[PL] warsztat olkkkkka
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] warsztat olkkkkka
Lich Lord Asphyxious z warmachiny
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
a teraz wracając do figurki - jest tylko jedna rzecz, która mi się nie podoba - gładka, nudna powierzcnia szaty . co by o niej nie mówić, to wygląda jak plastelina...
metaliki mi się podobają - ciemne, oleiste, brudne, klimatyczne
duszki też fajne
a kieca plastelinowa...
metaliki mi się podobają - ciemne, oleiste, brudne, klimatyczne
duszki też fajne
a kieca plastelinowa...
-
Nameless
- The Better Choice

no, kiecka istotnie nieco odstaje. ale jej rzezba tez chyba nie jest przyjazna dla malarza, tak mi sie wydaje przynajmniej
Bez bicia sie przyznaje - kiecke spartililem. Jedyne co mi przychodzi do glowy, zeby ja uratowac chociaz troche (poza calkowitym przemalowaniem) to matowy lakier.
"Oddychanie jest bardzo ważne przy malowaniu figurek, jeśli malarz nie oddycha to robi się siny"
This is a superb piece, definately one of the best versions i've seen. I think maybe a bit of a glow/OSL on the head area might have given the face of the model a more of a focal point, but it's still really well done. Great metallics.
Praca bardzo fajna, udały ci się te latające główki
plastelinowa szata faktycznie trochę mi nie podchodzi, ale ogólnie jest super 
A ja mam to samo zdanie co Muk, jeśli chodzi o ilość czarnych washy ... jest mrocznie, ale brakuje focus'a. Przynajmniej na zdjęciu i w mojej ocenie te elementu trochę za mocno się ze sobą zlewają (głębszy kontrast by się przydał)
Mimo powyższej krytyki ogólnie figurka i mnie się podoba.
Mimo powyższej krytyki ogólnie figurka i mnie się podoba.
A ja zaluje ze nie moge zobaczyc na zywo bo metaliki pewnie wygladaja znacznie lepiej!Dobra robota i czekam na wiecej:)
robi wrazenie, fajna konwersja i malowanie 
Malowanie świetne, duszki są spoko! Podobają mi się także metaliki. W ogóle cały model jest super. Ale ten płaszcz to jest nieporozumienie dla mnie... Wolałbym rzeźbę poszarpanej szmaty na wietrze... Cóż, coś z tym trzeba było zrobić 
Rozjaśniłbym jednak jeszcze mocniej krawędzie metalikami.
Bardzo udana praca!
Rozjaśniłbym jednak jeszcze mocniej krawędzie metalikami.
Bardzo udana praca!