[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Alucard

Post by Alucard »

No wiec zaczne od Wraicikow

a) Wraiciki sredniawe - Ana napisala w swoim poscie wszystko. Zapominasz o detalach.
b) malowanie na szybko. Slawku jak dla Ciebie to chyba zla opcja.
c) ciekawe czy koledze sie podobaja. Ja dalem demony koledzy ale zabralem bo oczekiwalem czegos innego a cos innego dostalem. Po pierwszym oddziale powiedzialem fajne ale reszte zabralem, ciekawe czy Twojemu koledze sie podobaja czy poprostu lubi Ciebie i bierze to co mu pomalujesz. Ja tak wlasnie chcialem zrobic ale brat powiedzial zabieraj bo na kumpla bedziesz zly.
Reasumujac - Wraity bardzo srednie. Ja gdybym malowal cos dla "kolegi" postaralbym sie jednak bardziej. Z zycia wiem, ze jest inaczej.

Co do Assasina
Osobiscie nie lezy mi ta kolorystyka - wyglada jakos tak mortal kombatowo ehehehe tak mi sie widzi :D
NMM nie jest Twoja silna strona.
Mimo wszystko model staranniej pomalowany od Wraithow.
Mi nie lezy pomalowanie tego modelu. IMO nie pasuje do tego modelu.

Slawku zacznij przykladac uwage do detali, gdyz od jakiegos czasu detale to dla Ciebie temat zamkniet.
Eljot

Post by Eljot »

no to sie "szczegolowej" krytyki doczekales :)

a ja tak troche z innej beczki - jakich farb uzywasz do uzyskania "tygrysiego plaszcza" jesli mozna spytac? bardzo podoba mi zastosowana przez ciebie kolorystyka zabojcy, jest odmienna i zupelnie nie pasuje do DE ale jest ciekawa... procz tego nieszczesnego NMM ma sie rozumiec...
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

W NMM jest tylko bron, wszystkie metalowe dodatki sa po prostu szare - czesto mylone z NMM (bo taki kolor czesto wystepuje w armii SexRocketa), a takie mocne ich krawedziowanie "krechami" to konkretny wymog klienta :) W ogole jak calosc figurki, wiec ja tylko namalowalem to tak, jak dokladnie mialo byc, o czym klient mnie zapewnil :)

A plaszcz to:

Baza z mieszanki Snakebite Leather i Blazing Orange (bardziej w braz), potem dodawanie "na mokro" od razu na plaszczu wiecej BO, potem, jak juz odcien zaczynal sie zblizac do zbyt intensywnego, dodawalem Sunburst Yellow i tak az do zamierzonego efektu, zeby wyszlo podobnie do poprzedniego "tygrysa". No a jak mi cos nie pasowalo, to tonowalem samym SL, no i w najglebszych miejscach Bestial Brown i Scorched Brown, ale to sladowo. I stad tez mniej cieni, a wiecej zywych kolorow, zeby sie nie odroznial zbytnio od poprzedniego elfa.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

No to kolejna figurka ze zlecenia - Banshee:

ImageClick to see full-sized image
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

dead

Post by dead »

a czemu wybrane zostaly takie wlasnie kolory ?? a nie jakies niebieskie odcienie ?? taka wyrozniajaca sie w stosunku do reszty armii :D

ogolem bansza stolowa... nie podoba mi sie snieg na wlosach za to twarz jest ladniusia ogolem gdyby snieg zostal na fatalaszkach na dole byloby lepiej ... pozdro
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

No wlasnie bedzie sie wyrozniac, tak samo, jak Wraithy.

W ogole niebieski jest kolorem przewodnim w armii, ale duchy zrobilem w stylu kostuch i smierci, a nie gospodyn domowych... Poza tym niebieskie szaty kojarza mi sie zawsze z koszulami nocnymi i pizama, wiec z miejsca odpadly tym razem :) Wiekszosc armii ma niebieskie pancerze i ciuchy.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

dead

Post by dead »

bless ma niebieskie kostuchy :D nie wygladaja jak w pi... ^^"
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

mi sie podoba tylko ciekawe ze na eterycznej banshee zalega snieg :think: :razz:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Juz mnie o to pytali przy Wraitach :) Wychodzi na to, ze najlepiej, jakby nie bylo podstawek, a gracz mialby wszystkie figurki uwiazane nitkami do palcow i 2 cm nad blatem je "przesuwal" :D A tak to nie zachowalem "realizmu" tego swiata i snieg sie przylepia :lol:
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

kacpero

RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by kacpero »

realizm realizmem troche zdrowego rozsadku trzeba jednak zachowac ;)
snieg na sukni jest ok ale we wlosach to juz IMO odrobine przesadziles ;)
zbyt monotonna kolorystycznie jest ta figurka.. troche odcienia niebieskiego lub fioletu chociaz na skorze by sie przydalo..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Post Reply