Nie może. Ocynk przy 1mm jest strasznie giętki, a te piki mają być sztywne jak Pal Azji.
Mosiądz tak samo, zauważ, że to będzie 1mm drucik. Jakby to była sztabka o szerokości centymetra, bo można by użyć nawet szkła.
Dlatego szukamy czegoś twardego i sztywnego przy grubości 1mm. Nie może to być stal pokrywana jakimś materiałem, bo na tak małej powierzchni dodatkowa warstwa miękkiego metalu znacznie osłabia drut.
Ja polecam sprężynową hartowaną stal, bo to po prostu jeden materiał, wytrzymały, odpowiedni do takich zabaw. Nie wiem tylko, czy dostaniesz 1mm... 1,2mm na pewno.
[PL] Klopot Z wiertarka
-
Przemas
-
Kyrielejson
Przemas, kolega już kupił Dremela
I dobrze, firmowy sprzęt to fajna sprawa.
A ja na taki pomysł wpadłem. Po co masz używać drutu, jak możesz po prostu kupić grubą igłę? Byleby miała te 5-6cm długości. Na końcu możesz dorobić GSem grot, ewentualnie po prostu złamać igłę w odpowiednim miejscu, wyszlifować pilnikiem/szlifierką (a to po co, żebyś się nie ukłuł sięgając po figurkę). Igłę kupisz bez trudu, a wytrzymała jak diabli jest, ocynk przy niej to jak plastik.
A ja na taki pomysł wpadłem. Po co masz używać drutu, jak możesz po prostu kupić grubą igłę? Byleby miała te 5-6cm długości. Na końcu możesz dorobić GSem grot, ewentualnie po prostu złamać igłę w odpowiednim miejscu, wyszlifować pilnikiem/szlifierką (a to po co, żebyś się nie ukłuł sięgając po figurkę). Igłę kupisz bez trudu, a wytrzymała jak diabli jest, ocynk przy niej to jak plastik.
-
RoB89