[PL] Po 7 miesiącach GD PL w White Dwarfie!!

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

wiadomość o PGA zdaje się wiarygodna, ale nikt nie kwapi się do jej oficjalnego potwierdznia lub dementowania. a zagranicznych gości wypadałoby wcześniej uprzedzić....

sama relacja mnie mocno zawiodła, ale z drugiej strony - może po prostu nie jestem miarodajnym targetem White Dwarfa.... :roll:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

e tam zawiodła: prawie cała strona i zdjecie 1 figurki? :lol:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
elvers

Post by elvers »

A tak się zastanawiam, moze bedziecie wiedzieć. Czy wedle regulaminu GW można dać na GD figurke na podstawce z Micro Art Studio?
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

teoretycznie: nie bardzo. nie wolno łączyć IP GW z IP innych producentów. inaczej: tylko produkty GW.
a gdzie rzeczywiście przebiega linia - zależy od konkretnego składu sądziowskiego i ewentualnie wytycznych "z góry" co do tego co puszczać a co nie.
-- Mahoń

Image

elvers

Post by elvers »

To gdyby np mój squad na gd był na podstawkach MAS'owych to by był zdyskwalifikowany? nie no troche dziwnie, bo jeśli gw by produkowało podstawki to rozumiem, ale przecież nie produkuje więc chyba MAS'owe moga być...
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ludzie wylatywali już także za użycie produktów innych firm na podstawkach, więc nie mów mi co by było dziwne :lolsign:

twój post podpada mi pod termin "myślenie życzeniowe": chciałbym żeby tak było, więc będę pisał że tak jest :P
-- Mahoń

Image

elvers

Post by elvers »

Nie :) ja się pytam żeby 1. nie zostać zdyskwalifikowanym, 2. Żeby tuż przed demonem nie okazało się że musze ogarniać nowe podstawki. A ogólnie nie ma o tym wspomniane w regulaminie więc pytam cżłonka szanownej komisji :D
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

BYŁEGO.
jeden przymknie oko bo "nie wie, że to gotowy element innego producenta", a inny uwali - wiem, że chyba Alka uwalili na Rackhamowej kolumnie będącej częścią podstawki pod oddział, a więc nawet nie figurki jako takiej....
-- Mahoń

Image

elvers

Post by elvers »

Czyli co lepiej zrobić samemu te podstawki :( ?
kurcze czyli więcej pracy :(

No trudno. To jeszcze jedno pytanie (obiecuje - ostatnie) czy drewniane podstawki są brane pod uwagę przy ocenianiu?
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

czy są brane pod uwagę? zależy od sędziego.

a co do mnie to powiem tak: zasadniczo nie, ale tak naprawdę to trudno wykluczyć, że mimowolnie się jej nie weźmie pod uwagę. a jeśli miałbym 2 prace, które podobałyby mi się równo, to taki detal może przeważyć szalę na korzyść jednej z nich.

ogólnie - rób co możesz żeby było najlepiej. mówienie że "to więcej pracy" jest średnio trafione, bo tyle pracy ile włożysz, tyle będzie miało wpływ na to, jak bedą tę pracę postrzegać inni (w tym sędziowie).
-- Mahoń

Image

Post Reply