[PL] Umpa i jego wypociny...

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

metaliki mi się jakoś nie podobają. za to skórzany płaszcz teraz już tak. futro ciągle mogłoby być lepsze, ale nie bardzo wiem co by z nim zrobić...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Bu

Post by Bu »

Ja tam zawsze maluje na deco kolor i kropki rzadko mi wychodza :)
Turkusowe spodnie a wyglądają dobrze - gratuluję!
umpa

Post by umpa »

@Bu z tymi sprayami różnie bywa raz sa dobre a raz robią psiukusy, topią powierzchnię figurki (plastikowej), albo osadzają się w taki jak tutaj u mnie sposób, choć mi to tam jakoś strasznie nie przeszkadza.
@Mahon metaliki jeszcze były "w drodze" na poniższych zdjęciach są już w sumie skończone ale jak to w wipach bywa nigdy nic nie wiadomo.

Mam nadzieje ze sie Wam spodoba. Dalej wiecie... piszcie jestem ciekaw co o tym myslicie, narazie tylko jedno zdjęcie, później wrzuce więcej.

Pozdrawiam Umpa

[rimg]https://img90.imageshack.us/img90/1927/lth3wj8.jpg[/rimg]
Eliash

Post by Eliash »

jest nieźle:D kozacka praca, przod wygląda swietnie, nie jestem tylko przekonany co do tylu, do plaszcza i poprawilbym ta czaszke...
metaliki moim zdaniem wyglądają dobrze, ale bez rewelacji:P mogl;bys cos z nimi jeszce zrobić, bo reszta jest na prawde dobnra:)
Ana
Painting Mum
Painting Mum

Post by Ana »

A nie chciał byś się pobawić jeszcze trochę przy metalikach w glazowanie - podbarwienie kilkoma innymi kolorkami przeplatane metalikami? IMO Fajnie by pasowało tam lekkie przebarwienie również i turkusowym-portkowym. Ale w zasadzie chyba największą zmianę na pozytyw uzyskał byś podkreślając na ostrzu krawędzie. I tam gdzie zmienia kąt płaszczyzna, na ostrze. Kilka linii upewniło by, że ta broń ciągle jest sprawna i nie służy obecne za pałkę ;) (między innymi też i z tego powodu, pozbyłabym się tak wyraźnych śladów rdzy z ostrza - kilka glaze'ów z metalu)

IMHO idea fajna i spójna kolorystycznie :)
-- Ańa

Image
kacpero

Post by kacpero »

jak dla mnie metale zbyt brazowe i pordzewiale, za bardzo przybrudzone (za malo metalu w tym metalu ;)).. tak jak Ana pisze: kilka cienkich, delikatnych warst metalicznej farby powinno pomoc..
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Dla mnie kolor tych metali jest zbyt jednolity. Nawet rdza ma w sobie więcej kolorów.
Nuda, nuda, nuda - do dopracowania ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Flameon

Post by Flameon »

Jabol Punk jak się patrzy :D
Piękna praca :D myślę jednakże ,ze przydało by sie coś jeszcze zrobić z ostrzem tego hmmm... tej broni :D myślę ,że kilka glaze'ików jakimś ciemniejszym kolorkiem by nie zaszkodziło, to ostrze takie troszkę zbyt jaskrawe jest jak na mój gust. Poza tym jest wspaniale, naprawdę świetna praca :D
dead

Post by dead »

ja bym poglebil rdze pod ciemne brazy ... swoja droga spodenki sa fajowe rewelka - moglbym na nie patrzec i patrzec ;) ... btw czy to wina zdjec czy czegos innego ale u mnie jest taki drobnt granulat na powierzchni wiekszosci figsy ...
umpa

Post by umpa »

Pracuje nad tym ostrzem pracuje :) mozolnie ale jakoś to idzie wkurza mnie tylko ta kropla co chwila zwisająca z nosa i palące gardło :/ niedługo zamieszcze kolejne fotki.
Ten dziwny granulat to nie wina fotki, podkład tak się ułożył na figurce, taka chropowata powierzchnia się zrobiła.
Pozdrawiam
Post Reply