[PL] GD Polska 2009
-
elvers
Ja juz mam wszystko przygotowane do GD tylko teraz pomalować (ale najważniejsze ze wszystkie modele juz są gotowe) no i wyszło na to ze 3 kategorie obstawiam. W40k vehicle, Duel i WFB Regiment(chyba ze sie zmienią zasady i bedzie musiało byc wiecej niz 5 figurek to wtedy zamienie to na jakiegoś singla lub open)
-
KreoL
[PL] GD Polska 2009
KreoL - za mało zgłoszeń było właśnie i kategorie zostały połączone 
-
KreoL
RE: [PL] GD Polska 2009
Dobrze wiedzieć, bo przymierzałem się do tej kategorii.
PS: Ogólnie stwierdziłem, że na GD musze malować rzeczy do własnej armii ... bo w przeciwnym razie nigdy nie będę miał pomalowanej xD
PS: Ogólnie stwierdziłem, że na GD musze malować rzeczy do własnej armii ... bo w przeciwnym razie nigdy nie będę miał pomalowanej xD
Wszędzie podstawki są dość jasno określone, ale wg typologii podręczników do gry, to w:
- WFB - modele mają mieć dokładnie taki rozmiar jaki jest przewidziany (fabrycznie lub wg erraty)
- WH40k - nie mniejsze od przewidzianych w zasadach - czyli można wsadzić gretchina na podstawcę terminatora, ale nie odwrotnie.
Naturalnie ostatnie słowo co do rodzaju kategorii należy do sędziów.
- WFB - modele mają mieć dokładnie taki rozmiar jaki jest przewidziany (fabrycznie lub wg erraty)
- WH40k - nie mniejsze od przewidzianych w zasadach - czyli można wsadzić gretchina na podstawcę terminatora, ale nie odwrotnie.
Naturalnie ostatnie słowo co do rodzaju kategorii należy do sędziów.
-
Kotlet_Schabowy
Szczerze mówiąc to dla mnie cała ta "zabawa" z tymi podstawkami jest trochę dziwna. Nie rozumiem dlaczego nie można wystawić np. figurki Sigvalda na scenicznej podstawce bez wciskania tam podstawki używanej do gry? Każdy chyba widzi, że jest to ewidentnie kategoria WFB Single model. Idąc tą drogą często zdarza się, że w kategorii Open lądują figurki, które moim zdaniem powinny być w innych kategoriach. Na francuskim GD widziałem, że sędziowie bardziej kierowali się tym jak dany model wygląda i do, której kategorii pasuje niż tym czy spełnia wymogi regulaminu konkursu...
Chciałem drada dać na taka podstawkę :
https://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... &start=270
Mam już to wstępnie zrobione i nie chce tam na sile okrągłej podstawki wciskać
https://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... &start=270
Mam już to wstępnie zrobione i nie chce tam na sile okrągłej podstawki wciskać