[PL] Golden Dragon Germany - konkurs Dark Sworda w Europie
-
Adrian
pomalowałem 4, maluję kolejną
Ania pomalowała 1
mam jeszcze może z 5? 10? +2 limitowane
dlaczego nie widziałeś? nie wiem, może nie oglądałeś naszej galerii
to są figurki o ogromnym stopniu szczegółowości. bardzo czasochłonne. obecnie czas na malowanie mam tak skromny, że albo bardzo rzadko uda mi się coś pomalować, albo maluję rzeczy "szybkie", bo szybki efekt = szybka frajda!
Ania pomalowała 1
mam jeszcze może z 5? 10? +2 limitowane
dlaczego nie widziałeś? nie wiem, może nie oglądałeś naszej galerii
to są figurki o ogromnym stopniu szczegółowości. bardzo czasochłonne. obecnie czas na malowanie mam tak skromny, że albo bardzo rzadko uda mi się coś pomalować, albo maluję rzeczy "szybkie", bo szybki efekt = szybka frajda!
-
Adrian
Przepraszam - biję się w chestmahon wrote:dlaczego nie widziałeś? nie wiem, może nie oglądałeś naszej galerii
Reasumując, poza mniejszą dostępnością, pracochłonność malowania to kolejny negatywny czynnik jeśli chodzi o popularność takich figurek
Ale Reapery są chyba mniej skomplikowane, a też ich nie widać
dla mnie Tom Meier to PRZEDE WSZYSTKIM Thunderbolt Mountain. Przecież to jego własna linia figurekAdrian wrote:Zachowałem się jak gówniarz nie biorąc pod uwagę Thunderbolta
dlatego uważam, że:Ale Reapery są chyba mniej skomplikowane, a też ich nie widać
- w Polsce mało jest malarzy malujących "tak sobie": nie dla konkursów, nie do grania, ale po prostu "na półkę"
- więcej maluje rzeczy, którymi będą grać w bitewniaki. a kazdy wie że tutaj bitewniaki = Warhammery i pochodne, oreaz obecnie rozwijający się dość prężnie na naszym rynku Privateer Press.
- rzeczy malowane "do grania" zwykle nie są szeroko pokazywane.
stąd nie widuje się tu za dużo figurek niszowych, albo przynajmniej alternatywnych wobec GW. takie mam odczucie...
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

wg mnie polska jest dosc specyficznym rynkiem dla figurek:
-mysle ze to dosc niszowe hobby
-stosunkowo drogie jak na nasze p%$#@^&*^% zarobki
-no i jak wspomniano najwieksza czesc srodowiska stanowia gracze
jezeli znajde cos "odpowiedniego" dla mnie w ofercie dark sworda - na bank wystartuje

-mysle ze to dosc niszowe hobby
-stosunkowo drogie jak na nasze p%$#@^&*^% zarobki
-no i jak wspomniano najwieksza czesc srodowiska stanowia gracze
jezeli znajde cos "odpowiedniego" dla mnie w ofercie dark sworda - na bank wystartuje
ostatnio rowniez odkryłem tego urok: gang do grania w 2 wieczory!mahon wrote:(...)maluję rzeczy "szybkie", bo szybki efekt = szybka frajda!
-
Demi_morgana
- Chest of Colors

-
Adrian
-
Demi_morgana
- Chest of Colors