Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Mam nadzieję, że nowe pędzelki zasłużą się w popełnianiu kolejnych prac.
Jeszcze lepszych!
Normalnie jak dla mnie to ten harlekin wyznacza nową jakość w Twoim malarskim dorobku.
Co mnie się najbardziej podoba w harlekinie, to kompozycja i kolorystyka. Zwłaszcza podoba mi się broni ... to chyba jej kolorowi model zawdzięcza spójność z podstawką. Ten mały drobiazg kolorystyczny jak dla mnie urealnił tą postać.
A co teraz malujesz?
Nie wiem czy nie przydaloby sie troszke wiecej rozjasnien na brzegach/krawedziach ... Te obdrapania w niektorych miejscach nie wygladaja za dobrze. Fajnie wycieniowane futerko - bardzo mi sie podoba. No i ta nieszczesna podstawka -> moglaby byc inna. Tak to bardzo fajna praca.
Generalnie podoba mi się, ale:
- podstawka i futerko zlewają się kolorystycznie;
- więcej rozjaśnień i cienia by go jeszcze polepszyło;
- za skromna podstawka jak na takiego skurczybyka!
Pozdro!
dla mnie to tak na 3/4 twoich możliwości. wygląda jakby praca nad detalami miała dopiero nastąpić.
chyba, że takie jest założenie, że taka jakość ci wystarcza
mi przede wszystkim przeszkadza twarz i gwałtowność cieniowania na niej.