[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Szary

Post by Szary »

Masz już sporą wiedzę teoretyczną nt. malowania, rozjaśnień. Miałeś okazję podpatrywać na żywo innych malarzy. Jesteś pracowity i masz zapał do tego.
Moim zdaniem, do jednej rzeczy musisz się bardziej przyłożyć. W twoich modelach brakuje dokładności.
Precyzja w malowaniu figurek to nie tylko umiejętność oddzielenia poszczególnych elementów w rzeźbie modelu, np. skrzydełka na padzie, czy sznurka na klatce piersiowej. Musisz wyodrębniać krawędzie każdego elementu.
Brakuje mi tutaj schludności - pokazujesz "finalną" wersję modelu, a zostawiasz takiego buga w postaci pobrudzonej krawędzi modelu...
Używaj więcej wody, powinno ci pomóc.

I mam nadzieję, że nie zniechęciłem cię tym komentarzem. Widać postępy i cieszę się, że po GD idziesz za ciosem :)

pzdr
Sz.
Szary

Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

zgadzam sie w zupelnosci z Szarym. Masz chlopie spory potencjal, teraz popracuj takze nad cierpliwoscia...
przyganial kociol garnkowi, mnie tez sie cierpliwosc szybko wyczerpuje :roll:
Image
Akasha

Post by Akasha »

Zgodzę się z wypowiedziami Szarego i Namelessa-brak Ci dokładności, mości Gildorze, ale mimo to z figurki na figurkę widać ciekawe postępy. Jesteś coraz lepszy!

Sztandar faktycznie mógłbyś troszkę rozjaśnić, bo póki co niewiele na nim widać, a ponadto odnoszę wrażenie, iż po pomalowaniu postaci potraktowałeś go nieco "na od...na odczepnego" i nie bardzo już Ci się chciało nad nim wysilić. Sądzę, że gdybyś przysiadł nad nim jeszcze trochę, efekt byłby znacznie lepszy. Wiem, że potrafisz, trzymam więc kciuki :)

Jak już ośmieliłam się wyrazić swoje skromne zdanie: jesteś coraz lepszy, z każdą figurką uczysz się i nabywasz nowych umiejętności, powodzenia więc...i chyba do zobaczenia na tegorocznym GD!
Gildor

Post by Gildor »

Dzięki, do zobaczenia :D
Image
kacpero

Post by kacpero »

naszla mnie taka refleksja czy nie chcialbys czasem sprobowac pomalowac czegos na bialym podkladzie.. bo na Twoich figurkach wiele elementow traci poprzez zbrudzenie kolorow np. piesc na sztandarze
a poza tym to idziesz do przodu - trzymaj tak dalej :)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Gildor

Post by Gildor »

Spróbuję, dzięki :D
Image
Gildor

Post by Gildor »

ImageClick to see full-sized image
https://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... G_2446.jpg
https://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... G_2447.jpg
https://i217.photobucket.com/albums/cc26 ... G_2448.jpg
Pierwsze zlecenie załapane dzięki Box of Brushes. Space maryn. Jak na razie skończony tylko zielony armor. Miejscami jest nie starannie ale jak wsyzstko rozjaśnię to to poprawię.
Pozdrawiam!
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

o ile światło na pancerzu chroniącym... zadek... jest ładnie umieszczone, to na płaskim tyle plecaka jakoś dziwnie bez sensu odbija się w kilku miejscach. kompletnie nie wiem dlaczego..

czy ta płyta jest pognieciona i dlatego tak nierówno odbija światło?

bardzo gładko (zwłaszcza jak na tak duże zdjęcie) wyszły uda, ale łydka już znacznie słabiej.
tym niemniej niezła praca się zapowiada!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

Okej, koniec! Dość szybko się wyrobiłem. Figurkę mam od wtorku :D Strasznie mi się wkręcił ten armor w malowaniu. Czekam teraz na uwagi Wasze i klienta.
ImageClick to see full-sized image
Comments are welcome. :wink:
Pozdrawiam.
Image
Renaw

Post by Renaw »

Hm...wygląda jak by miał wszystko na miejscu,jest światło,są cienie ale sprawia wrażenie w niektórych miejscach że pancerz jest "pluszowy" jak kotary.
Chyba przydał by się mały akcent w postaci błysku światła w niektórych miejscach.Lub jakiś inny akcent.
poza tym nie widziałem jeszcze takiego marine i podoba mi się ten dobór kolorów.Miła dla oka :)
Post Reply