W dn. 29-30.09.07 w Krakowie odbędzie się konwent miłośników gier bitewnych zorganizowany przez krakowski klub Legion.
Podczas konwentu zostanie przeprowadzony konkurs malarski:
Tadeusz Czerwiński wrote:
Regulamin konkursu malarskiego podczas Areny 2007
Zgłoszenia są przyjmowane w sobotę do godziny 12:00
Rozstrzygnięcie konkursu w sobotę około 15:30 podczas przerwy pomiędzy drugą i trzecią bitwą WFB.
Nie ma ograniczeń jeśli chodzi o wielkość dioram, uzytego materiału.
Jedną pracę mozna zgłosić tylko w jednej kategorii.
Kategorie:
1. Figurka WFB.
2. Figurka WH40K
3. Figurka LOTR
Do powyzszych kategori zgłasza się pojedyńcze figurki (dopuszczone są z "asystą" np. generał Krasnoludzki na tarczy. Zgodnie z przynaleznością do systemu.
4. Oddział/scenka bitewna/rodzajowa dowolnego systemu GW
Dowolna scena "zbiorowa". Mozna zaskakiwać pomysłami.
5. Open.
Dowolna figurka lub scena zbiorowa do dowolnego systemu im bardziej zapomnianego, czy niszowego tym lepiej.
6. Young blood.
Prace wykonane przez malarzy do 14 lat. Czyli urodzonych po 1993 roku. By zgłosić pracę trzeba mieć legitymację lub inny dokument potwierdzajacy wiek!!!!!
Udział w konkursie malarskim jest bezpłatny.
Przewidziane nagrody dla najlepszych.
hmmm, kto wie, kto wie... Byle bylo wiecej osob niz rok czy dwa lata temu, kiedy tam bylem.
Dobrze, ze regulamin nie jest tym razem zbyt udziwnony, bo tamte kategorie byly fatalne szkoda, ze mocno akcentujecie GW Bard sponsoruje?
Czy jest silne akcentowanie GW? Arena to przede wszystkim turnieje: WFB, WH40K i LotR. Kategoria OPEN jest pomyślana przede wszystkim o graczach Konfrontacji, Warmachine itp.
Czy Bard sponsoruje imprezę? Z tego co wiem na chwilę obecną, to jeszcze nikt o tym ze sklepem nie rozmawiał.
A ja się chyba pojawię, jeżeli tylko wyrobię się z pomalowaniem figurki. Jeżeli czas nie będzie mi wrogiem, postaram się wystartować w dwóch konkurencjach.
Mam tylko pytanie:
"Dowolna figurka lub scena zbiorowa do dowolnego systemu im bardziej zapomnianego, czy niszowego tym lepiej. "
Nie wiem, jak to zinterpretować. Czy mogę wystawić w tej kategorii figurkę nie-systemową, np. Hasslefree czy Freebooter? Szary, czy jesteś w stanie spytać się orgów o to?
Niestety, już dawno temu pozbyłem się wszystkich lego, jakie znalazłem. Pozostaje mi malowanie figurek :/
Dobra, to albo nie przyjadę wcale, bo się nie wyrobię z malowaniem, albo też przyjadę z asystą ślicznej, długonogiej blondynki (albo i nie-blondynki, zawsze mam problem z włosami).