ahoj!!!
jak mnie tutaj dawno nie bylo...
ogolnie to teraz zajmuje sie swoim najwiekszym projektem - renowacja 80-letniego mieszkania w starej wroclawskiej kamienicy. zdjec raczej tutaj nie bede umieszczal, chociaz moglbym ku przestrodze
udalo mi sie zakonczyc mojego warbossa, niestety z efektu podstawki nie jestem zadowolony, jest jakas taka dziwna... chyba widac brak pomyslu na nia. ale prosze podzielcie sie swoimi spostrzezeniami co moznaby bylo w niej zmienic. malowanie jest chyba szczytem moich mozliwosci, ale pewnie znajdziecie miejsca warte polepszenia, np. skorzana bransoleta na prawej rece (tez brak pomyslu).
[rimg]https://img513.imageshack.us/img513/1992/warbosscv5.jpg[/rimg]
pozdrawiam,
[PL] warsztat czlowieka.morze
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
oto kolejna moja figurka.
wybor padl na runesmith`a poniewaz ma duzo metalowych elementow, a chcialbym sie nauczyc poprawnie je malowac przy uzyciu metalikow (na nmm bedzie pora pozniej)
staralem sie zloto cieniowac brazowym wash`em i rozjasniac roznymi odcieniami (burnished gold, shinning gold, mithrill silver), ale na zdjeciach tego zupelnie nie widac.
co o niej myslicie?
co moglbym jeszcze poprawic i w jaki sposob?
Click to see full-sized image
wybor padl na runesmith`a poniewaz ma duzo metalowych elementow, a chcialbym sie nauczyc poprawnie je malowac przy uzyciu metalikow (na nmm bedzie pora pozniej)
staralem sie zloto cieniowac brazowym wash`em i rozjasniac roznymi odcieniami (burnished gold, shinning gold, mithrill silver), ale na zdjeciach tego zupelnie nie widac.
co o niej myslicie?
co moglbym jeszcze poprawic i w jaki sposob?
Mi brakuje jakiegos kontrastowego koloru, bo w tym momencie wszystko sie zlewa w jedna plame (pomijajac jakosc zdjecia - straszna pixeloza). Po prostu nie kazdy element figurki musi byc zolto-brazowy. Np. czarna, ruda albo miedziana broda moglaby znacznie polepszyc ogolne wrazenie. Sam niedawno popelnilem podobny blad i w efekcie przemalowalem figurke; teraz jest lepiej
Mi sie tez podobaja, a figurka nie jest jak dla mnie monotonna. Podoba mi sie spojna, jednolita i wiarygodna kolorystyka.
Malowanie jest staranne i czyste. Fotki wygladaja na troche przeostrzone - widac to zwlaszcza na rogach na pierwszym ujeciu, przez co troche meczy sie wzrok od patrzenia na fotke. Ale mimo to model wyglada dobrze, a wine moze ponosic aparat albo program.
Nie podobaja mi sie ciemne "cienie" wokol symbolu runicznego na tylnej czesci mlota.
A oczy by rzeczywiscie nie zaszkodzily...
Malowanie jest staranne i czyste. Fotki wygladaja na troche przeostrzone - widac to zwlaszcza na rogach na pierwszym ujeciu, przez co troche meczy sie wzrok od patrzenia na fotke. Ale mimo to model wyglada dobrze, a wine moze ponosic aparat albo program.
Nie podobaja mi sie ciemne "cienie" wokol symbolu runicznego na tylnej czesci mlota.
A oczy by rzeczywiscie nie zaszkodzily...
człowiek.morze - widzę, że preferujesz podstawki w stylu "Irkuck"
Na krasnalu skałka ma na szczęście ciekawą fakturę.
Jak byś pomalował ją na żółto, to wyszła by wielka gąbka do zbiorowego szorowania
Pewnie Mahoń ma rację z jakością 2. zdjęcia, ale przez to nie przyjrzałam się detalom ... za to całość na I rzut oka wyglądała schludnie. Mnie się nie podobają znaki na froncie skały - żaden krasnolud nie przyznał by się do tej roboty. Bardziej wygląda to jak robota ludzi pierwotnych
Na Twoim miejscu napis wygładziłabym jakąś masą ... równe krawędzie itd. (najnaturalniej - nie ryzykując efektu plastusiowych literek - wyrównał byś to miliputem)
U orka skałka mnie niestety odstrasza szkoda bo malowanie jest fajne i na 100% zasłużyło na staranniejsze wykończenie każdy to z pewnością przyzna.
Fanie przejścia od światła do cienia, choć te smugi na portkach są dyskusyjne. Ale udało Ci się z jego skórą i tą czerwoną rozciągniętą na tarczy (ta jest chyba najlepsza) i kolczuga fajna. Choć jak sam zauważyłeś, miejscami (jak na skórzanych elem.) brakuje rozjaśnienia - wystarczyłoby rozjaśnić krawędzie paska i zaraz wyglądało by to fajniej.
No chyba, że to tylko moje zdanie
Na krasnalu skałka ma na szczęście ciekawą fakturę.
Jak byś pomalował ją na żółto, to wyszła by wielka gąbka do zbiorowego szorowania
Pewnie Mahoń ma rację z jakością 2. zdjęcia, ale przez to nie przyjrzałam się detalom ... za to całość na I rzut oka wyglądała schludnie. Mnie się nie podobają znaki na froncie skały - żaden krasnolud nie przyznał by się do tej roboty. Bardziej wygląda to jak robota ludzi pierwotnych
Na Twoim miejscu napis wygładziłabym jakąś masą ... równe krawędzie itd. (najnaturalniej - nie ryzykując efektu plastusiowych literek - wyrównał byś to miliputem)
U orka skałka mnie niestety odstrasza szkoda bo malowanie jest fajne i na 100% zasłużyło na staranniejsze wykończenie każdy to z pewnością przyzna.
Fanie przejścia od światła do cienia, choć te smugi na portkach są dyskusyjne. Ale udało Ci się z jego skórą i tą czerwoną rozciągniętą na tarczy (ta jest chyba najlepsza) i kolczuga fajna. Choć jak sam zauważyłeś, miejscami (jak na skórzanych elem.) brakuje rozjaśnienia - wystarczyłoby rozjaśnić krawędzie paska i zaraz wyglądało by to fajniej.
No chyba, że to tylko moje zdanie
ahoj!
jak zawsze wzialem sobie do serca wasze opinie i popracowalem nad podstawka dla orka oraz elementami skorzanymi. mam nadzieje, ze zmiany wyszly na plus. dajcie znac co myslicie.
[rimg]https://img158.imageshack.us/img158/7672 ... osskm7.jpg[/rimg]
link do CMoN:
https://www.coolminiornot.com/204442
to juz koniec z ta figurka, pora zabierac sie za inne
dzieki
EDIT:
poprawilem sznurek
jak zawsze wzialem sobie do serca wasze opinie i popracowalem nad podstawka dla orka oraz elementami skorzanymi. mam nadzieje, ze zmiany wyszly na plus. dajcie znac co myslicie.
[rimg]https://img158.imageshack.us/img158/7672 ... osskm7.jpg[/rimg]
link do CMoN:
https://www.coolminiornot.com/204442
to juz koniec z ta figurka, pora zabierac sie za inne
dzieki
EDIT:
poprawilem sznurek
dawno nic nie wrzucałem na forum - pora się poprawić. Aragorn malowany jakiś czas temu.