[PL]Warsztat Wojto

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Rentall

Post by Rentall »

faktycznie, ja na Twoim miejscu popracowałbym przede wszystkim nad starannoscią, dobrą konsystencją farby i ładnym czystym malowaniem, a czas na nmm i inne techniki pojdzie pozniej, najpierw bym sie nauczyl tych podstaw.
Sam sobie tez utrudniles biorąc figurke od lotra, która jest mniejsza niz te np. z wfb.

powodzenia w malowaniu :)
Gildor

Post by Gildor »

Lotrowiec w końcu,nie 8) Podobnie jak zresztą ja (jedna armia sprzedana a druga w budowie xD)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

prawym przyciskiem na zdjęciu, skopiuj adres obrazka, skopiuj na forum (powinien się kończyć zwykle na .jpg), potem dodaj tagi IMG

co do malowania, no, niestety widać brak gładkości jeszcze - a to rozkłada przede wszystkim NMM, ale jesteś na dobrej drodze więc ćwicz!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Wojto

Post by Wojto »

To moja 2 figurka z Czterdziestki a więc bądźcie wyrozumiali :).Figurka raczej do zabawy i do poćwiczenia dokładności przez free-hendy .To także może pierwsze poważne starcie z gemami , bo w LotR mało jest figurek z gemami.

ImageClick to see full-sized image

Pozdrawiam.
Lemartes

Post by Lemartes »

Fajne.Mozesz bardziej rozjasniac, dodaj cos do podstawki.A co do gemow...to nie wiem, zbyt jednokolorowe jak dla mnie.Nie widze za duzo, za bardzo sie blyszcza od lampy/flesza :) taki troche nijakie.ale ogolne wrazenie fajne.
Image
Wojto

Post by Wojto »

Nie ma tu nic z lampy błyskowej, figurka była robiona przy świetle lampki.Pod namowami Gildor ale jak już zrobiłem zdjęcie to oczywiście net mi padł a potem cały komp i musiałem postawić nowy system :(.

Pozdrawiam.
Zbuduj z nami nową lepszą ePolske
Lemartes

Post by Lemartes »

Aha.nie no figurka ok, fajna.tylko gemy mozesz robic troche inaczej-od czarnego.
NP to https://www.paintingclinic.com/clinic/gu ... tgems2.htm Niby nie najlepsze ale ogolna zasada jest pokazana.
Image
Gildor

Post by Gildor »

Tak jak Ci juz pisałem. Warto byłoby go rozjaśnić. Highlighty wyeksponują freehandy. Widzę, że praca inspirowana pajacem Ani :wink:
Widziałem zdjęcia przy większym zoomie i muszę stwierdzić, że metaliki są zapaćkane. Więcej wody dobrze im zrobi.
Gemy wyglądają trochę plastykowo.
Powtórzę się ale Kontrast na pewno polepszył by wygląd tego figsa.
Generalnie nie jest źle. Fajny klimacik, choć do Ani mu daleko :D
Pozdrawiam!
Wojto

Post by Wojto »

Ej skąd wiedziałeś !!??

Ostro,masz zmysł rozpoznawania;0 :p.Ale faktycznie wzorowałem się na pajacu Ani[mogę tak pisać?Jak by co to przepraszam:)].Ale free-handy na kalesonach mnie przerosły,nie wiedziałem jak zacząć.Ogółem cała figurka Ani robi naprawdę duże wrażenie.

Pozdrawiam.
Lemartes

Post by Lemartes »

IMO to kwestia cieniutiego pedzla i rozplanowanie sobie przestrzeni.Nie maluj na zywca, tylko wez olowek, narysuj sobie linie, i powolutku wypelniaj co druga na kolor dodatkowy.wymaga to oczywiscie opanowanie i wogole, ale nie jest tez az tak super trudne :) Hm jak tak patrze to dobieraj bardziej kontrastowe kolory - te freehandy sa ledwo zauwazalne :P
Post Reply