Ana wrote:
Nie no wchodzisz w sferę nieprzeliczalną ... a ten kto został by obarczony podziałem na takich i takich chyba by został obrzucony pomidorami. Już widzę te awantury: ja bez talentu?

Ja utalentowany?
Akurat z tym problemu nie będzie

Taki podział nigdy nie ujrzy światła dziennego. A jeśli nawet to i tak ludzie będą się kłucić o Bycie Utalentowanym niż braku talentu

Czy już nie można powiedzieć komuś, że IMO ma talent ???
Jak dość spora część użytkowników forum.
Ale masz rację, poruszyłem temat rzekę.
Ana wrote:... a dla mniej doświadczonego malarza jest ta możliwość że wyhaczy tak utalentowanego malarza jak Jeremie i będzie mógł zaczerpnąć z jego doświadczenia, może przy odrobinie szczęścia nawet razem pomalują ... nie wspominając, że samo oglądanie tak rozwiniętych plastycznie prac już jest kształcące ...
Dla mnie osobiście liczy się dobra zabawa jeśli chodzi o tego typu imprezy. Owszem wygrać coś było by miło. Ale nie mam złudzeń, obecnie nic nie wygram, a szczerze mówiąc nagrodę mógłbym oddać na rzecz spotkania się z Wami i innymi malarzami. Poprosić o porady, może poprosić o małą lekcję, bo początkujący jestem.
A na Bazylu jeszcze nie byłem, ale wszystko przedemną
Adrian wrote:Zdaję sobie jednak sprawę, że jest sporo ludzi, którzy z różnych względów nie odważyliby się na to, może bojąc się że ich praca wywoła salwy śmiechu, żyjemy w takim dziwnym kraju gdzie ludzie bardzo przejmują się takimi rzeczami, nie wiem...
Kraj jak kraj, ludzie jak ludzie...mentalność jak mentalność, ale obecnie od wyśmiewania trudno się uwolnić. Jednak czy ważne jest zdanie ludzi, który mało wiedzą o malowaniu. A malarz malarza zrozumie, sam kiedyś zaczynał lepiej lub gorzej.
Adrian wrote:A wspominając o popularyzacji jako jednym z celów, nie miałem na myśli poularyzacji malowania jako takiego, tylko popularyzajcję niszowych, "alternatywnych" figurek, z których istnienia często tylko maniacy zdają sobie sprawę.
Jeśli chcesz by te figurki ujrzały światło dzienne musisz je rozreklamować. Ale to wiesz

IMO czemu nie spróbujesz współpracy ze stronami o Bitewniakach... nawet nie wiesz jak często ludzie szukają alternatywy dla jakiegoś modelu bo im się nie podoba... a innej firmy będzie pasował do tego i tego systemu. Wymiana banerami... itp. itd.
Co do nagrody - dość zacna, ale osobiście smoczek mi sie nie podoba...
Wolę tego:
Click to see full-sized image
Pozdro