[PL] Top 25 Warhammer miniatures

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Kotlet_Schabowy

Post by Kotlet_Schabowy »

Co do Crom`a. Nie twierdzę ,że jest to fenomenalna rzeźba. Nie mniej dziwię się ,że ten dark elf czy Hellcanon uplasowały się wyżej.

Coś mi się wydaje ,że w pierwszej dziesiątce będzie Archaon. Gw. wprost ubóstwia ten model...
Sebollus

Post by Sebollus »

Hmm ciekaw jestem czy Nagash się znajdzie na tej liście.
Co do Archeona to mogę sie w zasadzie o nie wiem co ząłożyć że będzie w pierwszej 10 jesli nie nawet w 1 piątce (jak dla mnie dość zasłużenie , nie lubie zbytnio starych modeli) Co do figurek które mi na liście nie pasują to jak narazie ten egzecutioner(są sużo lepsze figsy d.elfowej piechoty) i ten ogr. A jeśli chodzi o dalsze typy to stawiam że pojawi się Grimmgor, white Dwarf(ten z piwem w hełmie :D) , być może Karol Francik , może Kroq-Gar, może Skarsnik(tylko nie wiem który)hmmmm ciekawa sprawa :D
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Nameless wrote:@Slawol - ulthrana i marines bym sie raczej nie spodziewal na liscie 25 modeli WFB... ;)
Eee... Trochę mnie zbiłeś z tropu... :) Faktycznie, w GW "Warhammer" to głównie WFB (i takież modele do tej pory są na liście...), ale mi się wydawało, że chodzi o całą gamę Warhammera :) Chyba że coś źle odczytałem z tej strony ;)
Nameless wrote:Tyriona szukasz? Niepomalowanego? :whistle:
"Nadzieja matką głupich..." ;) Z roku na rok coraz bardziej to do mnie dociera... A nuż-widelec... ;) A tak przy okazji - ma ktoś :?: :lol:

@Sebollus, Kotlet - a powiem Wam, że chętnie bym zobaczył Archaona na tej liście, ale konnego, nowego :) I z nowych modeli jeszcze Morathi na pegazie... A executor też mnie nieco zaskoczył... Tak jak i co niektóre komentarze-uzasadnienia pod modelami :) Co kto lubi, jak będzie pełna lista, to się jeszcze nagadamy pewnie ;)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Slawol, to nie GW obchodzi 25 lat, tylko gra Warhammer Fantasy Battle. Stad tez lista bedzie zawierac tylko modele z tej gry.
A tak w ogole, to GW bardziej woli 40K, bo jej wiecej sprzedaje :)
A tak przy okazji - ma ktoś?
:whistle:
Image
MiSiU

Post by MiSiU »

To jest lista z okazji 25 lat systemu WFB, więc ciężko oczekiwać na niej modeli 40K 8)
Co do modeli, to Crom mnie faktycznie dziwi bo choć to naprawdę dobry model to jest wyraźnie młodszą kopią Archaona. Co do obecności Archaona w zestawieniu w wersji konnej, to jedna z lepszych figurek do WFB, zwłaszcza że pochodzi z czasów gdy Warriorzy Chaosu nosili na głowach garnki :lol:
Z modeli zamieszczonych to jak dla mnie jeszcze bez wątpienia Hellcannon. Dziwne dla mnie są familiary (super figury, ale żeby od razu w top 25).
No a co do nowych figsów do VC to też już na tym forum wyrażałem opinię, więc obecność jakiegoś modelu też by mnie nie zbulwersowała :twisted:
Do not underestimate the power of stupid people in large numbers...
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

https://www.chestofcolors.com/cofc-postnuke/index.php?name=PN

Post by Slawol »

OK, OK, poddaję się! :lolsign: Już wszystko wiem, lista jest utworzona z okazji 25-lecia systemu WFB! Hurra! :D

A skoro znów się udzielam, to dodam od siebie jakieś modele, a co: Egrimm Van Horstmann na dwugłowym smoku Chaosu oraz Eltharion na gryfie - HE:) O, może jeszcze Stone Trolls, za świetny klimat i rzeźby :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

mahon
Super Villain
Super Villain

RE: https://www.chestofcolors.com/cofc-postnuke/index.php?nam

Post by mahon »

oj tak, konny Archaon jest super. za to pieszy to... nie powiem, bo mógłbym kogoś obrazić :curtain:
smok van Horstmanna był super, podobnie jak Eltharion z "ptaszydłem".

Trolle kamienne (stare, z głupimi pyskami) - rewelacja. Dużo lepsze niż rzeczne.
Zawsze podobał mi się duet Gotrek + Felix, mimo, że obecnie te "pierwotne" modele ostro już lecą oldskulem. Nowe jakoś do mnie nie trafiły.

Obie wersje Skarsnika z Gobblą były fajne. Jabba (sorki, slann) na tronie tez nie był zły.

Kupa starych goblinów i snotlingów miała olbrzymią moc charakteru. Podobnie jak stare krasnale...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ano, Slann też był udany, świetny. W sumie wychodzi na to, że przeważająca część modeli opisanych tutaj pochodzi z poprzednich edycji... Widzę, że nowości nie zawsze trafiają do naszego przekonania :)

W sumie to nasunęła mi się tutaj myśl odnośnie konkursów malarskich - tak samo jak nie zawsze o wysokiej lokacie decyduje jakość malowania, tak i tutaj nie zawsze nowoczesność gwarantuje powodzenie danego modelu u hobbystów ;)

P.S.
Ale ze mnie cymbał - wreszcie nareszcie ustawiłem sobie sygnaturkę, a i tak odruchowo klepię pozdrowienia... chyba muszę się wyspać... ;)

Aha, byłbym zapomniał - a'propos krasnali - Kragg The Grim, stary żyrokopter i Dwarf Queen ;)

Poz... ;)

Dobra, idę się bawić jaj... Znaczy się - pisankami... :silenced:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

MiSiU

Re: RE: https://www.chestofcolors.com/cofc-postnuke/index.php

Post by MiSiU »

mahon wrote:oj tak, konny Archaon jest super. za to pieszy to... nie powiem, bo mógłbym kogoś obrazić :curtain:
W zasadzie to jest ta sama figurka, tylko zamiast konia dają w blisterku metalowe nóżki piechoty. Jest to tyle śmieszne, że zgodnie z zasadami da się zabić jedynie konia i pozostaje bohater na piechotę, a jego figurkę zamiast w jednym boxie wypuścili jako limitkę 8)
mahon wrote:smok van Horstmanna był super, podobnie jak Eltharion z "ptaszydłem".
Smok tak, ale jakoś jeździec już do mnie nie przemawia. (mam jako jeźdzca Archaona :P)

Jeszcze ze swojej strony podał bym kandydaturę starego czempiona tzeenth'a bez twarzy:

ImageClick to see full-sized image

IMHO jedna z najbardziej klimatycznych figurek do Chaosu.
Do not underestimate the power of stupid people in large numbers...
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Re: RE: https://www.chestofcolors.com/cofc-postnuke/index.php

Post by mahon »

MiSiU wrote:W zasadzie to jest ta sama figurka

tyle że na koniu dziwne proporcje nie rażą, a nawet tworzą wrażenie perspektywy, oglądania Archaona od dołu (wielki rumak chaosu, spore nogi, mała głowa). a jak stoi pieszo to ma olbrzymie nogi i małą głowę.
średnio mi się to podoba - Crom jest lepszy...
MiSiU wrote:IMHO jedna z najbardziej klimatycznych figurek do Chaosu.
i znowu (słusznie) wracamy do "stare = klimatyczne" :D
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Post Reply