[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Tia, bedzie jeszcze 25 GG, czyli w sumie 50, bo juz jedna "25" pomalowalem

Poziom podany jest w galerii. A sam sposob malowania zalezy bardzo czesto od figurek (przynajmniej ja to tak robie), nie zawsze da sie trzema czy czteremami warstwami uzyskac taki sam efekt na roznych modelach. Tutaj jest ich kilka: Codex Grey, potem washe z fiolet??w i czerwieni, wyciaganie, poprawki i kosciste elementy jeszcze Codexem, a potem z dodatkiem bia??ego.

Krew to: Red Gore, potem wash z Chaos Black, potem Blood Red, potem mix BR z CB i wash, potem wyciaganie, potem poprawki/ciapkanie rozbryzgow, no i na koniec (po lakierowaniu matem) lakier blyszczacy tylko na samej krwi.

Kosci: Bestial Brown, potem Snakebite Leather, potem washe z brazow i czerni, potem wyciganie do Bleached Bone, przybrudzenie z czarnym, zeby za jasno nie bylo, potem poprawki, no i snieg.

I to sie moze zmienic przy innym modelu, w zaleznosci od koncepcji, a poziom moze byc ten sam.
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
kacpero

Post by kacpero »

Alucard wrote:w obecnych czasach malowanie na zamowienie, na poziomie wyzszym niz TT jest nie do osiagniecia dla wiekszosci Polakow.
@Alucard: nie bardzo rozumiem ta czesc wypowiedzi:
czy chodzi o to ze polskich malarzy nie stac na pomalowanie czegos wyzej niz tabletop, czy nie stac polskich graczy na zamowienie malowania oddzialu na wyzszy poziom?
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja tam mysle ze to drugie... :curtain: bo widzialem przyklady na to, ze pierwsze nie jest prawda...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
kacpero

Post by kacpero »

@mahon: stad moje pytanie :D ale logika tego zdania podpowiada inaczej, wiec wole sie upewnic
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Alucard

Post by Alucard »

mahon wrote:ja tam mysle ze to drugie... :curtain: bo widzialem przyklady na to, ze pierwsze nie jest prawda...
Bardziej odpowiednie jest na poziom wyzszy a nie poziomie.
Dokladnie mahom chodzi o cene.
Smutne, ??e ponad 90% waszych prac leci poza PL :(
Kto?? zarabia 800z?? a cena jednej figsy to... sami wiecie ile ;)
dead

Post by dead »

Slawolu -> wiem ze ghule to paskudny temat -> te wygladaja troszke dziwnie (mam wrazenie ze to wina zdjec) fakt poziom stolowy to akurat jest ale wydaje mi sie ze w realu wypadaja one korzystniej ... czekam na kolejne modele

BTW co do cen to polakow nie stac by placic okolo 30 zeta za pieszy model na poziomie TT albo wiecej za 3 lvl ... ;) a zachod stac ;) co?? takie sa realia :D (choc pare moich prac grywa na turniejach w polsce ^^")
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Tia, moich kilka modeli (czesci armii) tez grywa na stolach ;)

A tymczasem szybka robota, wczoraj przyjechal moj kolega na urlop i przywiozl mi reklamowke pudelek, blisterow i innych ciekawostek... A wsrod nich Wraithy, czyli kolejne modele do armii, ktora sie obecnie zajmuje. I oczywiscie Grave Guard na razie grzecznie sobie czeka na malowanie, bo przeciez mam tyle innych fajnych zabawek :D

Tyle - dzisiaj Wraithy, na dniach pewnie Banshee, potem Varghulfy... A potem... Nie wiem, zobacze, ale GG na razie omijam ;)

ImageClick to see full-sized image

Najbardziej podoba mi siÄ? srodkowy model! Jest super, az sobie sam sprawie taki chyba - bo w blisterach sprzedaja pojedynczo - i sobie wykrece na polke :D
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Rentall

RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by Rentall »

jaki to poziom S??awolu ? :)
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by Demi_morgana »

teraz wraithy to znowu oddzial czy to po prostu 5 charakterow? :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Re: RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by sea.man »

Demi_morgana wrote:teraz wraithy to znowu oddzial czy to po prostu 5 charakterow? :)
oddzial typu special
Post Reply