[Pl] Zardzewialy Eljot

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
kacpero

Post by kacpero »

rdza to nie grzyb ale trzeba przyznac ze ogolne wrazenie jes bardzo dobre i na pewno niejeden gracz chcialby pograc na takim terenie ;) bo ja naprzyklad chcialbym ;)
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Eljot

Post by Eljot »

illusionrip wrote:are the clone of vazhyl ? :silenced:

are you this guy who force people to buy minis at warsaw contest
yeZ, owkorZ :D
Vazhyl is my brother...
force people to buy minis, force people to buy minis... what do you mean... I'm only good salesman :wink:

a powracając do ojczystego języka... dzięki za opinie. Tak już wiem - metal koroduje trochę inaczej niż ja to pomalowałem. Takie plamy rdzy to niestety zły pomysł i duży błąd. Lepiej już wygląda druga makieta, gdzie zamiast plam farby posłużyłem się inkiem na całej powierzchni konstrukcji. W przypadku silnie skorodowanego elementu najprościej chyba by było cały pomalować "na brąz" a potem bawić się w nakładanie innych kolorów itp.
Natomiast od początku zastanawiałem się w jaki sposób uzyskać typowy dla silne skorodowanej powierzchni efekt przypominający płaty rdzy, o których wspomniał Szary.
illusionrip
Sonny Crockett

Post by illusionrip »

i'm preparing a tuto about rusting with airbrush and maskol, i think it could be a right and quick way to have a nice rusty effect on your walls
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

@Demi - po polsku!
@Illusionrip - może i ty się postarasz?
@Eljot - witam :) co do rdzy to chyba wszystko już powiedziano - co do technik nie masz już wiele co eksperymentować bo technicznie efekt jest dobry i wiarygodny. problemem jest raczej lokalizacja - a to poprawić możesz obserwując rzeczywistość i zdjęcia zardzewiałych obiektów (polecam wagony i maszyny na budowach).

Możesz tylko dołożyć zacieki powstałe od wypłukiwania rdzy przez spływającą wodę.
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

Nameless wrote:OT: Mahon, zmus Stefana do pisania po polsku, szybciej sie nauczy i nabierze pewnosci ;) poza tym dobrze mu juz idzie. a poza tym Stefan wszystkich myli i zaczynaja pisac po angielsku :lol:
a propos :neutral:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

to tak a propos:
mahon wrote:@Illusionrip - może i ty się postarasz?
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Galharen

Post by Galharen »

Stefan - pospiesz sie z tym tutorialem :P
Image
illusionrip
Sonny Crockett

Post by illusionrip »

bede mial czas za okolo 15 dni :(

ale bedze :D
Eljot

Post by Eljot »

@ Demi - pojazdy, pojazdy... sam bym chciał... a czołgi z GHQ mogą być czy za mała skala? A tak poważnie to w kolejce czekają dwa pojazdy do orków, ale obecnie mam fort do warmastera - wtykanie zapałek w styropian uczy cierpliwości :wink:

@ mahon - nie czepiajmy się Stefana, mógłby przecież zacząć pisać w innym języku piękniejszym niż angielski, a wtedy pewnie byłby większy kłopot :wink: Co do obserwacji otoczenia - byłem ostatnio na cmentarzu i zrobiłem parę fotek starych pordzewiałych stalowych pomników - SAMA RDZA :D

@ illusionrip - z wielką chęcią poczytam. Poczekam cierpliwie :D
Eljot

Post by Eljot »

Troche czasu upłyneło - w wolnych chwilach realizowałem projekt mający na celu przetestowanie kolejnego pomysłu z łączenia klocków Hirsta z elementami GW. Miał być jeden zestaw składający się z trzech podstawek. W trakcie prac rozbudowałem jednak aż do sześciu tworząc dwa zestawy po 3 podstawki. Natomiast po zestawieniu razem tworzą ruinę dużego budynku. Wymiary jednej podstawki - 20x20 cm. Główny koncept to bardzo stara i pordzewiała ruina budynku imperialnego zniszczonego podczas walk

Jeśli chodzi o malowanie to zasugerowałem się jedną z porad i zastosowałem brąz jako farbę bazową. Efekt wyszedł taki a nie inny :wink:

Po zestawieniu wygląda tak
ImageClick to see full-sized image

Trochę szczegółów

Więcej zdjęć można obejrzeć pod tymi linkami
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... p?album=65
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... p?album=66
https://www.jotte.com.pl/warforgephotos/ ... p?album=67
Post Reply