[Pl] Zardzewialy Eljot

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

RE: Re: [Pl] Zardzewialy Eljot

Post by mahon »

Schody musza byc. I czaszki. Duzo czaszek. I jeszcze troche schodow.
Inaczej nie byloby mrocznie. No i gotycko!

Calkiem udany toi-toi dla Imperatora. A moze to zimowa zabudowa Zlotego Tronu? :D
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Vazhyl
(Forum newbie)

Re: [Pl] Zardzewialy Eljot

Post by Vazhyl »

Eljot wrote:Vazhyl udziela sie finansowo, organizacyjnie, logistycznie i fotograficznie... natomiast wszystkie dotychczasowe makiety to juz wynik tylko i wylacznie mojej pracy i chorego umyslu
Czasem jeszcze podsunę jakiś pomysł na makietę lub seryjny projekt albo opierniczę za braki jakościowe lub dobór kolorów :)
Poważnie natomiast walczę z żywiołem fotograficznym, komputerowym, marketingowym i PR.
W wolnych chwilach stare figurki przerabiam na nowe, a z wraków robię pojazdy. Trochę w tym skulptaniny, trochę ślusarstwa, reszta to chemia tworzyw. Efekty umiarkowane, więc lepiej niech Eljot chwali się makietami :)
JAMA: masy, farby, narzędzia, figurki, książki i sto innych cudności dla modelarzy
Eljot

Post by Eljot »

W wolnej chwili z resztek i odpadow zrobilem proste "przeszkadzajki" i zaslony na polu gry. Taki maly zestawik czterech terenow. Rdza powrocila ale z odrobina zieleniny :D

ImageClick to see full-sized image

Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

widze ze bierzesz sobie do serca uwagi, i to z dobrym efektem. troche roslinnosci znacznie ozywilo makietke.
a poza coz powiedziec - twoj, dobrze juz znany styl
Image
szczurek_

Post by szczurek_ »

Mnie się bardzo podoba :D taki sfny klimat :wink:
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

brawo panie Eljot!
a moze teraz cos w mniejszej skali? nie koniecznie epic, na poczatek moze byc CAV :razz:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Tomi

Post by Tomi »

Hehe.. ja bym z chęcią zobaczył co być Panie Eljot wymyślił do LOTR'a i do Hordes, tudzież Warmachine ;)
A makietki bardzo mi się podobają... Że tak spytam, podstawka jest z jakiejś płyty ?
Eljot

Post by Eljot »

??? o czyms nie wiem... co tu nagle Panem zostalem?

Demi a ten CAV to jaka to skala? bo ja teraz w 6mm sie trudze do Blitzkrieg Commandera.

Hordy i Warmachine makietowo sa mi obce, choc swego czasu jakis podrecznik czytalem, wiem jak figsy wygladaja i nawet ze dwa razy w jakas pokazowke zagralem...
wlasciwie pomysl moze byc prosty... stary warsztat - kamienne mury, deski, bale, do tego jakis pordzewialy zlom i cudaczne urzadzenia...

natomiast LOTR... hehehe
kiedys zrobilem cos takiego
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... p?album=48
i wiem ze jest wykorzystywane wlasnie do gry w ten system... coz ile glow tyle pomyslow.

jako ciekawostke dorzuce, ze kiedys z elementow do epica zrobilem cos takiego
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... p?album=40
i zupelnie przypadkiem dowiedzialem sie ze ten zestaw makiet wykorzystywany jest do jakiejs gry historycznej w skali 6mm... nawet zdjecia widzialem z czolgami i zolnierzami z II Wojny Swiatowej :)
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Eljot wrote:Demi a ten CAV to jaka to skala? bo ja teraz w 6mm sie trudze do Blitzkrieg Commandera.
chyba jakos 1:160 - na pewno modele sa wieksze od epicowych :think:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

CAV to "N"-ka, czyli warmasterowe 10mm. jak to sie na prawdziwa skale przeklada to nie pamietam teraz. moze i 1:160 jak Demi napisal
Image
Post Reply