[PL]Prace Lemartes'a

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Post Reply
Lemartes

Re: [PL]Prace Lemartes'a

Post by Lemartes »

Co do malowania krysztalkow to mialem wzor ;) wiec sa tam, gdzie mialy byc. kontrast na zoltym wydawal sie wiekszy n asamym modelu, zdjecie mu troszke zabralo ;)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Lemartes wrote:Kontrast na zoltym wydawal sie wiekszy n asamym modelu, zdjecie mu troszke zabralo ;)
ja z kolei mam wręcz przeciwne wrażenie - na żywo wydawał mi się jakby bardziej płaski ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

czysto i schludnie. pioropusz mi sie najbardziej podoba, i moze jeszcze zolta szmatka na brzuchy, z tymi brazowymi cieniami.
i tyle plusow. minusy? figsy oczywiscie nie widzialem, na zdjeciach jest dosc plaska. skrzydla az sie prosza o rozjasnienie krawedzi. podstawka troch nudna. i schemat kolorostyczny tez. byc moze te dwie ostatnie uwagi to specyfikacja zamowienia.
czy na ostatnim zdjeciu na helmie widac mold line?

ogolnie - porzadnie, ale bez wodotryskow.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Ładna praca. A mi tam podoba mi się sam dobór kolorów, ale bajerów to za wiele on nie ma :) Najbardziej się rzuca w oczy właśnie ten niebieski pancerz, no i klejnoty (a te, które są - są ładne). Nie wiem, na ile to były wytyczne klienta, ale kilka elementów można by trochę bardziej podkręcić, np. broń - w sumie jest jeden jasny kolor i darklining. Podzielam zdanie Namelessa w większości zresztą. Dodałbym od siebie jeszcze uwagę nt. freehandów, znaczy się tych symboli na płaszczu. Troszkę nierówne i niestaranne, a widziałem na Twoich pracach lepsze malunki ;) Również ta biała linia na płaszczu z tyłu nie jest równej grubości na całej długości.

Najlepiej prezentują się miecz, pióra na hełmie, płaszcz z tyłu, no i skrzydła, ale brakuje trochę przejść i wyciągnięć na krawędziach większości elementów. No i podstawka troszkę "zwykła".

Ale praca staranna.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Lemartes

Post by Lemartes »

Niestety, odgorna kolorystyka i zdjecie wg. ktorego mialem malowac :) No fakt z ta linia troche spapralem, zwlaszcza ze nie byla rozjasniana/przyciemniana. A co do krysztalkow, to na tym najwazniejszym (na klacie) odbija sie swiatlo :( Dzieki za komentarze, na pewno sie przydadza. A freehandy z tylu plaszcza wydawaly mi sie bezensu, zreszta zla powierzchnia do tego ;)
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Faktem jest, że malowany pod konkretną kolorystykę i konkretny wzór. Co nie zmienia faktu, że nawet w ramach tych wytycznych dałoby się go bardziej "wypaść".
-- Mahoń

Image

Szary

Post by Szary »

Czysta i staranna praca. Kolorki grają ze sobą. Ogólnie fajny ludek!
Wydaje mi się, że wkładasz dużo wysiłku, żeby malować schludnie i to jest fajne. Spróbuj mocniej akcentować krawędzie - na mieczu to zrobiłeś, ale na plecaku ewidentnie tego brakuje. Poeksperymentuj też z kolorami i zamiast używać cieniować gotowymi kolorkami, mieszaj je. Próbuj zwiększyć kontrast, poprzez glazowanie ciemnymi barwami zaciemnionych miejsc.
Nie będę ci mówił, czy powinno się stosować blacklining, czy pojaśnianie horyznotalne i inne takie bajery - co styl to inna metoda i sam do tego dojdziesz.
Maluj dalej starannie, rób delikatniejsze linie na krawędziach i we freehandach i zwiększ kontrast, a powinno być jeszcze lepiej.
Szary

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

jak już piszesz to wartościowo...
-- Mahoń

Image

przemosz.

Post by przemosz. »

Najbardziej podoba mi sie wzorek na helmie, a najmniej wewnetrzna szata(plaska jak cholera).Co do pancerza to widze tu sporo miejsca na upgrade: glazy z kolorow innych niz niebieski, i mocne zaakcentowanie krawedzi( az do bieli).
Marek

Post by Marek »

Generalnie nie lubie oddzielania plaszczyzn czarnymi krechami, ale jak juz taki "komiksowy" styl stosujesz na piorach, to bardzo brakuje mi tego na reszcie pancerza. Po prostu to jest pierwsze co mi sie w oczy rzucilo - bardzo mocno definiowane plaszczyzny w jednym miejscu i zlewajace sie obszary w innym. Przez to figurka wyglada jak nie dokonczona.

Na plus bym zaliczyl ladne i czyste kolory i calkiem niezle ostrze. Podstawka tez ok.
Do tego podpisuje sie pod uwagami Szarego.
*** de gustibus non est disputandum ***
Post Reply