2 dni bo :
zakłasdany jest konkurs na malowanie na miejscu i taki bardzej"normalny" czyli w gablotach
+ nauka malowania dla chcacych i warsztaty dla wszystkich
co jeszcze narazie nie wiem i co było by malowane w "na miejscu" też niewiem (mozliew że to będzezalerzało od sponsora/rów,.. wzsadzie napewno od nich ... ktoś musi ludki zapodać po promocyjnej cenie )
a w przerwie miedzy dey1 & dey2 hym impreza integracyjna czy cuś ?
[PL] GD Polska 2009
Re: [PL] GD Polska 2009
ja szczerze mowiac preferuje opcje "goldendemonowa".. czyli jednego dnia popoludnie/wieczor spotaknie przy kufelku, na drugi dzien konkurs i w trakcie oczekiwania na wyniki jakies wspolne malowanie..
po prostu wiem ze nie uda mi sie znalezc czasu na wyjazd na dwa pelne dni malarskiej imprezy..
po prostu wiem ze nie uda mi sie znalezc czasu na wyjazd na dwa pelne dni malarskiej imprezy..
Stop competing with others. Start competing with yourself.

no i sie ciesze ze zaczynaja sie pojawiać jakies konkrety
według mojej wizji (która jak to wizja przejdze zapewnę brutalna weryfikacje i walnie na glebę..
)
dzień 1 : konkurs malowania "tu i teraz" - wszyscy chętni ten sam model (chyba
) (ciekawe jak to zorganizować
... pewnie będze modele tej samej firmy z tego samego typu /Armi) i na to jest tam iles czasu (do uzgodnienia) (oczywiście na nagrody) - gdześ w miedzy czasie pokazy malowana i nauka (i wogule końcik sponsora czyli stoiska, pokazy gier, ect ..) i modele gdześ w gablotkach .. albo na pułeczkach czekające na dzen kolejny
- wieczorkiem impreza integracyjna (tak w 1 lokalu
... to ma być integracyjne
)
dzień 2 : ocena tych co w gablocie* (czyli coś w stylu imprez GW ) (jakie kategorie itd - nie mam pojęcia narazie.. pewnie na to wpływ będa mieli spąsorzy) w między czasie "czas wolny"* - dla malaży bo dla zwiedzających i sponsorów to właśnie godziny handlowe i pokazowe
na kuniec nagrody za dzeń1 i drógi
*** zależnie od tego co powiedza sponsorzy może sie okazać że w gablotach ląduja np modele tylko GW , albo wybranych firm .. bądz jakaś tam inna selekcja
typu jakaś tam firma + reszta do kategorji "open"
hym sie zobaczy - możliwe że wystawa i malowanie "sponsorowanych" modeli + pokazy i takie tam były by 1 dnia i nie były by obowiązkowe wiec jak by kto przyjechał po południu to właśnie na imprezke i oblookać gablotki a nastyępnego dnia normalne ocena tego co w gablotkach , nagrody ,"czas wolny"* (na właśnie nie konkursowe malowanki i leczenie kaca )ja szczerze mowiac preferuje opcje "goldendemonowa".. czyli jednego dnia popoludnie/wieczor spotaknie przy kufelku, na drugi dzien konkurs i w trakcie oczekiwania na wyniki jakies wspolne malowanie..
według mojej wizji (która jak to wizja przejdze zapewnę brutalna weryfikacje i walnie na glebę..
dzień 1 : konkurs malowania "tu i teraz" - wszyscy chętni ten sam model (chyba
- wieczorkiem impreza integracyjna (tak w 1 lokalu
dzień 2 : ocena tych co w gablocie* (czyli coś w stylu imprez GW ) (jakie kategorie itd - nie mam pojęcia narazie.. pewnie na to wpływ będa mieli spąsorzy) w między czasie "czas wolny"* - dla malaży bo dla zwiedzających i sponsorów to właśnie godziny handlowe i pokazowe
na kuniec nagrody za dzeń1 i drógi
*** zależnie od tego co powiedza sponsorzy może sie okazać że w gablotach ląduja np modele tylko GW , albo wybranych firm .. bądz jakaś tam inna selekcja
typu jakaś tam firma + reszta do kategorji "open"
jeśli ma być malowanie wspólne i to konkursowe, to trzeba zatroszczyć się o warunki do malowania, oświetlenie, itd.
a co do kategorii to na początek nie za wiele - bo o kompromitację łatwo...
a co do kategorii to na początek nie za wiele - bo o kompromitację łatwo...
spoko najwyzej przyjechalbym na 1 dzien tylkoMaru wrote:no i sie ciesze ze zaczynaja sie pojawiać jakies konkretyhym sie zobaczy - możliwe że wystawa i malowanie "sponsorowanych" modeli + pokazy i takie tam były by 1 dnia i nie były by obowiązkowe wiec jak by kto przyjechał po południu to właśnie na imprezke i oblookać gablotki a nastyępnego dnia normalne ocena tego co w gablotkach , nagrody ,"czas wolny"* (na właśnie nie konkursowe malowanki i leczenie kaca )ja szczerze mowiac preferuje opcje "goldendemonowa".. czyli jednego dnia popoludnie/wieczor spotaknie przy kufelku, na drugi dzien konkurs i w trakcie oczekiwania na wyniki jakies wspolne malowanie..
no i przydalyby sie gabloty do wystawiania prac pokazowych/konkursowych.. bez gablot to raczej ciezko bedzie bo ryzyko uszkodzenia figurek jest wtedy wieksze :/mahon wrote:jeśli ma być malowanie wspólne i to konkursowe, to trzeba zatroszczyć się o warunki do malowania, oświetlenie, itd.
zgadzam sie co do minimalnej ilosci kategorii
Stop competing with others. Start competing with yourself.

Nie wiem czy nie lepiej podlaczyc sie do jakiegos wiekszego mastera ... zawsze to sale/korytarze wynajete ...wiecej luda ,no i dobrzy malarze grajacy w wfb mogliby wystawic sowje prace (odrebna kategorie mozna by stworzyc np: figs z turnieju )

@Szczurek - tak właśnie myślę, przynajmniej część ludzi "przewijających się" przez imprezę byłoby mimowolnie narażonych na widok figurek, może by się zainteresowali?
khem ... co do podpinania sie pod inne imprezy .. to właśnie jedna GW zlikwidowało . wiec pozostało niewiele
natomiast mozna to zlinkowac z historycznymi imprezami

Gabloty w trakcie (raczkujący) fajne było by gdyby gabloty miały dobre oswietlenie .. to kolejny problem (z tym oświetleniem dobrym)
natomiast mozna to zlinkowac z historycznymi imprezami
to jest w "trakcie" od 2 tygodni ... (lampy i takie tam) - stadium raczkujące - dobre oświetlenie = koszty = problemjeśli ma być malowanie wspólne i to konkursowe, to trzeba zatroszczyć się o warunki do malowania, oświetlenie, itd.
Gabloty w trakcie (raczkujący) fajne było by gdyby gabloty miały dobre oswietlenie .. to kolejny problem (z tym oświetleniem dobrym)