[Pl] Zardzewialy Eljot

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacpero

RE: Re: RE: Re: [Pl] Zardzewialy Eljot

Post by kacpero »

ja ostatnio zakupilem pigment w w/w sklepie i jestem zadowolony..
..a spodnie udalo mi sie doprac ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Eljot

Post by Eljot »

Ponieważ zostało mi trochę różnych elementów z innych moich projektów, postanowiłem wykorzystać je do stworzenia nowej makiety. Ostatecznie powstał (dość szybko) zestaw aż 4 makiet. Na pewien czas wystarczy mi "rdzawych" klimatów. Na zdjęciach może tego tak nie widać, ale starałem się korzystać z porad i poćwiczyłem trochę z zaciekami... niestey jeszcze dluga droga przede mna...

ImageClick to see full-sized image

jakby ktoś chciał więcej zobaczyc
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... p?album=70
Eljot

Post by Eljot »

W wolnej chwili skończyłem kolejną makietę z serii "wypraski z pudła Imperial City" :D
Konstrukcja trochę zabudowana i niestety zdjęcia wyszły tak a nie inaczej - albo za dużo oświetlenia... albo cienie jakby ZŁE się tam czaiło. Nauczka by więcej czegoś takiego nie projektować i nie kończyć.

i coś z bliska

dla chętnych zobaczenia wiekszej ilości fotek
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... p?album=74

ewentualnie zagłosować :D
https://www.coolminiornot.com/187386
Vazhyl
(Forum newbie)

Post by Vazhyl »

A ja stanowczo zaprotestuję przeciw pesymizmowi Eljota - makieta jest ciemniejsza niż poprzednie oczojebitne zardzewiałe pomarańczki, stąd nieco mniej okazale prezentuje się na zdjęciach. Wydaje się, że trzeba dokupić jeszcze jeden reflektor i porządny stojak.
Udało się zrobić ją w konwencji starego metalu, nieco spatynowanego, jedynie niektóre fragmenty zostały rozjaśnione rdzą. Całość prezentuje się w kolorach bardziej stonowanych i wygląda naturalniej w porównaniu z zestawami w stylu - tyle mi zostało, co mi pordzewiało ;)
JAMA: masy, farby, narzędzia, figurki, książki i sto innych cudności dla modelarzy
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

mnie sie podoba, ciemny metal nawet ladniejszy dla mnie od blaskomiotnego pomaranczu rdzy pokrywajace cale polacie twoich makiet.
na zblizeniach wychodzi jednak monotonia malowania. rzecz jasna, musisz uwzgledniac czas potrzebny na wykonanie, ale zlam czasem kolorystyke. taki kamienny oltarz w srodku az sie prosi o cos wiecej niz szarosc zdrajbraszowana biela. albo metal wokol oltarza - czarny i drajbrasz srebrnym.

niestety, choc ladnie to wyglada, to do grania chyba sie niezbyt nada. moze to wina zdjec i perspektywy, ale wydaje mi sie, ze przesuwanie modeli wewnatrz budynku bedzie ogromnie utrudnione.
Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

[Pl] Zardzewialy Eljot

Post by Slawol »

W ogóle ładnie Wam te makiety wychodzą, więc nie narzekajcie za bardzo na siebie ;)

Poza tym zgadzam się z Nameless'em w kwestii "suchego", a także kolorystyki. Też zresztą uważam, że tym razem to miła odmiana i odskocznia od tych typowo rdzawych i pomarańczowych makiet. Ta akurat bardzo mi się podoba :clap:

Dobrze jest, tylko trochę brakuje koloru gdzieniegdzie, zbyt monotonnie to się prezentuje :)

A kwestię grywalności pominę. Może robić za typową makietę na stole, bez możliwości ukrycia się tam jakiegoś modelu ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
Eljot

Post by Eljot »

Nameless wrote:kolorystyke. taki kamienny oltarz w srodku az sie prosi o cos wiecej niz szarosc zdrajbraszowana biela. albo metal wokol oltarza - czarny i drajbrasz srebrnym.
Co do oltarza... to chyba wina zbyt mocnego reflektora. Owa szarosc zdrajbraszowana wedlug ciebie biela to w rzeczywistosci triada RMS - czarny podklad a na to shodowed stone, stone grey i weathered stone. Rowniez czesc zaciekow "wyblakla" lub stala sie wlasciwie niewidoczna w silnym oswietleniu. Niestety w swietle dziennym nie bylo mozliwosci zrobienia zdjecia. A przy takim chyba najlepiej by bylo wszystko widac. Szczegolnie kolory na wspomnianym oltarzu.
Mowi sie trudno.
Co do grywalnosci... no coz, ja tam nie mialem problemu z ustawianiem w srodku figurek (mam w zwyczaju projektujac makiety przystawiac czasem figurki w celu sprawdzenia czy mozna w danym miejscu cos postawic). Problem moze polegac na tym, ze mam raczej smukle dlonie... ktos z wielkimi lapskami rzeczywiscie moze odczuwac dyskomfort z ustawianiem modeli wewnatrz budynku :)

Makieta rzeczywiscie inna od poprzednich. Monotonnosc - rzeczywiscie to problem, ktory bede musial rozwiazac, poprzez dokupienie paru dodatkowych farb. Majac bowiem ok 12 roznych kolorow to niestety odrobina za malo ;)

A teraz cos kolejnego. W podobnej stylistyce. Pewnie dlatego, ze bardzo mi sie spodobal efekt jaki daje wspomniana triada. Idealnie maluje mi sie nia kolcki Hirsta. Na szczescie aby Was nie przynudzac mam zupelnie nowe pomysly na makiety... i ich malowanie :D
To jednak za jakis czas...

oczywiscie wiecej zdjec tutaj
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... p?album=78
Eljot

Post by Eljot »

Nie by??o mnie tu od kilku miesiÄ?cy. Ma??a przerwa w ??yciorysie ;)
Oczywi??cie nie pomalowa??em ani jednej figurki, ale zrobi??em kilka makiet.

BÄ?dÄ? wdziÄ?czny za opinie.

co?? do Epica - zestaw dw??ch odrÄ?bnych makiet

i kilka do wh40k

Jakby kto?? chcia?? to mo??e wiÄ?cej zdjÄ?Ä? zobaczyÄ? tutaj
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/index.php

ewentualnie tutaj :)
https://www.coolminiornot.com/artist/WarForge
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

kafelki na pieterku urocze (ostatnie zdjecie) :)
z czego sa latarnie na zdjeciu 2? chyba by mi sie taka przydala.
Image
Eljot

Post by Eljot »

Kafelki :) No wiesz Nameless remont mam to nic mi nie wspominaj o kafelkach :D

A co do latarnii to plastik z GW. Chcesz to masz :D
Post Reply