[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Re: [PL] Warsztat Slawola

Post by Ana »

Kurcze, model prosty ale za to starannie pomalowany :)
Podoba mi się światłocień na wypukłości płaszcza w miejscu kolana.
Fajne złoto i hełm fajny.

Ja Ciągle ciągnę zlecenia ... to się oficjalnie zowie "myślę nad modelem" ;)
-- Ańa

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

@Ania - dzięki! :) Coś pewnie "wymyślisz" po drodze ;)

No i na razie ostatni z modeli, które malowałem poza zleceniami...

Ogre Maneater Paymaster, jeden z niewielu moich ulubionych modeli z tej armii (a podoba mi się jeszcze pirat, reszta ujdzie). Odlany dobrze, części pasują do siebie całkiem nieźle, jest lekka szpara między brzuchem a kuframi i tym całym majdanem, który targa - bo to jeden element - oraz szpara przy łączeniu pochwy miecza z tyłu z tym skórzanym pasem, wymaga to zalepienia GS-em albo czymś podobnym i wyszlifowania. Przy szyi nie jest tak źle, ale pod łańcuchem również nie jest idealnie, bo głowa też jest doklejana. Trochę nadlewek, trochę ubytków, ot typowa modelarska robota. Trochę szlifowania, trochę zalewania nierówności i takie tam. Ogólnie model w miarę udany, jak na wielkie kawałki metalu od GW ;)

Malowałem go na SoD w kilka zaledwie dni przed samym wyjazdem, na wariata, więc wyszedł jak wyszedł, tragicznie może i nie, ale na konkurs to trochę za mało. Taka w sumie praca w miarę, ale bez szaleństw, żebym z gołymi łapami nie jechał na konkurs. Może kiedyś sobie go kupię jeszcze raz... Podpierałem się pracą Beltane'a, głównie chodzi mi o styl i kolorystykę, którą oczywiście trochę zmieniłem. Inspiracje to także chiński lub japoński alfabet, smoki oraz tatuaże. Heh, gdybym przeszedł chociaż FC tym modelem, tobym skakał z radości :lol: Ale oczywiście sędziowie nie dali się nabrać i go tylko obejrzeli i odstawili - słusznie zresztą :mrgreen:

Fotki robiłem podczas sesji dla figurki na ME3, więc są takimi samymi gniotami ;) Coś tam widać. Lepszych nie zrobię, bo model powędrował już do Przemosza ;)

ImageClick to see full-sized image
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

Brawa za samokrytykę :-D
Muszę powiedzieć, że na zdjęciach model lepiej wygląda niż jak na żywo. No ale może to wina pleksy ;-)
Chińskie znaczki i kobra wyszły rewelacyjnie :clap:
Te metaliki, wyszły zupełnie inaczej niż na innych modelach. Wyglądają na mało dopieszczone ;-) Nie za bardzo trafiają w mój gust :-P
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

jak zobaczylem na SoD jego skore z kobra, to od razu pomyslalem - a gdzie motor? :mrgreen:
Image
Gildor

Post by Gildor »

Coraz lepsze prace wklejasz.
Fajny model, taki specyficzny klimatycznie ;]
Metaliki oczywiście w deskę.
Gratki.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Praca Beltane'a:

ImageClick to see full-sized image

Metaliki brałem stąd, bo mi się strasznie podobają, dodałem tylko więcej krwi. No i dałem mniej tatuaży, ale za to na głowie mój ma tribal. Chińskie znaczki znaczą ni mniej, ni więcej tylko "wąż" ;) Szczerze mówiąc - było w tym miejscu pusto, a nie miałem za wiele czasu (ok. 5 dni), żeby myśleć nad tym modelem, więc malowałem szybko i pierwsze pomysły wchodziły w życie. Kobrę też sobie znalazłem w necie i trochę swoją przerobiłem, smok na pochwie miecza - wiadomo, z jakiego kraju inspiracja ;)
czlowiek.morze wrote:Muszę powiedzieć, że na zdjęciach model lepiej wygląda niż jak na żywo. No ale może to wina pleksy ;-)
WINA PLEKSY! TO ZAWSZE WINA PLEKSY! :lol:

Ale nie odpuszczę sobie i jeszcze raz będę miał pod pędzlem ten model :D

Dzięki za komentarze!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marek

Post by Marek »

Mi sie Twoj model bardziej podoba niz praca na ktorej sie wzorowales.
Jest ciezki, jest brudny i znacznie bardziej ogrowy - ma lepszy klimat.
*** de gustibus non est disputandum ***
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

tak, pod wzgledem klimatu zgodze sie z toba.
no, ale techniki pominac nie mozna zupelnie. oczywiscie, z Beltanem to malo kto z nas moze sie rownac pod tym wzgledem :)
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

No właśnie chciałem, żeby mój wyglądał jak taki typowy zakapior, zadymiarz i brudas ;) Ten Beltane'a wygląda dla mnie jak przerośnięty bobas z tą różowiutką skórą. Reszta jest super - zwłaszcza metaliki. No i freehandy.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Marek

Post by Marek »

No owszem, freehandy sa super, ale skora wyglada jakby swinia z kapieli wyszla.
I ten brudzing na kapocie tez taki sztuczniejszy. Tak czy siak, bardzo udana ta Twoja praca.
*** de gustibus non est disputandum ***
Post Reply