne(Niemce, Włosze) ?
Che wiedzieć tak orientacyjnie jak by mnie coś targnęło na pomalowanie czegoś od FW.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

w angielskiej czesci forum jest rozpiska imprezowa na 2011. poszukaj sobie :)

jesli chodzi o wyjazdy i moje pytanie pierwsze - jesli juz ktos ma kase, czas i checi na wyjazd, czemu nie przemyslec imprezy "otwartej", gdzie mozna zobaczyc nie tylko jedna firme, gdzie konkurencja i poziom jest co najmniej taka sama, gdzie sedziowie nie musza analizowac czy praca bedzie sie dobrze w gazecie prezentowac....
Image
Camelson
Jarek Wędrowniczek

Post by Camelson »

No nie wiem... bo to jakoś jest tak, no wiesz :) "Golden Demon" najbardziej znany konkurs i chyba każdy malarz powinien spróbować wystartować w jakimś :) tak myślę.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

trzeba by tu dyskusje na calkiem nowe tory skierowac, gdybym mial ci odpisac :) ja osobiscie wolalbym pojechac na Euro, Salute czy cos podobnego niz na GD - m.in. z powodow ktore podalem wczesniej :)
na GD tez bym sie wybral, ale nie w pierwszej kolejnosci.
tak czy owak - powodzenia dla tych, co sie wybiora :)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ty byś się wybrał, bo masz bardzo inny punkt widzenia - chciałbyś zobaczyć coś ciekawego, w miarę różnorodnego, może coś zgłosić - oczywiście nie SM.

ale zakładam że wielu malarzy wybiera się na GD, bo:
- w ich odczuciu to najbardziej znany konkurs
- w ich odzczuciu to najbardziej prestiżowy konkurs
- w ich odczuciu najwięcej im da zwycięstwo w takim
- w ich odczuciu klienci zwycięstwo najwięcej znaczy dla potencjalnych klientów (często ze stajni GW, czyli nie zaznajomionych z alternatywami)

myślę, że inne konkursy mają większe znaczenie dla osób, dla których aspekt modelarsko-malarsko-hobbystyczny jest dominującym, a GD często dla ludzi traktujących to (poniekąd) jako zabieg marketingowy

ale są też osoby jak np. Illusionrip, które kompletnie bez zaangażowania 'marketingowego' i tak jeździły chyba na wszystkie GD w Europie, a do tego niektóre imprezy "ogólne"

oczywiście to wszystko jest trochę uproszczone, ale jest to jakaś teoria
myślę, że innym konkursom brakuje takiego przebicia, reklamy - wystarczyłoby powiedzieć "na ostatnim GD w Anglii było XX zgłoszonych osób i YY prac - u nas 3x więcej! a do tego porównajcie zdjęcia i sami oceńcie gdzie warto przyjechać!". albo nagroda jak w Crystal Brushu ^^
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

alez ja sie w pelni zgadzam z teoria roznych motywacji :) po prostu przedstawiam swoj prywatny punkt widzenia, no i jednoczesnie pomagam tym konkursom z reklama ;)
Image
Post Reply