[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

No pewnie :D Ja właśnie skończyłam swoje wyzwanie! Resztę niedzieli spędzę na ploteczkach z siostrą :dance:

:doh: w TV dwa błazny: Skiba i M.Wiśniewski
-- Ańa

Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Spammerka!

A ja powiem, że jakoś te metaliki na lordzie mi nie grają. Wyglądają na zaplamione trochę - takie bardziej orkowe niż elfie. A poza tym fajnie pasują kolorki, dobre!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
dead

Post by dead »

a ja powiem ze z przodu fajno wyglada kolorki ladnie wspolgraja a z tylu jakos tego nie widze - czegos tam brakuje coby w moim odczuciu rozjasnilo ta ciemna prezstrzen no i ta szmatka co mu z gatek wyrasta jakos takos o ile z przodu kolorek ladnie sie komponuje o tyle z tylu jakos wg mnie jest dziwnie ... metale sa git twarz wlosy sa extra ... a mieczyk wyszedl bardzo spoko (tylko cos z tylu jakos mi nie pasuje momentami ... tyle odemnie pozdro i gratuluje udanej pracy ...
Szary

Post by Szary »

Powrót z zaświatów... Tym razem do High Elfów na rozgrzewkę.
Jeszcze nie całkiem skończony oddział Swordmasterów:
[rimg]https://www.chestofcolors.com/cofc-postn ... .sized.jpg[/rimg]

Brakuje jeszcze 5 kolesi do kompletu, trawki na podstawkach, szmaty na kiju i jakiś szlaczków na płaszczu champa. Typowy tabletop do zaczętej jakiś czas temu armii Lothernu.

Strasznie denerwujące są te kolczugi. Nie polecam :roll:
Szary

Image
kacpero

Post by kacpero »

Szary przestalbys juz z tym swoim "typowym tabletopem" :roll: :snooty:
na tej fotce wygladaja zacnie.. masz jakies zblizenia??
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Szary

Post by Szary »

W sumie to tylko fotki poglądowe, bo jeszcze nie jest wszystko skończone, ale największe zbliżenie jakie zostawiłem, to mniej więcej coś takiego:

ImageClick to see full-sized image
Szary

Image
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

IMHO kamyczki mogły by być z blikami, albo z mocniejszym rozjaśnieniem. W ogóle to fajniejsze były by w innym kolorze, ale to pewnie kontynuacja jakiegoś wcześniej obranego zestawu kolorystycznego?

Cała reszta faaajna. Podoba mi się, że tak starannie pomalowałeś drewniane elem. - w moim odczuciu podnosi to klasę wyżej malowanie.
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

dobry ten tabletop ;) przychylam sie do opinii Ani jezeli chodzi o starannosc malowania, podziwiam ze dales rade z taka iloscia metalikow, ktore przeciez do latwych elementow nie naleza ;) osobiscie nie przepadam jednak za washowaniem metalikow niebieska farba.. taka dziwna maniera rodem z GW..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Szary

Post by Szary »

No właśnie popełniłem kilka błędów. W sumie to kamyki mogły być z ostrym kontrastem, ale na tak dużych kamolach wydało mi się to niewłaściwe, więc zrobiłem blenda... No i masz ci los :doh:
Są czerwone, bo ten motyw występuje w całej tej armii Lothernu, jak sama zgadłaś. Więc nad kolorystyką się długo już nie zastanawiałem.

A maniera GW mi leży :) Tzn, ja tak bym sobie wyobrażał, że błękitem odbija się mithrill, ale kto go tam wie :) W sumie, to na części innych modeli już taka poświata już jest i to się bardzo podobało. Więc chyba tak już zostanie.
Szary

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[PL] WARSZTAT SZAREGO

Post by Slawol »

Szary wrote:Tzn, ja tak bym sobie wyobrażał, że błękitem odbija się mithrill, ale kto go tam wie :)
Nieprawda! Frodo nie miał nawet washa, ni inka na sobie, jak go troll dziabnął włócznią w I części :snooty: ;)

Ładny oddział, podoba mi się! Drewno - jak już Ana zauważyła - jest OK i faktycznie wzbogaca mocno malowanie o walory estetyczne :clap:

Kamienie są OK, ale jednak całe czerwone, mocniejszy blik i już ;) Zbroja mi się podoba - to, że GW maluje niebieskim washem to jedno, ale to, że dzięki temu cały oddział jest w niebieskim tonie - to drugie. J. Nielsen pisał nawet na swojej stronie o tym, jak budować "nastrój" modelu i klika razy to wypróbowałem. Naprawdę działa! A w Twoim przypadku niebieskie zabarwienie całości odpowiada mi.

Tylko oczy trochę wytrzeszczone mają... Poza tym podoba mi się wykonanie!
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Post Reply