[PL] Metaliki - lakierowac czy nie?

Jak ktoś osiągnął ten efekt? A jak ja bym mógł to zrobić?
DEMON_COLOR

Post by DEMON_COLOR »

a ja nie wiem czy lakierowac bo jakoś nie używam :D
robacek

Post by robacek »

komercyjna swinia:P hheheheehhehehehehhehehe;) jak uzyjesz metalikow to znaczy ze nastal czas apokalipsy;) zreszta u was w miescie z tego co widac po pracach innych to metalikow nie sprzedają:P
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

on teraz bywa w Poznaniu, to może kupić tutaj ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
robacek

Post by robacek »

nie naciskajmy go bo sie zamknie w sobie i bedzie:)
Zahor

Post by Zahor »

Ja tam lakieruję szczególnie na zamowienia, do tego jeżeli wiem że fiksa ma być do grania kładę dwie warstwy , pierwsza Spray GW obojętnie jaki , służy jako zabezpieczenie przed uszkodzeniami mechanicznymi, zabezpiecza też przed efektem rozmazania farby, potem matowy model mastera kładę pendzelkiem na konicu utwardzacz i koniec. Czasami omijam kamyki , klejnoty i to co chcę aby błyszczało :pimp: .
robacek

Post by robacek »

to ja mniej finezyjnie:) klade warstwe mastera matową i jak jest za cienka to poloze drugą i klienci zadowoleni:)
Zahor

Post by Zahor »

Jedyna rzecz na którą zwrócę uwagę , kładz lakier po 24 godzinach od pomalowania, dopiero po takim czasię będziesz stuprocętowo pewny że farba się utwardzi i nie rozmarze pod pędzlem z lakieram :pimp:
przemosz.

Post by przemosz. »

Zahor wrote:Jedyna rzecz na którą zwrócę uwagę , kładz lakier po 24 godzinach od pomalowania, dopiero po takim czasię będziesz stuprocętowo pewny że farba się utwardzi i nie rozmarze pod pędzlem z lakieram :pimp:

swieta racja!!!nieraz juz spieprzylem kawal roboty przez za wczesne polozenie lakieru:/
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

hmmm... ne przypominam sobie zebym mial kiedys podobne przygody z nie do konca wyschnieta farba... :think:
z tego co zauwalylem to pomijajac washe lakierwac mozna dosc szybko po zakonczeniu malowania
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Post Reply