Co do Crom`a. Nie twierdzę ,że jest to fenomenalna rzeźba. Nie mniej dziwię się ,że ten dark elf czy Hellcanon uplasowały się wyżej.
Coś mi się wydaje ,że w pierwszej dziesiątce będzie Archaon. Gw. wprost ubóstwia ten model...
[PL] Top 25 Warhammer miniatures
-
Sebollus
Hmm ciekaw jestem czy Nagash się znajdzie na tej liście.
Co do Archeona to mogę sie w zasadzie o nie wiem co ząłożyć że będzie w pierwszej 10 jesli nie nawet w 1 piątce (jak dla mnie dość zasłużenie , nie lubie zbytnio starych modeli) Co do figurek które mi na liście nie pasują to jak narazie ten egzecutioner(są sużo lepsze figsy d.elfowej piechoty) i ten ogr. A jeśli chodzi o dalsze typy to stawiam że pojawi się Grimmgor, white Dwarf(ten z piwem w hełmie
) , być może Karol Francik , może Kroq-Gar, może Skarsnik(tylko nie wiem który)hmmmm ciekawa sprawa 
Co do Archeona to mogę sie w zasadzie o nie wiem co ząłożyć że będzie w pierwszej 10 jesli nie nawet w 1 piątce (jak dla mnie dość zasłużenie , nie lubie zbytnio starych modeli) Co do figurek które mi na liście nie pasują to jak narazie ten egzecutioner(są sużo lepsze figsy d.elfowej piechoty) i ten ogr. A jeśli chodzi o dalsze typy to stawiam że pojawi się Grimmgor, white Dwarf(ten z piwem w hełmie
Eee... Trochę mnie zbiłeś z tropu...Nameless wrote:@Slawol - ulthrana i marines bym sie raczej nie spodziewal na liscie 25 modeli WFB...
"Nadzieja matką głupich..."Nameless wrote:Tyriona szukasz? Niepomalowanego?
@Sebollus, Kotlet - a powiem Wam, że chętnie bym zobaczył Archaona na tej liście, ale konnego, nowego
Pozdrawiam
Sławol
To jest lista z okazji 25 lat systemu WFB, więc ciężko oczekiwać na niej modeli 40K
Co do modeli, to Crom mnie faktycznie dziwi bo choć to naprawdę dobry model to jest wyraźnie młodszą kopią Archaona. Co do obecności Archaona w zestawieniu w wersji konnej, to jedna z lepszych figurek do WFB, zwłaszcza że pochodzi z czasów gdy Warriorzy Chaosu nosili na głowach garnki
Z modeli zamieszczonych to jak dla mnie jeszcze bez wątpienia Hellcannon. Dziwne dla mnie są familiary (super figury, ale żeby od razu w top 25).
No a co do nowych figsów do VC to też już na tym forum wyrażałem opinię, więc obecność jakiegoś modelu też by mnie nie zbulwersowała
Co do modeli, to Crom mnie faktycznie dziwi bo choć to naprawdę dobry model to jest wyraźnie młodszą kopią Archaona. Co do obecności Archaona w zestawieniu w wersji konnej, to jedna z lepszych figurek do WFB, zwłaszcza że pochodzi z czasów gdy Warriorzy Chaosu nosili na głowach garnki
Z modeli zamieszczonych to jak dla mnie jeszcze bez wątpienia Hellcannon. Dziwne dla mnie są familiary (super figury, ale żeby od razu w top 25).
No a co do nowych figsów do VC to też już na tym forum wyrażałem opinię, więc obecność jakiegoś modelu też by mnie nie zbulwersowała
https://www.chestofcolors.com/cofc-postnuke/index.php?name=PN
OK, OK, poddaję się!
Już wszystko wiem, lista jest utworzona z okazji 25-lecia systemu WFB! Hurra! 
A skoro znów się udzielam, to dodam od siebie jakieś modele, a co: Egrimm Van Horstmann na dwugłowym smoku Chaosu oraz Eltharion na gryfie - HE:) O, może jeszcze Stone Trolls, za świetny klimat i rzeźby
Pozdrawiam
Sławol
A skoro znów się udzielam, to dodam od siebie jakieś modele, a co: Egrimm Van Horstmann na dwugłowym smoku Chaosu oraz Eltharion na gryfie - HE:) O, może jeszcze Stone Trolls, za świetny klimat i rzeźby
Pozdrawiam
Sławol
RE: https://www.chestofcolors.com/cofc-postnuke/index.php?nam
oj tak, konny Archaon jest super. za to pieszy to... nie powiem, bo mógłbym kogoś obrazić 
smok van Horstmanna był super, podobnie jak Eltharion z "ptaszydłem".
