nooo niczego sobie - wyglada gladko, czerwienie fajne, metaliki tez.
mysle ze znacznie lepszy od plastusiowego krasnala.
jak robisz fotki to tlo zdjecia oddal troche mocniej - troche sie rozmyje i nie bedzie tak straszyc struktura na zdjeciu
[PL] Galeria Gildora
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Re: [PL] Galeria Gildora
prawda? gdyby takie malowanie trafilo na taki model jak Leogante to by było fajnie, a tak - szkoda że ten model nie daje okazji zabłysnąć, bo widać postęp!
Muszę przyznać, że to jeden z lepszych Twoich modeli. Bardzo podoba mi się sztandar (złoto+krew). Czekam na koniec.
teraz jak tak patrzę to zauważyłem jedną rzecz. Krew ocieka na sztandarze jakby ten stał pionowo a u Ciebie jest mocno skośnie ułożony przez co wygląda to niezbyt realistycznie. Nie wiem czy da się to jeszcze zmienić ale ja bym to odkleił i przykleił pionowo.
Tak był przyklejony do korka, nie zważałem na to ale masz rację.
Mimo wszystko ostatecznie będzie dobrze
Fotki ciemne i przekłamują ale i tak jakby nie patrzeć jedną stronę muszę pocisnąć nieco większymi highlightami.
Click to see full-sized image
Figurka nie jest przymocowana do nosorożca, fotka poglądowa dla klienta co by mógł sobie obczaić jak to będzie wyglądało. Pomiędzy ręką a obrożą będzie łańcuch.
BTW przyklejanie tego nosorożca to istny horror. Co prawda jest przypinowany i nałożyłem poxipolu trochę i kropelki ale ciort wie czy wytrzyma przeprawę przez Urząd Pocztowy.
Tak to wygląda.
Dzięki za odzew!
Mimo wszystko ostatecznie będzie dobrze
Fotki ciemne i przekłamują ale i tak jakby nie patrzeć jedną stronę muszę pocisnąć nieco większymi highlightami.
Click to see full-sized imageFigurka nie jest przymocowana do nosorożca, fotka poglądowa dla klienta co by mógł sobie obczaić jak to będzie wyglądało. Pomiędzy ręką a obrożą będzie łańcuch.
BTW przyklejanie tego nosorożca to istny horror. Co prawda jest przypinowany i nałożyłem poxipolu trochę i kropelki ale ciort wie czy wytrzyma przeprawę przez Urząd Pocztowy.
Tak to wygląda.
Dzięki za odzew!

Fajnie zapowiada się podstawka. Chociaż z drugiej strony, czy to nie dziwne, że modele zawsze wybierają tą "trudniejszą" drogę do paradowania?:)
Jak patrzę na ten model, to mi się niedobrze robi... :sick:
W ogóle jak widzę jakiekolwiek Demony, to mnie telepie - przy jednym z ostatnich zleceń malowałem 6 takich Bloodcrusherów - w tym BSB również
I to właśnie jeden z modeli, których chyba sobie nie pomaluję przez to, bo mi się odechciało...
Ale może się skuszę na psa/ciężarówkę z kolczastym irokezem z lordem na grzbiecie za to
Dobra, do rzeczy. Twoje malowanie póki co - bardzo ładne! Idziesz do przodu, jeśli chodzi o staranność i gładkość, robisz duże postępy! Model zwierza jest super to zabawy, ale ten, co na nim stoi - zwykły paszczur, więc poza tym, co zrobiłeś ze skórą - brawo! - niewiele można wyczarować więcej. Kolory troszkę dla mnie za ciepłe, ale to znów moje marudzenie. Widać Twój styl w rozjaśnieniach, owszem, widać już!
Krew na sztandarze jest OK, złoto mi się bardzo podoba! A to, że sztandar pochylony, a plastikowa, odlana krew nie spływa zgodnie z grawitacją - cóż, można by to jakoś uzupełnić zielonym i zmienić trochę kierunek spływania (albo to co jest lekko na ciepło uformować), ale myślę, że i tak nie jest źle.
Podstawka też się bogato zapowiada, może być świetna praca z tego! Dawaj dalej!
Ale może się skuszę na psa/ciężarówkę z kolczastym irokezem z lordem na grzbiecie za to
Dobra, do rzeczy. Twoje malowanie póki co - bardzo ładne! Idziesz do przodu, jeśli chodzi o staranność i gładkość, robisz duże postępy! Model zwierza jest super to zabawy, ale ten, co na nim stoi - zwykły paszczur, więc poza tym, co zrobiłeś ze skórą - brawo! - niewiele można wyczarować więcej. Kolory troszkę dla mnie za ciepłe, ale to znów moje marudzenie. Widać Twój styl w rozjaśnieniach, owszem, widać już!
Podstawka też się bogato zapowiada, może być świetna praca z tego! Dawaj dalej!
Cały czas o nim myślę ,ale póki co ...Ale może się skuszę na psa/ciężarówkę z kolczastym irokezem z lordem na grzbiecie za to
@Gildior
Ciśnij tego figsa bo coś mi się wydaje ,że to będzie twój najlepszy figs