Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
hej kolejny z Pulpa .... model um ..... daleko mu do byćia fajnie ulepionym - dysponuje mięśniami nie znamymi nauce .. ale starałem się go pomalować dobrze .. a wyszło .. ech ... (namęczyłem sie przy tym jak nie wiem .... ale fajnie że skończyłem go bo nie wiem czybym się zdobył na pomalowanie go kiedy indzeie ) Click to see full-sized image
i skala porównawcza Click to see full-sized image
chyba przez to że ten mięśniak jest w takiej ciemnej tonacji jakoś mi się średnio podoba, ten koleś z płomieniami lepiej wygląda... ogólnie ciężko poradzić w takich ciemnych tonacjach...
no a ja nudno i uparcie kolejny ludek do pulpy
założenie było że zrobie ja na "brudno" i krwawo .. ale potem mi się zmieniło .. i wyszedł mi dysonans pomiędzy płaszczykiem a reszta .. Click to see full-sized image
Mroczny klimat udało się tobie otrzymać, większość maluje tą figurkę w stylu "sin city"
Jak dla mnie największym plusem jest płaszczyk, a dokładnie kaptur. bardzo fajnie wycieniowany.
No pelerynka rewelacja!
Kurcze ale dysonans to jest
Wiesz co, ja na Twoim miejscu, to bym dodała do cienia skóry trochę czerwieni. Wtedy było by harmonijniej.
uwag technicznych Ci raczej nie przekażę ale co do rozdźwięku, to moim zdaniem, nie wygląda to źle. bardzo "mocno", ale mi się podoba: wyobrażam sobie, że ona przed chwilą poderżnęła gardło Czerwonemu Kapturkowi, zabrała płaszczyk, koszyczek i rozgląda się za domkiem Babci