[PL] Black Templars ...

Jak ktoś osiągnął ten efekt? A jak ja bym mógł to zrobić?
Post Reply
Slipper

[PL] Black Templars ...

Post by Slipper »

Może mi ktoś udzielić kilku rad na temat malowania BT ? Nie wiem czy warto rozjaśniać krawędzie, malować znaczek, oczy świecące, broń na srebrno itp. :) Ogulnie mam ze wszystkim problem, wcześniej malowałem UM, ale chyba przeżuce się właśnie na Black Templars i nie wiem jak ich ładnie pomalować (ostatni mi wyszedł b. brzydki :() ;) Jeżeli ktoś sę na tym zna, może udzielić rad dotyczące malowania i zrobienia do nich podstawek ( najlepiej coś z korka, bo kupiłem ostatni dużą płytę 90cm x 60cm :) ) to bardzo, ale to bardzo proszę pisać :wink: Mile widziane zdjęcia, linki do tutorili ( takich tutków znalazłem mało - tylko jak pomalować pancerz ) Mam nadzieję, że teraz mój post nie jest aż tak ogulny ... jak ostatni ;)

PS. Malowanie ma dotyczyć normalnego SM i Scatów ;)

Slipper ;)
mahon
Super Villain
Super Villain

RE: Black Templars ...

Post by mahon »

pancerz na początek warto obkrawędziować- np. bokiem pędzla jeśli masz się tak czuć pewniej. i mało farby na pędzel!

na początek odpuść sobie oczy świecące, bo masz inne rzeczy do ćwiczenia - najpierw staranność, cierpliwość, właściwa konsystencja farby - a dopiero potem takie cuda jak NMMy i świecące oczy.

Znaczek zakonu? a nie ma go na kalkomaniach?

Korek? poszarp na kawałki i poprzyklejaj do podstawek - Hash chyba robił tutorial o takich podstawkach, chyba jest w dziale "basing" naszego forum.

A jak jeszcze raz zapomnisz o [PL] to naślę zombiego! ;)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slipper

Post by Slipper »

Obkrawędziować - Jakim kolorem ? Jaką konstystęcją farbki ? Jak zrobić gładkie, ładne przejścia ?
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

szarym
właściwa konsystencja opisywana jest zwykle jako "konsystencja mleka" - taka, że nie rozpływa się w niekontrolowany sposób ale także nie zostawia "faktury"
jak zrobić przejścia? albo na mokro (nakładasz obok siebie 2 kolory na figurce i czystym pędzlem rozmazujesz przejście między nimi), albo warstwami (nakładasz warstwy coraz jaśniejszego koloru, ale coraz mniejsze, tak że na krawędziach wystaje trochę poprzedniego koloru. w ten sposób ciąg takich coraz jaśniejszych warstw - o ile wykonany starannie - daje płynne przejście kolorów. trzeba użyć od kilku do kilkudziesięcuiu warstw)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Slipper

Post by Slipper »

A może własny zakon ? :) Może ma ktoś pomysł na klimatyczne kolory ?
kacpero

Post by kacpero »

stary skup sie na razie albo na black templarach albo na ultramarines bo jak zaczniesz wymyslac wlasny zakon i zmieniac co chwile koncepcje armii to i w rok tych kilku figurek nie pomalujesz.. pomaluj chociaz jeden cały oddział w kolory konkretnego zakonu (np. BT albo ultrasi) zobacz jak Ci to wyjdzie.. marynarze naprawde nie sa skomplikowani w malowaniu.. TROCHE KONSEKWENCJI W DZIAŁANIU CZŁOWIEKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :roll:
Stop competing with others. Start competing with yourself.
Image
Slipper

Post by Slipper »

Na figurki mam czas, o to się nie martw ! Może będę malował rok i zbierał figurki, to się nauczę też grać przez ten rok ! ;D

PS. A tyle wykrzykników nie było potrzebne ;P
Post Reply