Trolle kamienne (stare, z głupimi pyskami) - rewelacja. Dużo lepsze niż rzeczne.
Zawsze podobał mi się duet Gotrek + Felix, mimo, że obecnie te "pierwotne" modele ostro już lecą oldskulem. Nowe jakoś do mnie nie trafiły.
Obie wersje Skarsnika z Gobblą były fajne. Jabba (sorki, slann) na tronie tez nie był zły.
Kupa starych goblinów i snotlingów miała olbrzymią moc charakteru. Podobnie jak stare krasnale...
smok van Horstmanna był super, podobnie jak Eltharion z "ptaszydłem".
Trolle kamienne (stare, z głupimi pyskami) - rewelacja. Dużo lepsze niż rzeczne.
Zawsze podobał mi się duet Gotrek + Felix, mimo, że obecnie te "pierwotne" modele ostro już lecą oldskulem. Nowe jakoś do mnie nie trafiły.
Obie wersje Skarsnika z Gobblą były fajne. Jabba (sorki, slann) na tronie tez nie był zły.
Kupa starych goblinów i snotlingów miała olbrzymią moc charakteru. Podobnie jak stare krasnale...
Ano, Slann też był udany, świetny. W sumie wychodzi na to, że przeważająca część modeli opisanych tutaj pochodzi z poprzednich edycji... Widzę, że nowości nie zawsze trafiają do naszego przekonania
W sumie to nasunęła mi się tutaj myśl odnośnie konkursów malarskich - tak samo jak nie zawsze o wysokiej lokacie decyduje jakość malowania, tak i tutaj nie zawsze nowoczesność gwarantuje powodzenie danego modelu u hobbystów
P.S.
Ale ze mnie cymbał - wreszcie nareszcie ustawiłem sobie sygnaturkę, a i tak odruchowo klepię pozdrowienia... chyba muszę się wyspać...
Aha, byłbym zapomniał - a'propos krasnali - Kragg The Grim, stary żyrokopter i Dwarf Queen
Poz...
Dobra, idę się bawić jaj... Znaczy się - pisankami... :silenced:
W sumie to nasunęła mi się tutaj myśl odnośnie konkursów malarskich - tak samo jak nie zawsze o wysokiej lokacie decyduje jakość malowania, tak i tutaj nie zawsze nowoczesność gwarantuje powodzenie danego modelu u hobbystów
P.S.
Ale ze mnie cymbał - wreszcie nareszcie ustawiłem sobie sygnaturkę, a i tak odruchowo klepię pozdrowienia... chyba muszę się wyspać...
Aha, byłbym zapomniał - a'propos krasnali - Kragg The Grim, stary żyrokopter i Dwarf Queen
Poz...
Dobra, idę się bawić jaj... Znaczy się - pisankami... :silenced:
Re: RE: https://www.chestofcolors.com/cofc-postnuke/index.php
W zasadzie to jest ta sama figurka, tylko zamiast konia dają w blisterku metalowe nóżki piechoty. Jest to tyle śmieszne, że zgodnie z zasadami da się zabić jedynie konia i pozostaje bohater na piechotę, a jego figurkę zamiast w jednym boxie wypuścili jako limitkęmahon wrote:oj tak, konny Archaon jest super. za to pieszy to... nie powiem, bo mógłbym kogoś obrazić
Smok tak, ale jakoś jeździec już do mnie nie przemawia. (mam jako jeźdzca Archaonamahon wrote:smok van Horstmanna był super, podobnie jak Eltharion z "ptaszydłem".
Jeszcze ze swojej strony podał bym kandydaturę starego czempiona tzeenth'a bez twarzy:
Click to see full-sized imageIMHO jedna z najbardziej klimatycznych figurek do Chaosu.
Re: RE: https://www.chestofcolors.com/cofc-postnuke/index.php
MiSiU wrote:W zasadzie to jest ta sama figurka
tyle że na koniu dziwne proporcje nie rażą, a nawet tworzą wrażenie perspektywy, oglądania Archaona od dołu (wielki rumak chaosu, spore nogi, mała głowa). a jak stoi pieszo to ma olbrzymie nogi i małą głowę.
średnio mi się to podoba - Crom jest lepszy...
i znowu (słusznie) wracamy do "stare = klimatyczne"MiSiU wrote:IMHO jedna z najbardziej klimatycznych figurek do Chaosu.