[PL] Nora Sławola [17.03.17 - Cornelius]

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

No to po kolei:

1. Jasne, duze zamowienia, lekka robota, a w sumie niezla kasa ;) Ale ma to swoje zle strony - brak wyzwan i czasu na wykonanie czegos na max mozliwosci... I juz mnie to troche meczy, bo mam ochote na jeden model, ale taki do wykrecenia. Heh, po ghulach czeka na mnie znow 25 Grave Guard??w... Masakra... No a potem znow cos, ale w mniejszych ilosciach.

2. TT - owszem, tak mialo byc, zarowno pod wzgledem wykonania, jak i kolorystyki, wszystko doslownie narzucone przez klienta - dokladny opis jest w forum grupowym - lacznie ze sposobem nakladania farby, to bylo cos! Na przyklad zloty - tylko Shining Gold na sam czarny, Boltgun tak samo, nawet zeby przebijal czarny, a na to lekko Chainmail... Przy skorze jest troche wiecej zabawy, ale tez nie za wiele: baza, washa, wyciaganie lekkie, znow wash, no i ew. poprawki, w sumie nic wielkiego. Dlatego tez tak to wyglada. A klient w trakcie zatwierdzania etapow zamowienia twierdzil, ze wszystko sie bardzo podoba, wiec tyle mi wystarczalo :)

3. Figurki maja 2 warstwy lakieru, wiec moze w paczce sie poobcieraly (choc pakowalem grubo), a jesli chodzi o kropki, to byc moze gdzies nie doszla czarna farba, a malowaem wielokrotnie w tych samych miejscach (najbardziej mnie to drazni zawsze przy malowaniu kolczug).

I tyle. Nic szczegolnego, ale zabawy bylo ;)

A ghule tez beda "zwyczajne" ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Galharen

Post by Galharen »

Cos nie ma ruchu przez weekend na forum :cry: :wink:
Image
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

e tam, ja lurkuje non stop :shifty:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Tomi

Post by Tomi »

Co do figsow to podobaja mi sie, mimo, ze stac CiÄ? na wiÄ?cej Slawol :)
Moge prosic o dokladniejszy przepis na skore ?

Co do zastoju na forum... Spokojnie Galhared. Niedlugo pokaze Wam swoje Korsarki z GW - LOTR i mam nadzieje, ze doradzice mi w sprawie Pureblooda z Hordes - Circle Orboros. Pomozecie ? ;P
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] Warsztat Slawola

Post by Slawol »

Heh, pewnie, ze pomozemy :) Tzn. mowie za siebie ;)

A co do skory: nie pamietam dokladnie opisu, a nie chce mi sie szukac na forum, ale bylo tego malo - skora Dwarf Flesh na czarnym podkladzie, do tego troche podcieniowana, figurki mogly byc opalone, ale nie "solarystycznie', wiec, zeby nie przedobrzyc, to robilem washe z Bestial Brown i Scorched Brown, a potem poprawialem malowanie jedna/dwiema wartwami Dwarf Flesh, no i na koniec dodawalem bialego koloru, zeby troche podciagnac skore na sam koniec. Tak to mnie wiecej wygladalo :)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Ana
Painting Mum
Painting Mum

RE: [PL] Warsztat Slawola

Post by Ana »

:roll: Te krasnoludy jakies takie gole ... to jest jakis Kislewski klan, czy co? :roll:

Widac, ze Cie nie zmeczyli, bo jakosciowo wyszli spojni :)

Generalnie, nie wspominajac o braku przyodziwku, to wyszli fajnie jako gromada.
Podoba mi sie, wygladaja jak nie dbajacy o dobra doczesne krasnoludowie, ... to chyba nie mozliwe.

No tak, mo??e to krasnoludowie wygnani przez nieszczesliwy los na rowniny ... nie rozumiem dlaczego oni sa tacy zaniedbani, ze nawet na buty nie maja.
Czy to nie jest w brew krasnoludzkiej naturze?

Wiem! Juz sobie wyjasnilam: to jest zlot krasnoludzkich kowali :D robia sobie zawody i hulaja do bialego rana.
-- Ańa

Image
Szary

Post by Szary »

A ja myslalem ze to krasnoludzki kindergarten...:roll:
Szary

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

To jest nowa jednostka: Krasnoludzcy kloszardzi. A ich czempion nazywa sie Wielki Abnegat :P

A tak bardziej powaznie - wszystko sprzedali i zainwestowali w magiczna bron.

Jeszcze bardziej powaznie - gdyby mieli pomaranczowe wlosy to bys poznala zabojcow trolli. :curtain:
Ale "nasz klient nasz pan"...

A co do malowania, to powiem ze udalo ci sie wybrnac z tej nielatwej i dosc ograniczonej konwencji kolorystycznej i stylistyki. Do tego w dosc duzych ilosciach.... A to juz wyzwanie!
Wiem ze malowanie regimentow to nielatwy chleb, ale taki klocek 29 kurdupli bedzie na pewno doskonale wygladal na stole (wiem, bo widzialem jak fotografowalem).

Szczerze mowiac to gdybym teraz mial malowac slayerow dla siebie, to bym ich nie malowal w klasyczne pomaranczowe kolory, tylko tez w bardziej naturalne i wiarygodne. O ile mozna mowic o wiarygodnosci krasnoludkow.

A co do przetarc farby - owszem, gdzieniegdzie pojawiaja sie przeblyski sreberka, ale chyba na zdjeciach mocniej to widac niz na zywo.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

no coz, nie wyglada ona na magiczna, ale nie wszystko zloto co sie swieci ;)
Ta teoria tez jest dosc wiarygodna ...
-- Ańa

Image
Marek

Post by Marek »

No wesola gromadka, wygladaja jak banda Rumcajsow, tacy czarniawi :)
Pierwszy raz widze slayera-szatyna, ale ogolnie OK.
Post Reply