[PL] GD Polska 2009

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Re: [PL] GD Polska 2009

Post by Maru »

2 dni bo :
zakłasdany jest konkurs na malowanie na miejscu i taki bardzej"normalny" czyli w gablotach
+ nauka malowania dla chcacych i warsztaty dla wszystkich

co jeszcze narazie nie wiem i co było by malowane w "na miejscu" też niewiem (mozliew że to będzezalerzało od sponsora/rów,.. wzsadzie napewno od nich ... ktoś musi ludki zapodać po promocyjnej cenie )
a w przerwie miedzy dey1 & dey2 hym impreza integracyjna czy cuś ?
"GOOD RACK CAN MAKE A DONKEY ATTACK LION"
https://maru.worldblogcafe.com/
Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

Jeśli zjazd dwudniowy, to super by było zgrać się w jednej knajpce.
-- Ańa

Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

ciezko byloby sie zgrac w 2 knajpach :whistle:

:bonk:
Image
kacpero

Post by kacpero »

ja szczerze mowiac preferuje opcje "goldendemonowa".. czyli jednego dnia popoludnie/wieczor spotaknie przy kufelku, na drugi dzien konkurs i w trakcie oczekiwania na wyniki jakies wspolne malowanie..
po prostu wiem ze nie uda mi sie znalezc czasu na wyjazd na dwa pelne dni malarskiej imprezy..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

no i sie ciesze ze zaczynaja sie pojawiać jakies konkrety
ja szczerze mowiac preferuje opcje "goldendemonowa".. czyli jednego dnia popoludnie/wieczor spotaknie przy kufelku, na drugi dzien konkurs i w trakcie oczekiwania na wyniki jakies wspolne malowanie..
hym sie zobaczy - możliwe że wystawa i malowanie "sponsorowanych" modeli + pokazy i takie tam były by 1 dnia i nie były by obowiązkowe wiec jak by kto przyjechał po południu to właśnie na imprezke i oblookać gablotki a nastyępnego dnia normalne ocena tego co w gablotkach , nagrody ,"czas wolny"* (na właśnie nie konkursowe malowanki i leczenie kaca )

według mojej wizji (która jak to wizja przejdze zapewnę brutalna weryfikacje i walnie na glebę.. :P)
dzień 1 : konkurs malowania "tu i teraz" - wszyscy chętni ten sam model (chyba :P) (ciekawe jak to zorganizować :P... pewnie będze modele tej samej firmy z tego samego typu /Armi) i na to jest tam iles czasu (do uzgodnienia) (oczywiście na nagrody) - gdześ w miedzy czasie pokazy malowana i nauka (i wogule końcik sponsora czyli stoiska, pokazy gier, ect ..) i modele gdześ w gablotkach .. albo na pułeczkach czekające na dzen kolejny
- wieczorkiem impreza integracyjna (tak w 1 lokalu :bonk: ... to ma być integracyjne :P)
dzień 2 : ocena tych co w gablocie* (czyli coś w stylu imprez GW ) (jakie kategorie itd - nie mam pojęcia narazie.. pewnie na to wpływ będa mieli spąsorzy) w między czasie "czas wolny"* - dla malaży bo dla zwiedzających i sponsorów to właśnie godziny handlowe i pokazowe
na kuniec nagrody za dzeń1 i drógi

*** zależnie od tego co powiedza sponsorzy może sie okazać że w gablotach ląduja np modele tylko GW , albo wybranych firm .. bądz jakaś tam inna selekcja
typu jakaś tam firma + reszta do kategorji "open"
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

jeśli ma być malowanie wspólne i to konkursowe, to trzeba zatroszczyć się o warunki do malowania, oświetlenie, itd.

a co do kategorii to na początek nie za wiele - bo o kompromitację łatwo...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacpero

Post by kacpero »

Maru wrote:no i sie ciesze ze zaczynaja sie pojawiać jakies konkrety
hym sie zobaczy - możliwe że wystawa i malowanie "sponsorowanych" modeli + pokazy i takie tam były by 1 dnia i nie były by obowiązkowe wiec jak by kto przyjechał po południu to właśnie na imprezke i oblookać gablotki a nastyępnego dnia normalne ocena tego co w gablotkach , nagrody ,"czas wolny"* (na właśnie nie konkursowe malowanki i leczenie kaca )
spoko najwyzej przyjechalbym na 1 dzien tylko ;)
mahon wrote:jeśli ma być malowanie wspólne i to konkursowe, to trzeba zatroszczyć się o warunki do malowania, oświetlenie, itd.
no i przydalyby sie gabloty do wystawiania prac pokazowych/konkursowych.. bez gablot to raczej ciezko bedzie bo ryzyko uszkodzenia figurek jest wtedy wieksze :/
zgadzam sie co do minimalnej ilosci kategorii
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Nie wiem czy nie lepiej podlaczyc sie do jakiegos wiekszego mastera ... zawsze to sale/korytarze wynajete ...wiecej luda ,no i dobrzy malarze grajacy w wfb mogliby wystawic sowje prace (odrebna kategorie mozna by stworzyc np: figs z turnieju )
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@Szczurek - tak właśnie myślę, przynajmniej część ludzi "przewijających się" przez imprezę byłoby mimowolnie narażonych na widok figurek, może by się zainteresowali?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Maru
Camera Expert
Camera Expert

Post by Maru »

khem ... co do podpinania sie pod inne imprezy .. to właśnie jedna GW zlikwidowało . wiec pozostało niewiele
natomiast mozna to zlinkowac z historycznymi imprezami
jeśli ma być malowanie wspólne i to konkursowe, to trzeba zatroszczyć się o warunki do malowania, oświetlenie, itd.
to jest w "trakcie" od 2 tygodni ... (lampy i takie tam) - stadium raczkujące - dobre oświetlenie = koszty = problem :P
Gabloty w trakcie (raczkujący) fajne było by gdyby gabloty miały dobre oswietlenie .. to kolejny problem (z tym oświetleniem dobrym)
Image
Post Reply