[PL] Malunki C'tana

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ctan

Re: [PL] Malunki lcs9

Post by Ctan »

Maru wrote:a do tematu nim zaczniesz ćwiczyć ten złoty na np blood Angelach (ten taki latający z pucharem - co powinien być cały złoty) to ty napisz jakimi farbami ty zabierasz sie za te złoto bo możliwe że problem jest znany od dawna i nazywa sie "niewłaściwe kolory" :wink:
Złoty, złoty... prześladuje mnie to ostatnio :D Złoty robię, znaczy staram się robić tak jak polecił mi loler, czyli podkład z sneakbite, później sciemniam sobie to co chcę sneakbitem z czarnym, rozjaśniam sneakbita białym i rozjaśniam aż do białego, na koniec to wszystko glazuje czystym sneakbitem.
Czyli czarny -> sneakbite -> biały
Jeszcze cała masa pracy przede mną żeby to wyglądało po ludzku. Wiem, że problem tkwi we mnie po części, jakoś nie mogę się jeszcze przełamać do silnych kontrastów i mimowolnie cośtam wygładzam (może to taka przypadłość po pancerzach necronów :bonk:).
Po wypłacie będę musiał zakupić box blood angelsów w złotych zbrojach i ćwiczyć... i ćwiczyć kontrasty i refleksy.
Wczoraj ściągnąłem sobie całą tonę fotek z przykładami nmm, m-nmm, całą masę zdjęć biżuterii i będę studiował temat do skutku.
Image Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

hym nie widzę błędu w stylu "sun burst Yellow"

czyli błędy są w proporcjach - czyli niestety musisz dojść do tego sam albo dorwać kogoś kto ci pokarze

natomiast przy malowaniu złotego dodał bym jescze że śladowe ilości Bestial browna i bardzo ciemnego turkusu są pomocne (używa sie tego w śladowych ilościach ale ładne łamie monotonię koloru )
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ale masz ładnych tych Necronów!

Dla mnie jednak to i tak za czyste i i i... I w ogóle będę miał innych :mrgreen:

Bardzo ładnie malujesz figurki i widać, że nieobce Ci zaawansowane techniki - ale to już wcześniej było widać i rozmawialiśmy o tym :) Podzielam w sumie opinię Mahonia dot. całości.

A co do Deceivera - "ogórek, ogórek, ogóreeek, zielony ma garnitureeek..." :mrgreen: Wygląda jak wielka fasolka! Ale kolorek Ci wyszedł soczysty. Nie pasuje mi jednak kolor szarfy... :think: No nie. I już.

Post Sławolum
A u mnie się rzeźbi Nightbringer :dance: W ogóle to znów zmieniłem koncepcję armii... Ale już mam trochę konwersji i popsutych modeli, więc się nie wycofam - robię póki mam wczutę ;) Na dniach może wrzucę w końcu jakiś apdejt do "ToG" w angielskiej sekcji :roll:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Ctan

Post by Ctan »

dorzucę coś nowszego... cały czas jestem jeszcze w jaskini jeśli o robienie zdjęć chodzi...
bardzo fajna figurka, mała, delikatna - miło się ją malowało, szkoda, że nie mogłem jej zostawić dla siebie ;)

ImageClick to see full-sized image
Image Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

całkiem fajna! najlepsza część - karabin. fajne kolory, dobrze wycieniowany.
miecz wygląda dobrze z tyłu, ale od przodu jakiś taki płaski...
udana podstawka, pasujące kolorki, niezły kontrast.
szkoda że fotki takie małe, że nie widać detali np. twarzy...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

nie chce mi sie pisac tego samego co Mahon :)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

wstaw jako cytat :lol:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ctan

Post by Ctan »

Najważniejsze że klyent był zadowolony :), nie miałem kiedy zrobić jej fotek, czas gonił bardzo - to miał być jakiśtam prezent urodzinowy, dlatego foty są takie jak widać, bez szału. Nie miałem też za bardzo czasu posiedzieć nad mieczem, ogólnie jakoś nie miałem na niego pomysłu ;p
Image Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

miecz dziwny bo ma błąd logiczny w malowaniu - z "zewnętrznej" strony ok ale w wewnętrznej ma odbicie pomalowane tak samo a to błąd bo kont padania jest odwrotny czyli i cieniowanie powinno być odwrotnie :)
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Ctan

Post by Ctan »

hie hie hie, i tutaj zaczynamy popadać schematy, czyli ogień zawsze malujemy od białego do ciemnoczerwonego, miecze zawsze tak samo itp. itd. Wiem jak pada światło ;))) celowo pomalowałem go w ten sposób, tak, żeby wyglądał na bardziej "kryształowy" niż NMM czy łotewer coś innego ;)
Image Image
Post Reply