[PL] Galeria Gildora

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Rentall

RE: [PL] Galeria Gildora

Post by Rentall »

gladziutko i plynnie :D
Gildor

Post by Gildor »

Dzieki :D Jak skonczylem je malowac to sie sam zdziwilem ze mi w koncu jako tako wyszlo.
Dzisiaj zaczelem bawic sie z figsem. I odkrylem ze PP robi strasznie niedbale oczy. I mialem problem jak z tego wyjsc i zrobilem takie cos. Nie wyszlo mi to za bardzo bo zamiast glejzowac to cieniowalem warstwami. Chcialem przetestowac rowniez wyglad skory. Z przodu nmm IMO mi nie wyszedl. Za malo farbke rzowodnilem i malowalem przy lampce i nie widzialem tego za dobrze. Z tylu cieniowanie nmma rozpoczelem od baardzo przyciemnionego snake bita poczym odrazu rozjasnialem bialym i wyszlo mi takie troche szarawe. Wyglada chyba troche bardziej realistycznie nie? Nie wiem Wam zostawiam ocene. Aha i ten czarny plaszczyk z tylu jest juz pomalowany. Pozdro.
ImageClick to see full-sized image
Prosze o Wasze komentarze.
Image
Eliash

Post by Eliash »

no wiec, jak tlyko zobaczylem fote, od razu w oczy rzucily mi sie:P oczy:P mialy swiecic? ale nie zbardzo to widać, moze na srodku powinny byc jasniejsze, to by zaswiecilo. Skora mi sie podoba, wogole glowa oprocz oczu wyglada niezle, tlyko sam czubek glowy, tam jest cien, a moznaby sprobowac nie robic tam cienia, tlyko rozjasnic?;]

srebrnemu nmm troche jescze brakuje, a zloty jest okej, odcien mi sie podoba, jakbys chcial zeby bardziej zaswiecil, pobaw sie laserunkami, wystarczy sam snakebite i bialy na sam koniec tak w jendym najjasniejszym punkcie. moglbys jescze sprobowac, jak chesz zeby byl bardziej realistyczny, na gornych krawedziach lini ktore buduja to powiedzmy"w" pociagnac takie cienkie linie rozjanionym snakebitem:P

troche zakrecilem:P
Rentall

Post by Rentall »

Eliashowi chyba chodzilo o obkrawedziowanie tego, z czym ja tez sie zgadzam :) ogolnie to mnie tez oczy od razu rzucily sie w oczy :P miecz i skore malowales tym samym kolorem ? sa podobne, a zwlaszcza to widac w porownaniu dloni i ciemniejszej czesci miecza. plaszcz bym bardziej rozjasnil, gdybym malowal te figurke. ogolnie czekamy na wiecej ;)
Gildor

Post by Gildor »

Skore malowalem sombre greyem czy tam gris sombre vgc i dodalem do tego jeszcze liche purple oraz khandor base red washa. a mieczyk jakims szarym. Kolory sa podobne bo wlasnie ten gris sombre po rozjasnieniu bialym staje sie szarym. thx...
Image
Gildor

Post by Gildor »

Cześć! Dalsza część vipów. Poprawiłem oczka i pomazałem trochę zbroi z tylu. Proszę o komentarze:D
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

podoba mi sie miekkie i lagodne rozjasnianie na twarzy - tyl miecza tez wyglada calkiem gladko i bardzo NMMowo. widac ze zaczynasz lapac o co chodzi w NMM!

czerwienie na plytach pancerza na brzuchu za to jakies takie niestaranne...

a oczy to maja swiecic? bo jesli tak - to wyszly niezle. a jesli to tylko wzorek - to szkoda ze taki nieostry.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Gildor

Post by Gildor »

Dziękuję! Malowanie tamtego pretoriania mnie męczyło i zmęczyło więc postanowiłem zmienić figsa a tamtym zająć się później. Wybór padł na maga. Jak na razie nie wiele zmalowałem. Komentarze mile widziane!
PS fotki były kadrowane, łączone i nawet podpisane. Jak wyjdą za duże to sorki :D
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ciemna fotka. przez to trudno sie wypowiedziec. wyglada na to ze zloto moze byc ladne
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

zapowiada sie bardzo ciekawie!!
metaliki super, moze troche je bardziej rozjasnic?

ale to chyba zalezy od wyboru koloru plaszcza :)
Post Reply