[PL] Warsztat Namelessa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Nameless wrote:no i masz ci los. trafil mi sie taki Slawol...
Nie przesadzaj, nie jest tak źle. Na tym nowym zdjęciu lepiej widać kolory (poprzednio było za żółto), ale i też można powiedzieć, że skóra mogłaby otrzymać trochę cieni i rozjaśnień, jak to już zostało powiedziane zresztą. Podoba mi się póki co czystość warstw - nie widać ani paprochów, ani niestaranności w malowaniu. Dawaj dalej, dobrze będzieNameless wrote:i zamiast malowac to ja probuje lepsze zdjecie zrobic Wink do dupy ze mnie fotograf i tyle
Pozdrawiam
Sławol
-
Nameless
- The Better Choice

nie przesadzam
cienie sa blizej fioletu, a rozjasnienia blizej bieli, ale ja tego zlapac na zdjeciu nie umiem 
Click to see full-sized image
EDIT:
teraz to wyglada zupełnie spoko
dzieki MiSiU!

Click to see full-sized imageEDIT:
teraz to wyglada zupełnie spoko
-
Nameless
- The Better Choice

dzieki dla :WOW: za poprawienie zdjecia i dla
za wklejenie go 
wczoraj zostalo mi troche niebieskiej farby na palecie po malowaniu rycerza reaperowego, i przypomnialo mi sie ze chcialem na niebiesko zrobic skore ducha (wczesniejsze zdjecia ducha sa tu gdzies w temacie). Mialem tylko washa zrobic, ale okazalo sie, ze maluje mi sie te skore tak latwo, szybko i przyjemnie, ze o malo co figurki nie skonczylem.
Click to see full-sized image
Wlosy (i byc moze skora tez) pojda bardziej w strone bieli.
Oczy - chcialem wstepnie tylko biale. niby takie slepe, duchowe oczy. zalane bielmem. wygladalo to tak jak chcialem, ale po kolejnym rozjasnieniach skory stracilo chyba efekt. Zostawic jak jest czy dawac OSL? jesli to drugie - czerwien chyba zbyt mocna to bedzie. jasny niebieski?
wczoraj zostalo mi troche niebieskiej farby na palecie po malowaniu rycerza reaperowego, i przypomnialo mi sie ze chcialem na niebiesko zrobic skore ducha (wczesniejsze zdjecia ducha sa tu gdzies w temacie). Mialem tylko washa zrobic, ale okazalo sie, ze maluje mi sie te skore tak latwo, szybko i przyjemnie, ze o malo co figurki nie skonczylem.
Click to see full-sized imageWlosy (i byc moze skora tez) pojda bardziej w strone bieli.
Oczy - chcialem wstepnie tylko biale. niby takie slepe, duchowe oczy. zalane bielmem. wygladalo to tak jak chcialem, ale po kolejnym rozjasnieniach skory stracilo chyba efekt. Zostawic jak jest czy dawac OSL? jesli to drugie - czerwien chyba zbyt mocna to bedzie. jasny niebieski?