coraz bardziej wątpię, że taki jeszcze gdziekolwiek istnieje...Nameless wrote:a na prawdziwym, nie fotoszopowanym metalu?
[PL] 1 2 3... proba pedzla
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
Re: [PL] 1 2 3... proba pedzla
Dzięki, Flameon! Ktoś mnie zaczął wyręczać 

nie istnieje:Dmahon wrote:Dzięki, Flameon! Ktoś mnie zaczął wyręczać
coraz bardziej wątpię, że taki jeszcze gdziekolwiek istnieje...Nameless wrote:a na prawdziwym, nie fotoszopowanym metalu?
przynajmniej na zdjeciach nie istnieje:D
i mowie to z tak zwanej autopsji;p
Dzieki wielkie Flameon za rysunek pogladowy:D
Postaram sie tam cus takiego wykrecic... o ile zmieszcze tam w ogole pedzel bo te dziadygi sa malusie straszliwie.
Czaszka jedno oko ma:D
nawet juz tam ma zarys teczowki i takichtam.
Pewnie jakby miala obie galki oczne wygladalyby tak jak na rysunku Flameona:D No ale z jednym slepiem to juz takiego efektu nie bedzie:D
Nieszczesnych sznurkow nie ruszalam jeszcze nawet, ale plan jest taki zeby tam tez kontrast jakis konkretny byl.
Nie bardzo wiem o jakie szpary miedzy guzikami Aniu mowisz. Jesli o te takie co mu sie kapota rozlazi na brzuchu, to tam jest czarno (oprocz tej na samym dole
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
to mamy bardzo podobne odczucia. zwłaszcza jeśli chodzi o plakaty, katalogi, ulotki i ogólnie fotografię reklamową.Marta wrote:nie istnieje:D
przynajmniej na zdjeciach nie istnieje:D
i mowie to z tak zwanej autopsji;p
złudzenia mi opadły jak nawet fotki co do których nie wierzyłem że komukolwiek chciałoby się (bo niby po co skoro tak łatwo zrobić i ewentualnie podretuszować normalne porządne zdjęcia) okazały się po prostu renderami. łapki opadły....
że się ludziom chce...
tak więc w XXI wieku malujemy metal tak jakby był retuszowany albo renderowany, bo taki ludzie chcą widzieć, a niedługo przestaną uważać inny za wiarygodny.
ahoj:D
Figsy prawie skończone (z naciskiem na prawie:D)
Nubijce muszę jeszcze poprawić złoto i wycieniować bardziej podstawkę.
Może dołożę jeszcze coś na tarczy, ale to raczej wątpliwe, bo boję się że zepsuję.
Click to see full-sized image
Familiar jest prakczycznie skończony. Nmm na kosie mi nie wyszedł, ale trudno się mówi. Następnym razem postaram się, żeby było lepiej.
Samą podstawkę czeka jeszcze sporo pracy (głównie "brudzing i kurzing").
Zdaję sobie oczywiście sprawę, że większość baboli wyjdzie dopiero na fotkach, dlatego liczę na Was:D
pzdr.
m.
Figsy prawie skończone (z naciskiem na prawie:D)
Nubijce muszę jeszcze poprawić złoto i wycieniować bardziej podstawkę.
Może dołożę jeszcze coś na tarczy, ale to raczej wątpliwe, bo boję się że zepsuję.
Click to see full-sized imageFamiliar jest prakczycznie skończony. Nmm na kosie mi nie wyszedł, ale trudno się mówi. Następnym razem postaram się, żeby było lepiej.
Samą podstawkę czeka jeszcze sporo pracy (głównie "brudzing i kurzing").
Click to see full-sized imageZdaję sobie oczywiście sprawę, że większość baboli wyjdzie dopiero na fotkach, dlatego liczę na Was:D
pzdr.
m.
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes
ufff widzę, że udało CI się naprawić buzię Nubijki po wycieczce ^^
Jest przyjemnie spójna kolorystycznie, i starannie wykonana.
Zachęcałabym Cię do sprawdzenia efektu mocniejszego kontrastu - u niej brakuje mi rozjaśnień.
(miałyśmy okazję rozmawiać o tym, że malujesz dla siebie i dla własnej satysfakcji, więc malowanie fotogeniczne Ciebie nie interesuje, ale myślę, że w gablotce też będzie przyjemnie wyglądać model o troszkę podkręconym kontraście
Wydaje mi się, że warto spróbować, a dopiero potem zdecydować czy to dla Ciebie czy nie.)
Podobają mi się i podstawki i ich malowanie.
Nie wiem, czy familiar nie jest zbyt mały i czy tylko moim zdaniem ginie w całej kompozycji.
"nikt na mnie nie zwraca uwagi" - pogłębiłaś tylko w nim kompleksy i może już z tego nie wyjść
Jest przyjemnie spójna kolorystycznie, i starannie wykonana.
