pozdrawiam.
[PL]Warsztat Wojto
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Witamy
. Na przyszlosc rada - staraj sie nie umieszczac samych linkow tylko pare fotek umieszczonych w znacznikach -> wtedy zdjecia zostana zaladowane przy przegladaniu tematu. Tak to klikanie w mase linkow nie nalezy do przyjemnosci
. Po tych zdjeciach moge powiedziec jedynie ze modele sa ok. Beda zdjatka z blizszej odleglosci i w lepszym oswietleniu bedzie mozna sie wylewniej wypowiedziec na temat Twoich prac.
pozdrawiam.
pozdrawiam.
Z tymi latami malowania to jest ściema, kolega maluje od 12-14miechów :WOW:
Co do fotek to fajnie by było gdybyś je kadrował. Proponuję wyjść na balkon i cyknąć nowe. Pogoda jest cudna, na świeżym powietrzu wyjdą lepiej <zdjątka> . Ponadto ściągnij gimpa lub picasse. Warto je troszkę rozjaśnić. W obu programach jest taka funkcja automatyczna. Gdybyś miał pytania to służę na gg:D
Okej. wracając do figurki. Gala podoba mi się najbardziej. Ładna, neutralna czerwień wygląda w deskę
Pozdrawiam.
Co do fotek to fajnie by było gdybyś je kadrował. Proponuję wyjść na balkon i cyknąć nowe. Pogoda jest cudna, na świeżym powietrzu wyjdą lepiej <zdjątka> . Ponadto ściągnij gimpa lub picasse. Warto je troszkę rozjaśnić. W obu programach jest taka funkcja automatyczna. Gdybyś miał pytania to służę na gg:D
Okej. wracając do figurki. Gala podoba mi się najbardziej. Ładna, neutralna czerwień wygląda w deskę
Pozdrawiam.
Hmm akurat nie mam co robić w domu, to postanowiłem pobawić się pierwszy raz w życiu w NMM.Ogółem chcę zostać przy metalikach bo na dobrym poziomie dają tak dobry efekt jak NMM.A o to co namazałem:
- https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/040 ... 47db2.html
- https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a49 ... 78d1d.html
Próbowałem w ale nie wchodziły...
Pozdrawiam
- https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/040 ... 47db2.html
- https://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a49 ... 78d1d.html
Próbowałem w ale nie wchodziły...
Pozdrawiam
narazie trudno cokolwiek powiedziec o Twoim nmm, bo prawie nic nie widac, z ujecia tyłu figurki mozna cos zobaczyc, ale to za mało zeby powiedziec cos o nmm
Postaraj sie zrobić zdjęcia z bliższej odległosci i jesli chodzi Ci o jakis konkretny element, który chcesz nam pokazać to staraj sie zeby on byl w centrum fotki, albo zeby byl dobrze widoczny, bo narazie te dwa zdjecia sa typu, "pokaże Wam jak pomalowałem płaszcz na plecach figurki," a pokazujesz zdjecia od przodu. Widze ze ładnie Ci idzie, ale potrzebujemy wiekszych fotek do dawania Tobie rad
(no chyba ze ich nie chcesz
)
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
Akasha
A ja nie zgodzę się z przedmówcami. Po pierwsze bierzesz się za nmm a taka podstawa jak odpowiednia konsystencja farbki leży. Nie wiem czy inni tego nie widzą ale powinieneś ją bardziej rozwodnić. Po drugie farba za grubo, co widać głównie na klacie. Widzę że nasz elfi wódz ma ćminkę na ustach- coś z nim nie tak?
Nmm- poza tym co wyżej to zdecydowanie za mało warstw i zbyt mało płynne przejścia. zbroja wygląda co najwyżej na skórę.
Pozdrawiam.
Nmm- poza tym co wyżej to zdecydowanie za mało warstw i zbyt mało płynne przejścia. zbroja wygląda co najwyżej na skórę.
A mi dużo bardziej podobała się Gala a była malowana wcześniejidzie Ci coraz lepiej
Pozdrawiam.
Fotki są wystarczająco duże (kliknij na nie to się pokażą w całej okazałości Rentall).Rentall wrote: Postaraj sie zrobić zdjęcia z bliższej odległosci
potrzebujemy wiekszych fotek do dawania Tobie rad
Pozdrawiam
Co do malowania - podpisuję się pod Gildorem.
...aha - Witam!
Cold "Strobe Light Network"
Akasha wrote:Tył płaszcza nie bardzo mi się podoba, popracuj, kolego, nad rozjaśnieniami.
Hmmm tak właściwie jak zacznę go malować to się wezmę za rozjaśnienia
Gildor - pisałem na GG że to figurka testowa i jest na niej już z 5 różnych malowań bez zmywania.Testuje na niej moje wymysły , nowe techniki albo się po prostu bawię.Fakt mój błąd że nie napisałem tego na początku ale lepiej późno niż wcale.
Pozdrawiam
-
Akasha