[PL] Kacik szalencow "green"

Jak ktoś osiągnął ten efekt? A jak ja bym mógł to zrobić?
alvarezwawa

Post by alvarezwawa »

ok, zatem dostalem narzedzia do rzezbienia ;) Chcialem zapytac o szaty wlasnie -jak robic slady zużycia (postrzępić je) ?
Oto co narazie mam. Nie mam pojecia czy to w ogole juz sie do konwersji zalicza, ale..
ImageClick to see full-sized image

Dorobilem szkla do lunet, postrzepiona szate. Oraz pomocnika przerabiam na tresowanego goblina ^^ - musze mu dorobic jeszcze spiczasta, lekko wysunieta brode...

Co o tym myslicie, co poprawic?
robacek

Post by robacek »

extra:] takiego temaciku mi trzeba bylo;) teraz moj start z gsem mam nadzieje sie uprości:) a sklepik przy pawiaku ma chyba wszystko co mozna miec;) hehe wybiore sie tam po zapas plasticardu:)
Samuel

Post by Samuel »

Z tego co widzę na zdjęciach to jesteś na dobrej drodze
robacku jak nam doradził zahor na twoje pytanie odpowiem tu :)
wiec jeżeli się zastanawiasz nad tym czy powinieneś rzeźbić tylko z greenu to odpowiedz jest krotka, NIE
.. bo to zależy od tego co chcesz rzeźbić, musisz pamiętać o tym ze każdy materiał ma swoje poszczególne cechy
ja bym to podzielił na materiały "gumowe (green stuff)" i "twarde (magic sculpy, milliputy) "
tak naprawdę ze wszystkiego można zrobić wszystko, ale nie zawsze warto
można malować metalikami a można robić NMM ale poco ;) ? Plus firmy od innych mat. Zbankrutują :P
ja uważam ze green jest świetny do takich rzeczy jak włosy, szmatki i takiego smaku rzeczy
natomiast materiały "twarde" są świetne do robienia rzeczy „twardych ”takich jak bronie pancerze itd.
a jedna bardzo istotna zaleta materiałów twardych, jest to ze szczególnie początkujący rzeźbiarze mogą poprawić nie dorobki po przez szlifowanie podcinanie itd.
dlatego jeżeli robisz jakiegoś gostka to staraj się używać materiały tak by moc była na twojej stronie
zrób najpierw szkielet z spinaczy (możesz użyć poprzednie miejsca zagięć do zrobienia łokci i kolan )
później nadaj na to warstwę np. magicu lub milliputu żeby zrobic twardy szkielet jak zatwardzieje zajmij się szlifowaniem...
i stopniowo zacznij nakładać warstwy "mięsni "pancerza itd. a dojdziesz do włosów płacht sięgnij po green… pamiętaj o tym ze materiałami tez należy traktować warstwowo tak samo jak malowanie ;)
robacek

Post by robacek »

dzieki za odpowiedz:) to jak juz sie rozpisałeś to mam jeszcze jedno pytanie:D jak zrobić futro ale nie takie zwykle bo to kazdy glupi umie ale takie jak robisz w tych rinoxach czy jak one sie tam zwą takie jakby trójkątne futerko prosto z games workshop:)
kacpero

Post by kacpero »

takie jakby trójkątne futerko prosto z games workshop
:lolsign:
Zahor

Post by Zahor »

Imperialny Inżynier - wygląda dobrze z wyjątkiem lunety , jak dlamnie zbyt wystająca, i słabo spolerowana, co do zniszczeń na tynice jest prawie dobrze, jest tam trochę za dużo dziurek, i na twoim miejscu bym lepiej starał się na połączeniach między metalem a GS, teraz możesz to podratować przez podszlifowaniem papierem ściernym o grubości P-1000, i będzie good :pimp: !!

Co do materiału to jestem maniakalnym wyznawcą Green / Brownstaffu :lolsign: , uważam że jak ktoś się przyzwyczaj do materiału innego nie będzie potrzebował, sprubuj robaczku znaleści swoją drogę wyrubuj wszystko, zobacz co ci pasuje i na takim materiale pracuj , co do robienia pacynki polecał bym na początek kupienie zrobionych pacynek w sklepie Jama, to uprości twoją drogę do doskonałości :pimp:
robacek

Post by robacek »

zakupie cos twardszego i popracuje nad jakas figurka. dzieki za pomoc:) moglbym jeszcze sie dowiedziec jak to jest z tym futerkiem fajowym? jak dokladnie sie je robi?
Samuel

Post by Samuel »

postaram się przygotować photo reporta bo mój polski nie da rady ;) i myślę ze będzie to o wiele lepsze
narzazie jednak w Krakowie nie ma greenu i czekam na przesyjke od Namlessa ;) :P
robacek

Post by robacek »

wielkie dzieki:) czekam niecierpliwie:)
robacek

Post by robacek »

od wczoraj pracuje nad konwersją ork nobz in heavy armor zawsze chcialem zrobic taką figurke jedyne co mi przeszkadza do głowa z hełmem chcialem taką bez no ale trudno:) urwałem mu jedną reke i z kawalkami zwisającej skory zwisają kabelki itp w drugiej ręce dorobilem rozciecie i "wyloty" ze skóry do kabla na gebie zrobilem mu to takie szkielko nie wiem jak to sie nazywa;P(to na oku takie:)) a no i stracił pół nogi a w jej miejsce pojawiła się drewniana kłoda niczym zdjęta z kapitana haka;) zaraz biore sie za konczenie nogi i jak wyschnie zaczynam malowac i pochwale sie moim pierwszym projektem:D hyhy strasznie sie tym zajaralem:P
Post Reply