[PL] Warsztat Gazzy

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

:lolsign:

ale to prawda, powtarzałem. taki ze mnie "wybitny" teoretyk :D
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gazza

Post by Gazza »

Moje dwie prace w toku. O ile Typhus jest już bliski skończenia to z Viking Girl można jeszcze sporo zdziałać.
Proszę o komentarze i rady: co tam jeszcze i jak.
Pozdrawiam.
ImageClick to see full-sized image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

lord chaosu jest spoko, a nawet bardzo! :D
jedyne do czego moge sie przyczepic to bandaże na kosie :) zasygerowałbym tez dodanie troszke wiecej rozjasnien,
poza tym bardzo solidna praca
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

przetrzyj bokiem pędzelka jakimś jasnym popielem albo kremem futerko u panieny :) a co do reszty to czekam na kolejne posunięcia.
-- Ańa

Image
Gazza

Post by Gazza »

@Demi: dzięki, nad "bandażami" faktycznie jeszcze popracuję;

@Ana: u panieny tylko skórę uważam za skończoną (no, może pępek jeszcze zaakcentuję i twarz zrobię jak trzeba), reszta to tylko bazowe kolorki lub prośba o pomysły. Futerko pokombinuję!
Cold "Strobe Light Network"
florek

Post by florek »

Lord chaosu spoko. :clap:

Panienka to ja bym dał większy kontras między przejściami i przyciemnił skóre gdzie niegdzie.

No ale praca jeszcze nie skonczona czekam na dalsze posuniencia.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

nie wiem czy to bandaże czy skórzana rękojeść, ale w każdym rzie rozjaśniłbym trochę krawędzie. ale jakościowo ta figurka jest naprawdę zacna, zwłaszcza podobają mi się metaliki. żałuję tylko, że na innych ostrych krawędziach nie rozjaśniłeś tak ostro jak na hełmie. możesz trochę "uprzestrzennić" róg przez rozjaśnienia.

a co do panienki to faktycznie trochę pracy jeszcze cię czeka. skóra jest udana i gładka, ale ten pępek to musisz zrobić bo bez niego wyglada to jak kombinezon... musisz coś zrobić z twarzą bo trochę niewyraźnie wygląda - a po Typhusie widać że to dla ciebie nie problem. z futrem to ci Ania już pisała. a włosy i szatki to widać że są ledwie rozpoczęte...
-- Mahoń

Image

Gazza

Post by Gazza »

Dzięki wszystkim za komentarze.

Co do krawędzi u Typhusa to faktycznie, brałem taki wariant pod uwagę, ale ograniczyłem go tylko do hełmu aby podkreślić jego "grozę". Kusi mnie teraz (ponownie) ta uwaga, ale jakoś boję się końcowego efektu (a jak się nie uda?) i nie chciałbym popsuć już czegoś.

Paniena to praktycznie ten sam etap, który w Bardzie osiągnąłem. Jedynie skórę bym już pozostawił; pępek i twarz oczywiście jeszcze nie są gotowe. Nie mam tylko wizji kolorystycznej szat. Może jakieś propozycje?
Cold "Strobe Light Network"
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

pomaluj na szaro, a potem lekko się przebarwi jakimś glaze'em
-- Mahoń

Image

Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

:lol: a ja dziś w Bardzie zaproponowałam żeby rozjaśniać "popielaty" - ;) płaszcz kremowym. Ale podobało by mi się przyciemnienie innym kolorkiem np. z nawiązaniem do koloru rękawic i rozjaśnianym dodając do szarego bieli :?:
Ale może ktoś będzie mieć lepszy pomysł ...
-- Ańa

Image
Post Reply