Masy modelarskie wreszcie do kupienia

Jak ktoś osiągnął ten efekt? A jak ja bym mógł to zrobić?
Post Reply
messiah_182

Masy modelarskie wreszcie do kupienia

Post by messiah_182 »

A więc sklep internetowy Jama sprowadził wiele fajnych mas.

Oto link: https://www.jotte.istore.pl/sklep,1121,1 ... 494,0.html

Chyba się skuszę na Magic Sculpt. No i GS w długich paskach :)
mahon
Super Villain
Super Villain

RE: Masy modelarskie wreszcie do kupienia

Post by mahon »

dzięki za informację :) co prawda zapas GSu mam, ale miliput albo Magic Sculpt mogą być ciekawe...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

mnie rozzbroił rozklejacz :D
mysle ze za jakis czas sie na niego skusze... 8)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Arcady

Post by Arcady »

Jakiś czas temu testowałem Milliputa, ale pomimo że ma ekologiczną właściwość używania wody jako medium w trakcie obróbki, to jednak obawiam się że nie do końca będzie satysfakcjonował potecjalnego rzeźbiarza... Po prostu ten materiał jest kruchliwy, ziarna czy grubsze czy cieńsze w swojej budowie jednak powodują skurcz ale nie taki jak trzeba. Testowałem na małych i dużych formach, ale osobiście pozostawałbym przy tradycyjnym green stuffie.

Jako ciekawostkę mogę zareklamować polską odmianę green stuff'u, która jest całkowitą nowością wyprodukowaną przez firmę Wamod. Jest dla mnie rewelacyjna i przynajmniej połowę tańsza niż brytyjski green stuff... Testy są pomyślne więc spokojnie można rzeźbić. Każdy rodzaj narzędzi jaki używałem sprawdzał się a najważniejsze odpowiada mi taka sama praca tego materaiły jak przy brytyjskiej odmianie. Obecnie sprzedaję tę masę na Allegro i cieszy się powodzeniem nie tylko że ma atrakcyjną cenę, ale kupujący jak testowali mieli podobne refleksje. :D
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

dzieki za cenną informacje - przy ponad 30pln za green stuff mozna sie pochlastac... :? :wink:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Kul_Asyrk

Post by Kul_Asyrk »

8) Witam, moim zdaniem Milliput Superfine to najlepszy materiał z jakim miałem przyjemność(lepszy niż GS). Ziarno niezauważlne, po utwardzeniu Milliput jest b.twardy i co bardzo istotne -w przeciwieństwie do GS możliwa jest obróbka mechaniczna już po utwardzeniu.
Co do polskiego GS, to jest on b.kruchy po utwardzeniu a przez to mało trwały.

Prośba na koniec.Jeżeli pracowaliście w materiale: Magic Sculp, podzielcie
się uwagami.
Arcady

Post by Arcady »

Nie wiem o jakiej wersji GS piszę Kul Asyrk, ale mówienie kruchości i niskiej trwałości tego GS który niedawno się pojawił na rynku - to chyba po pierwsze nie działał z tą masą , a po drugie nie wie o czym mówi...Owszem był na rynku wcześnijeszy typ produkowany przez CHEMATIK i ten był kruchy,czego nie polecam- i być może o tym myślisz Kul. Obecna wersja, która weszła na rynek jest zdecydowanie lepszą i kto inny tę masę produkuję. Zapozanj się.

Zresztą kwestia mas, jak i wszystkiego co kręci się wokół figsów - to indywidulane i subiektywne zrozumienie. Każdy wybiera to co mu odpowiada :D
Kul_Asyrk

Post by Kul_Asyrk »

Faktycznie myślałem o CHEMATIKU.
a1EL

Post by a1EL »

Ja tam z Gsu jetsem zadowolony:)
(duzo to ja nie kleje)
Post Reply