[PL] W co i czym gracie ?

O tym co małe ludziki robią na polach, eee... stołach bitewnych ;)
Post Reply
MartiusMarsGradivus

Post by MartiusMarsGradivus »

ja teraz mocno ciskam w SST arachnidami :twisted:
mam jeszcze mala armie black templars do wh40k moze jakis 1000 pkt
straszny zemnie len :) mam ze 2 czy 3 figsy pomalowane do moich marinsow, wiekszosc armi jest jeszcze w czesciach a to juz jakis rok bedzie odkiedy zaczolem ich zbierac :lol:
w przyszlosci planuje jakas armie do WFB :)
zastanawialem sie nad hordami i warmaszynką ale jakos mi sie nie podobaja te systemy :roll:
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mi by się może i te systemy podobały, ale jakoś do mnie figurki nie trafiają w większości...
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

do WM czy Hord jeszcze bylbym sklonny sie przekonac (odpowiednio cryx i skorne), choc jakos mocno mnie nie ciagnie. Szczegolnie jak czytam ich wlasne haslo reklamowe - to gra combosow :D Ja tam wole wygrac bitwe w trakcie gry, a nie skladania rozpiski. Zdaje sobie sprawe, ze pod tym wzgledem jestem raczej w mniejszosci :)
SST - porazka, jesli chodzi o modele. Swiat interesuje mnie srednio. Wszyscy zachwycaja sie cudownymi przepisami Andy'ego C., ktore zdobyly nagrode Origins. Jak patrze na to, co w bitewniakowym swiatku dostaje Originsa, to prestiz tej nagrody gwaltownie dla mnie spada ;) Pokaz na bazyliszku dobil te gre w moich oczach. dobrzy stali i strzelali, zli biegli i gineli. Jak resztka zlych dobiegla, to dobrzy zaczeli ginac. Nie wiem, jakim wynikiem sie skonczyla bitwa, ale byla nudna. Jakis karaluch zajmowal prawie pol stolu, to tez mnie rozbawilo :)
Image
MartiusMarsGradivus

Post by MartiusMarsGradivus »

co kto lubi :P
a ten karaluch to pewnie tanker bug :twisted:
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

mi się klimat SST podoba, figurki - tylko robali. piechota mi się nie podoba za bardzo (choć są wyjątki).

o zasadach słyszałem trochę dobrego, choć firmowanie zasad przez Chambersa nie jest dla mnie argumentem, bo widzialem tez pare knotow jego autorstwa :P
-- Mahoń

Image

Nameless
The Better Choice
The Better Choice

Post by Nameless »

@MMG - pewnie, ze to sprawa gustu :) ja nigdy nie przedstawiam prawd objawionych, tylko swoja opinie :)
Image
kacpero

Post by kacpero »

do WM czy Hord jeszcze bylbym sklonny sie przekonac (odpowiednio cryx i skorne), choc jakos mocno mnie nie ciagnie. Szczegolnie jak czytam ich wlasne haslo reklamowe - to gra combosow Very Happy Ja tam wole wygrac bitwe w trakcie gry, a nie skladania rozpiski. Zdaje sobie sprawe, ze pod tym wzgledem jestem raczej w mniejszosci Smile
hmmm czy ja wiem? z jednej strony musze sie zgodzic z tym ze WM to gra combosów.. sa jednostki które swietnie współdziałają z innymi.. sa tez tzw. "must have" ;) z drugiej strony jestem przeciwny stwierdzeniu ze w WM wygrywa sie składając rozpiske.. moim zdaniem w rzeczywistosci jest wrecz przeciwnie.. nawet opracowujac dobrego combosa nie mamy pewnosci czy zadziała on przeciwko konkretnym przeciwnikom.. w tej grze jest tyle rozwiazan ze nigdy nie wiadomo czym zaskoczy cie przeciwnik.. trzeba duzo myslec, kombinowac w trakcie rozgrywki.. np. jak rozdzielic focusy których przewaznie jest za mało ;)
dodatkową frajdą jest liga call to arms którą aktualnie rozgrywamy w cube.. scenariusze ligowe sprawiaja ze potyczki nie sa nastawione na totalna wyrzynke.. co tydzien są inne scenary.. inne warunki pogodowe i mnóstwo dodatkowych opcji urozmaicających rozgrywke..
WM to moj pierwszy "powazny" bitewniak (wczesniej grałem tylko w gorkamorke) ale gra moim zdaniem jest miodna.. i daje duzo frajdy..
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

ja tam myślę, że WM musi być fajny skoro tak szybko zyskał tak dużą liczbę zwolenników na świecie. hordy do mnie nie trafiają - ale w ogóle jakoś ten świat mnie nie kręci i konwencja stylistyczna figurek.

a że mam wiele innych projektów które kręcą mnie dużo bardziej, to nie jestem specjalnie zagrożony "wciągnięciem"
-- Mahoń

Image

Slipper

Post by Slipper »

Podoba mi się WM, grałem 5-7 razy i powiem, że trudna gra (no, i o to chodzi :)), figurki są naprawde fajne, bardzo mi się spodobał cryx i ciągnie mnie do tej gry (ale...) :) Może kiedys zaczne grać w FB, WM, Hordy, Necromunde i jakieś fajne ;) Co byście polecili komuś co zaczyna przygode z tymi grami ? (nie mam tu na myśli siebie, tylko moich kolegów) :)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

Slipper wrote:Może kiedys zaczne grać w FB, WM, Hordy, Necromunde i jakieś fajne ;)
to zacznij od "jakichś fajnych" :lolsign:
sorki, ale samo się nasunęło ;)
-- Mahoń

Image

Post Reply