[PL] Siedziba Flameona ;)

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Re: [PL] Siedziba Flameona ;)

Post by Slawol »

Kosy są bajeranckie! :clap: Całość też ładnie wycieniowana, podobają mi się ziemiste odcienie.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Flameon

Post by Flameon »

Hehe, ciężko mi się manewruje pędzlem pod tym kapturem ale postaram się jeszcze dzisiaj to poprawić ;) a do jeża to on faktycznie podobny ;)
Gildor dzięki ;) po prostu często nie mam natchnienia do malowania, a lotra maluję z sentymentu, bardzo lubię zarówno film jak i książkę ale ogólnie w bitewniaka nie gram, a na moje pomalowanie czeka teraz np. gollum :P
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Nie do końca prawda że został tylko ogon. Co prawda narazie ciuszki są naprawdę OK, a NMM na ostrzach aż wybija oczy, ale....
... to że Szary zauważył tę źrenicę to mnie zdziwiło. Ale co się dziwić? On tu jest lokalnym gryzoniologiem ;) No i w sumie ma rację

Z płaszcza najwyższy poziom trzyma kaptur, reszta w porównaniu z nim wygląda bardziej jak WIP. Nie żeby były złe, bo wielu cieszyłoby się z takiego rezultatu, ale widać że umiesz lepiej i wiesz jak - po prostu ostrzej podkreślić co się dzieje: krawędzie (na obszarpaniach i dziurach też, zwłaszcza zgodnie z kierunkiem padania światła), mocniej rozjaśnić, mógłbyś też na koniec lekko okurzyć spód płaszcza.

Tyle mi przychodzi do głowy, bo reszta po prostu cieszy oko. :clap:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Flameon

Post by Flameon »

Dziękuję bardzo ;) A z płaszczem to fakt, też jest jak najbardziej wip, jego koniec w ogóle jest nie skończony podobnie jak ten "haczyk" na górze który w kilku miejscach jest wręcz pozdzierany aż do podkładu, ot zapomniałem o nim wspomnieć gdyż największy problem dla samego siebie widzę w ogonie, tak ,że jest tam jeszcze trochę do zrobienia. Planuję gdy już wszystko wymaluję jak należy "ukurzyć" mu łapki i ten koniec płaszcza pastelą, potem jakieś pierdoły na podstawkę i będzie git ;) ogólnie bawi mnie tan mały szczurek po środku podstawki, po moim malowaniu przypomina mi bardziej świnkę morską :P
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

:clap: rewelacja, a NMM wgniata. oczka faktycznie jakieś takie niepasujące, ale sam nie potrafiłbym chyba ładniejszych namalować :-P
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Flameon

Post by Flameon »

Last edited by Flameon on 8 Jan 2010, o 15:39, edited 1 time in total.
Marek

Post by Marek »

Bardzo przyzwoite WIPy :)
Dobra robota!
*** de gustibus non est disputandum ***
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

robi miażdżące wrażenie, a czerń jest super! oczko w stylu anime ;-)
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
arctica
Too fast for the rest of us

Post by arctica »

Nice and smooth transitions, excellent NMM :D great stuff.
Gildor

Post by Gildor »

:clap: :clap: :clap:
Super.
Image
Post Reply