[PL] Galeria Bohuna

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Gazza

Post by Gazza »

Faktycznie, kapitalnie pomalowane miniaturki. Ork dość oryginalny, że tak się wyrażę. Podoba mi się takie nikonwencjonalne podejście do tej rasy. Zdradziłbyś przepis na taki odcień skóry? Z góry dzięki.
Pozdro!
Cold "Strobe Light Network"
IRKUCK

Post by IRKUCK »

ork swietnie wyglada najbardziej podoba mi sie kolorystyka ;) (chociaz calej armi jakos nie potrafie sobie wyobrazic zeby pomalowac tak ok 100 modeli :P )
ale i tak powala pancerz ultrasow, oczywiscie prace maja swoje inne plusy jakie juz zostaly wymienione... :)
....::::Dar Makabere Tanza Des Vampires:::....
Image
Bohun

Post by Bohun »

Dzieki wszystkim za wasze slowa, tak pochwalne jak i krytyczne :D Ciesze sie, ze ogolnie podobaja sie wam moje prace.

A teraz kilka zdan odnosnie samych figurek:

Marines: Wiem, ze ta baza to shit, na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, ze musialem ja zrobic bardzo szybko (ok 30 min), poniewaz mialem tylko taka mozliwosc sfotografowania jej (jako, ze moj aparat sie posypal). Dlatego tez bardzo spieszylem sie z jej wykonczeniem :oops:

Ork: Postawilem sobie zalozenie, zeby pomalowac tego Orka zupelnie inaczej niz zwykle maluje figurki, zeby byla oldschoolowa, kolorowa i nieco komiksowa. Potrzebowalem jakiejs odskoczni od mrocznych modeli :lol: Dlatego dalem sobie spokoj z realizmem i namalowalem tak jak widac. Jednak wszystkie prawie kolory maja jakas wspolna tonacje i nie sa malowane 3 podstawowymi odcieniami. Staralem sie, jak zwykle, by byly nieco bardziej skomplikowane, choc intensywne. Na CMON nazwalem go nawet Ork Harlequin, i chyba cos w tym jest :D

Pozdrawiam wszystkich!
Alexander

Post by Alexander »

Hmmm Fajny figs rzeczywiście... Co do skóry imo jest genialna, taka ciepła, fantastyczna( zdradź trochę sekretu...), co do szaty to bardzo podoba mi się ten morski odcień zieleni i jakies sa tam domieszki żółtego, które bardzo fajnie kontrastują. Co do metalików to też git, głównie na tym kilofie, bo np monety czy tam się wysypuje z tych garnków imo słabe , wyglądają niezwykle płasko. Co do bazy to rzeczywiście kozacka, podoba mi sie jak pomalowałeś gliniane ? dzbanki, imo super.... Co do niektórych miejsc to widać, że ci się nie chciało bo są zbyt mocne highlighty bez tej twojej płynności przejść, np. worek na plecach czy wdzianko na lewym rękawie....Ogólnie Genialnie ! :wink:
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

mysle, ze ten model jest jakosciowo bardzo daleko od tego co potrafisz.
Image
Marek

Post by Marek »

Swietny kaptur, kaftan i futro :clap:
Te dziury w szacie na spodzie bym zamienil na tradycyjne blocko
bo jakos mi tu nie pasuja.

Bardzo fajny model :)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Tak naprawdę, to myślę, że ten model cię hamuje. Nie możesz się na nim wykazać.
Widziałem znacznie lepsze rzeczy w twoim wykonaniu - tu podoba mi się skóra, ale i to już robiłeś znacznie lepiej.

Fajnie zrobiłeś te dziury w piżamie, ale rzeźba chyba jest tam taka sobie...
Twarz wyszła jakaś dziwna, a widziałem że robisz świetne twarze (nawet orkom)
Ta blacha na flincie jakaś taka... nie wiem...
No i podkreślenie świateł i cieni jakoś tak ujawnia to, że fałdy wyrzeźbionych ubrań tak do końca do mnie nie przemawiają

A co mi się naprawdę podoba, to: przeszywany kubrak, metaliki na lampie/kuflu, kubku i lufie
Kończ go szybko i bierz się za jakiś fajny model w 54mm - na przykład tego hiszpańskiego ogryna :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

bardzo podoba mi się wdzianko, worek oraz ajk jużwspomniano skóra :clap:
niektóre elementy wydają mi się albo niedopracowane albo po prostu jakies takie "płaskie" :think:
muszę też przyznać że dopiero teraz zdałem sobie sprawę że po podastawce spaceruje jaszczurka :oops:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
szczurek_

Post by szczurek_ »

:clap: bardzo fajne malowanie ... podoba mi się praktycznie wszystko :wink: Skóra tylko imho trochę za pomarańczowa jak dla mnie :wink: Za to musisz mi koniecznie dać przepis na tą zieleń na płaszczyku :trampolin:
Image
Post Reply