[PL] Golden Dragon Germany - konkurs Dark Sworda w Europie

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
Adrian

Post by Adrian »

mahon wrote:a jak ich podzielisz? kto jesty amatorem a kto profesjonalistą?

z prawdziwymi profesjonalistami się nie mogę równać, bo ja maluję jedną figurkę na parę miesięcy, a oni więcej i lepiej. ale ktoś powie że dla niego jestem profesjonalistą.

wnioskuję o zaliczenie mnie do amatorów :)
Pomysł może głupi ale czy przy dwóch pulach nagród o różnym pułapie atrakcyjności podział nie dokonałby się sam? Nie upieram się przy nazewnictwie profesjonaliści/amatorzy, może początkujący i zaawansowani?! Z jednej strony chciałbym trochę ruszyć środowisko malarskie, z drugiej przyciągnąć do malowania osoby, którym "trochę brak śmiałości"
Adrian

Post by Adrian »

@Sławek: Też podoba mi się formuła PMOTM, właśnie dlatego, że nie robi ciśnienia. Przy konkursach z renomą to ciśnienie niestety się pojawia
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

mahon wrote:wnioskuję o zaliczenie mnie do amatorów :)
zartujesz chyba :lol:
Slawek wrote:Gdyby wyrobienie renomy było takie trudne gazeta Fakt nie przeskoczyłaby w sprzedaży Super Expresu.
i myslisz ze da sie besposrednio porownac sprzedaz brukowcow z konkursami malarskimi?
Slawek wrote:Osobiście lubię konkursy jak PMOTM gdzie nie ma ciśnienia na renomę czy nagrody
proponuje ci zatem mini exchange. Kupa zabawy, zero cisnienia (poza terminem)
Adrian wrote:Przy konkursach z renomą to ciśnienie niestety się pojawia
no i trzeba sie z tym liczy przystepujac do konkursu. Konkurs wylania zwyciezce, ale tez i przegranych. Jak ktos sie nie potrafi pogodzic z przegrana, niech nie zglasza sie do konkurencji (sportowej, konkursowej itp.).
Image
Adrian

Post by Adrian »

Nameless, jednym z celów konkursu jest popularyzacja, przynajmniej ja podchodzę do tego w ten sposób. Oczywiście, że największą radochą dla mnie byłoby zobaczenie super odjechanych prac naszej czołówki malarskiej na figurkach alternatywnych, ale chyba warto przyciągać do hobby malarskiego/kolekcjonerskiego również mniej zaawansowanych?! Na GD jest odrębna kategoria dla youngbloodów tyle, że tam decyduje kategoria wiekowa. Oczywiście, że decydując się na konkurs należy liczyć się z nerwami ale ile osób stanie w szranki wiedząc, że w tej samej kategorii wystartuje amator-Mahoń? :wink: Może popełniam błąd próbując mieszać te dwie grupy w ramach jednej imprezy? - nie wiem...[/list][/list]
Tomi

Post by Tomi »

Adrian wrote:Nameless, jednym z celów konkursu jest popularyzacja, przynajmniej ja podchodzę do tego w ten sposób. Oczywiście, że największą radochą dla mnie byłoby zobaczenie super odjechanych prac naszej czołówki malarskiej na figurkach alternatywnych, ale chyba warto przyciągać do hobby malarskiego/kolekcjonerskiego również mniej zaawansowanych?! Na GD jest odrębna kategoria dla youngbloodów tyle, że tam decyduje kategoria wiekowa. Oczywiście, że decydując się na konkurs należy liczyć się z nerwami ale ile osób stanie w szranki wiedząc, że w tej samej kategorii wystartuje amator-Mahoń? :wink:
Popularyzacja ?!? IMO trochę to słowo nie pasuje do malowania.
Jakoś dziwnie się czuję czytając coś w stylu "Spopularyzować malowanie"...
Ale mniejsza z tym.
IMO do malowania najlepiej przyciąga Bitewniak. Armia, którą trzeba pomalować... potem jeśli osoba polubiła malowanie czas na coraz to większe wyzwania i mnóstwo ćwiczeń i jeszcze raz ćwiczeń...

Co do "mieszania" dwóch kategorii na jednym konkursie.
Czemu nie, a kto z "mniej zaawansowanych" w ogóle zgłosi swoją prace zobaczywszy prace Mahonia, czy Any i całej rzeszy innych malarzy (najprostszy przykład - Z Tej Strtony)
Adrian wrote:[...]ale ile osób stanie w szranki wiedząc, że w tej samej kategorii wystartuje amator-Mahoń? :wink:
Prócz ludzi z tej strony... hmm... może Kędzior ??? :wink: oraz parę innych mi znanych...
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Adrian wrote:ile osób stanie w szranki wiedząc, że w tej samej kategorii wystartuje amator-Mahoń? :wink:
a co w tym śmiesznego? amator ze mnie pełną gębą - maluję rzadko, mało, głównie dla siebie "tabletopowo" czyli w celach użytkowych, i nie zarobkowo. amator wypisz wymaluj :D
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Tomi

Post by Tomi »

Tylko jeden punkt się nie zgadza :D
[...]?osoba wykonująca coś bez fachowego przygotowania?[...]
Tu mi nikt nie powie, że malujesz nieprofesjonalnie ;)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

nie mam fachowego przygotowania - nikt mnie nie uczył, nie kończyłem ani kursów, ani szkół plastycznych :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Tomi

Post by Tomi »

Skoro nie ma opcji EDIT to się kłócił nie będę :blackeye:

Ale talentu Ci nie brak :whistle:
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

a kto tego broni amatorowi? ;)