Zachęcałabym Cię do sprawdzenia efektu mocniejszego kontrastu - u niej brakuje mi rozjaśnień.
(miałyśmy okazję rozmawiać o tym, że malujesz dla siebie i dla własnej satysfakcji, więc malowanie fotogeniczne Ciebie nie interesuje, ale myślę, że w gablotce też będzie przyjemnie wyglądać model o troszkę podkręconym kontraście
Podobają mi się i podstawki i ich malowanie.
Nie wiem, czy familiar nie jest zbyt mały i czy tylko moim zdaniem ginie w całej kompozycji.
"nikt na mnie nie zwraca uwagi" - pogłębiłaś tylko w nim kompleksy i może już z tego nie wyjść
Wiem, że to wysoka półka, ale jak dla mnie to tu światło ładnie rzeźbi model:
Takiego namalowanego światła trochę mi brakuje, ale ja lubię kiedy światłocień jest namalowany tak, żeby podkreślać rzeźbę...
U twojej podobają mi się cienie na skórze, ale brak trochę intensywności rozjaśnień. Za to portki jakieś trochę płaskie, podstawka taka monotonna.
Technicznie nie ma się czego czepiać, ale stylistycznie (a to kwestia indywidualnych upodobań) to już tak jakoś trochę "jałowo" - jak niedoprawiona potrawa.
Ale gratuluję uratowania twarzy!
No i te Eljotowe klocki Hirsta nie przekonują mnie do końca, może gdyby pojawiało się na nich trochę więcej niuansów barwnych, byłoby ciekawiej. A tak jest tylko poprawnie...
Click to see full-sized imageTakiego namalowanego światła trochę mi brakuje, ale ja lubię kiedy światłocień jest namalowany tak, żeby podkreślać rzeźbę...
U twojej podobają mi się cienie na skórze, ale brak trochę intensywności rozjaśnień. Za to portki jakieś trochę płaskie, podstawka taka monotonna.
Technicznie nie ma się czego czepiać, ale stylistycznie (a to kwestia indywidualnych upodobań) to już tak jakoś trochę "jałowo" - jak niedoprawiona potrawa.
Ale gratuluję uratowania twarzy!
No i te Eljotowe klocki Hirsta nie przekonują mnie do końca, może gdyby pojawiało się na nich trochę więcej niuansów barwnych, byłoby ciekawiej. A tak jest tylko poprawnie...
ehhh,
No namówiliście mnie, spróbuję jeszcze coś powalczyć z tym kontrastem. Nie wiem tylko czy nie zepsuję wszystkiego
. Jakoś gładziej mi wychodzi robienie cieni niż świateł.
Z twarzy jestem całkiem zadowolona (biorąc poprawkę, na to że połowa mi zeszła, a nie do końca pamiętałam jak mieszałam kolory;p) nawet tym razem nos mi znacznie bardziej płaski wyszedł.
Podstawki:
hmm, ta pod czarnule miała być z założenia taka jałowa, w końcu to pustynia, będę jej tylko dokładała cieni, bo dopiero na focie widać jak blado wygląda. Zobaczymy, czy jej się poprawi po liftingu. Zmieniać całkiem jej nie będę, jak mi nie wyjdzie, będę miała nauczkę na przyszłość:D
Co do klocków pod familiarem, to też taki miałam zamiar, żeby duża podstawka uwypuklała jeszcze jego mikroskopijność, ale nie jestem wcale przekonana, czy efekt uzyskany mi odpowiada;] Mały może jeszcze skończyć w całkiem innym otoczeniu:D
No namówiliście mnie, spróbuję jeszcze coś powalczyć z tym kontrastem. Nie wiem tylko czy nie zepsuję wszystkiego
Z twarzy jestem całkiem zadowolona (biorąc poprawkę, na to że połowa mi zeszła, a nie do końca pamiętałam jak mieszałam kolory;p) nawet tym razem nos mi znacznie bardziej płaski wyszedł.
Podstawki:
hmm, ta pod czarnule miała być z założenia taka jałowa, w końcu to pustynia, będę jej tylko dokładała cieni, bo dopiero na focie widać jak blado wygląda. Zobaczymy, czy jej się poprawi po liftingu. Zmieniać całkiem jej nie będę, jak mi nie wyjdzie, będę miała nauczkę na przyszłość:D
Co do klocków pod familiarem, to też taki miałam zamiar, żeby duża podstawka uwypuklała jeszcze jego mikroskopijność, ale nie jestem wcale przekonana, czy efekt uzyskany mi odpowiada;] Mały może jeszcze skończyć w całkiem innym otoczeniu:D
Impossible is Nothing!!
Twisted Brushes
Twisted Brushes