[PL] Konkurs malarski - Arena 2007

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Re: RE: [PL] Konkurs malarski - Arena 2007

Post by Nameless »

Szary wrote:Czy jest silne akcentowanie GW? Arena to przede wszystkim turnieje: WFB, WH40K i LotR.
jest :)
konkurs malarski nie jest polaczony z turniejami (nie ma potrzeby robienia takich kategorii jakie sa turnieje), a impreza nie jest sponsorowana/organizowana przez GW. a tu prosze, 4 kategorie dla gw, 1 dla calej reszty.

1. rozumiem, ze nie ma podzialu na duzy/maly model i smok jest oceniany w tej samej kategorii co hobbit?
2. dlaczego modele z asysta nie sa wrzucone do kategorii oddzial/scenka?
3. czy do kategorii 'GW' mozna wystawic modele innych firm pasujace do armii GW (na odpowiedniej podstawce)?
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

RE: Re: RE: [PL] Konkurs malarski - Arena 2007

Post by Nameless »

Szary, jesli nie jestes w stanie odpowiedziec na te pytania, czy mozesz przekazac je organizatorowi albo sciagnac go tutaj?
Image
tadeusz

Post by tadeusz »

No dobrze, to ja jestem Organizatorem konkursu malarskiego.
Nazywam sie Tadeusz Czerwiński, i Szary ściągnął mnie na to Forum, bo zadajecie Panowie pytania i nikt Wan na nie nie odpowiada.
Czemu takie kategorie?
Wbrew pozorom zostały one przemyślane. Nie jest ich dużo i to jest plus. Dawniej przy dużej liczbie kategorii np. singglowa figurka do WFB, oddziała do WFB, duży model do WFB itd. bywało że były zgłaszane 2-3 prace. Dla mnie za mało. Lepiej jak jest z kim powalczyć.
Moim zdaniem hobbit, pomalowany w jakiś odjechany sposób jest w stanie powalczyć z takim sobie smokiem. Lepiej popracować nad jedna figurką i pokazać na co stać malarza niz rozdrabniać się na części.

"dlaczego modele z asysta nie sa wrzucone do kategorii oddzial/scenka?" dlatego że scenka to scenka a nie generał na tarczy dla mnie spora różnica. Jak jesteście artystami z duszy to zrozumiecie o co chodzi.

"czy do kategorii 'GW' mozna wystawic modele innych firm pasujace do armii GW (na odpowiedniej podstawce)?" - można ale osoby oceniające musza mieć pewność po rzuceniu okiem na figurke co przedstawia. Albo inaczej figurka ma byc taka by nie uznawać ją za proksa na turnieju tylko jako alternatywę.

Kategoria Open: klocki Lego na pewno nie bedą przyjmowane.
"Czy mogę wystawić w tej kategorii figurkę nie-systemową, np. Hasslefree czy Freebooter?" - właściwie czemu by nie.

Wcale nie akcentuję GW, sponsorzy nie maja nic do tego.
Zastanówcie sie tylko ile osób maluje do systemów GW a ile do pozostałych. Jest sens na Arenie robić więcej innych kategorii do systemów które nie beda grane na Arenie? Chyba byłaby posucha.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

witaj Tadeusz, fajnie ze wpadles.
z tonu twojej odpowiedzi wnioskuje ze uznales moje pytania za atak - nieslusznie.
tadeusz wrote:Wbrew pozorom zostały one przemyślane. Nie jest ich dużo i to jest plus. Dawniej przy dużej liczbie kategorii np. singglowa figurka do WFB, oddziała do WFB, duży model do WFB itd. bywało że były zgłaszane 2-3 prace. Dla mnie za mało. Lepiej jak jest z kim powalczyć.
zgadza sie, zreszta zaznaczylem to we wczesniejszym poscie.
Moim zdaniem hobbit, pomalowany w jakiś odjechany sposób jest w stanie powalczyć z takim sobie smokiem. Lepiej popracować nad jedna figurką i pokazać na co stać malarza niz rozdrabniać się na części.
pewnie. po prostu chcialem sie upewnic, ze nie ma dodatkowego podzialu na maly/duzy model.
można ale osoby oceniające musza mieć pewność po rzuceniu okiem na figurke co przedstawia. Albo inaczej figurka ma byc taka by nie uznawać ją za proksa na turnieju tylko jako alternatywę.
poniewaz nie sledze turniejowych zmagan i nie znam wymagan sedziowskich co do proksow, podesle ci zdjecie i poprosze o ocene czy moze model byc zgloszony do kategorii wfb, dobrze?
Wcale nie akcentuję GW
akcentujesz. jest kilka kategorii GW i jedna ogolna dla reszty firm. Wystarczylo tak jak na bazyliszku nazwac kategorie fantasy, a nie WFB, SF a nie 40k.

zeby nie bylo watpliwosci - mam zamiar przyjechac na konkurs, niezaleznie od zasad, i do tego bawic sie dobrze :)
Image
Kyrielejson

Post by Kyrielejson »

A mnie nie będzie. Niestety nie znajdę tych kilku chwil na pomalowanie czegoś na konkurs i najprawdopodobniej w przyszły weekend nie będzie mnie dla świata.

Szkoda, bo miałem ochotę się z Wami zobaczyć, przy okazji odebrać paczuszkę od Namelessa ;)

Jeżeli sytuacja się zmieni i weekend będę miał wolny, pojawię się, choć bez niczego na konkurs.
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

szkoda Kyrie. mowie o spotkaniu, nie odbieraniu paczuszek ^^
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

Jako sponsor Areny JAMA proponuje uczestnikom i widzom imprezy 10% znizki za zakup produktow z naszego sklepu oraz darmowa przesylke na teren imprezy ;)
Nie pojawimy sie z calym kramem, ale pojawie sie tam prywatnie (w sobote), moge dowiesc towar. Wystarczy zlozyc zamowienie online i w uwagach wpisac "odbior na arenie"
Image
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

No i po konkursie na Arenie :)
jak sie zjawilem na sali, do konkursu zgloszono 4 figurki... :roll: dolozylem dwie swoje, ale to nie bardzo zmienilo sytuacje :) na szczescie Tadeusz przeszedl przez sale, pozgarnial co lepsze modele ze stolow na ktorych grano bitwy turniejowe i bylo juz co oceniac ^^
wynikow dokladnych nie znam - Szary wygral WFB single (Ludwi Schwarzhelm), Espoo WFB unit (wood elves), Hortwerth Open (non-GW;)) ze swoim znanym juz tytanem na magnesach. W youngbloodach byla chyba tylkko 1 praca, 40k single wygral kolorowy demon necronow (pomalowany jak harlequin), ale nie wiem czyj byl. oddzialu 40k chyba nie bylo.

dzieki dla Tadeusza za zorganizowanie konkursu, pozdrowienia dla spotkanych CofCowcow: Szarego, Espoo, MiSiA, Tomasha... chyba nikogo nie pominalem?
Image
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Nameless wrote:jak sie zjawilem na sali, do konkursu zgloszono 4 figurki... :roll:
albo byłeś bardzo wcześnie, albo było małe zainteresowanie ;)
Tadeusz przeszedl przez sale, pozgarnial co lepsze modele ze stolow na ktorych grano bitwy turniejowe i bylo juz co oceniac ^^
normalnie łapanka, dobrze, że nagrodą nie była kulka w łeb :P

strasznie się robi jak się pomyśli jak wyglądają konkursy malarskie w Polsce (ilość prac)...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

mahon wrote:strasznie się robi jak się pomyśli jak wyglądają konkursy malarskie w Polsce (ilość prac)...
dlatego uskuteczniam plan wrzucania swoich prac do konkursow. niech ludzie widza, ze to fajna zabawa, nawet jak sie odstaje od zwyciezcow :)
ale tu by trzeba bylo chyba osobny temat zalozyc, bo to dluga dyskusja moze byc.

Jesli chodzi o Arene, to proponuje laczyc kategorie. Nie ma konkurs (zaden) wielkiego sensu, jesli w kategorii sa 2-3 prace. moze od razu zrobic kategorie pojedynczy, oddzial, duzy. bez podzialu na sf i fantasy.
Image
Post Reply