[PL] WARSZTAT SZAREGO

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

co ty chcesz? odblaski na pancerzu na ręce i na obramowaniu naramiennika są śliczne!
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Kuczek

Post by Kuczek »

Mi się podoba pancerz i broń. Jeżeli chodzi o lufę to bym ją poprawiła. Na zdjęciu widać te białe krechy, które nierównomiernie się rozchodzą( tak jakby była 3 w nocy i ci się już nie chciało :P) I do środka lufy wprowadziłabym np. taki dosyć ciemny szary zmieszany z ultramarinem (z tego co widzę używałeś glaze'a na broni w podobnym kolorze i może by pasowało) Ta zupełna czerń do mnie nie przemawia. A co do szaty, to spojrzałabym na nią jeszcze raz z przodu i z tyłu ;). Jak dla mnie przód wygląda znacznie lepiej. Z tyłu brakuje mi tego ciemniejszego odcienia(wydaje mi się, że z przodu używałeś snakebite'a). Może spróbował byś sprawić, żeby ta szata była ciemniejsza w tych miejscach, gdzie powinien na nią padać cień :)

Ale to wszystko to tylko moje skromne zdanie :curtain:
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

jestem pod wrażeniem dobrego wzroku, Kuczek :shock:
ja tam nie widzę połowy z tego co Ty.... :oops:
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
illusionrip
Sonny Crockett

Post by illusionrip »

nice result...look like green amour NMM....

there is too much color on the bolter for me....the red i may be the color to be changed or may be lightening blue.
there's too much different color on the same mini.....green, yellow, blue, red
for the top of the dress, i think that zenithal effect should the inverse...brighter on the top and dark down side
Kuczek

Post by Kuczek »

mahon wrote:jestem pod wrażeniem dobrego wzroku, Kuczek :shock:
ja tam nie widzę połowy z tego co Ty.... :oops:
A niektórzy uważają, że ja się tylko czepiam :lol:

@Szary: Co do kolorków to mi wyjątkowo pasują, jak rzadko w twoich pracach :bonk:
Jak dodasz trochę z nich na broni i np. na tym naramienniku z piórkami takie niebieskie glaze'y to jak dla mnie będzie hm.. "ciekawie" :wink:
Szary

Post by Szary »

Na swoje usprawiedliwienie moge powiedziec tylko tyle, ze mam wrazenie, ze zdjecie tylu wyszlo mi zupelnie inaczej, niz przod.
Ale jesli swiatlo lampy tylko intensyfikuje nalozone juz kolory, to chyba jednak cos jest na rzeczy.

@Kuczus
Zgadzam sie z toba w 90% :lol: Za to nie bardzo rozumiem tego blekitu na NMM - bo go tam nie ma, oraz czy ten srodek lufy jest tak widoczny ?:)

@Illusionrip - raczej bym sie nie zgodzil z tym nadmiarem kolorow... jakos mi to pasuje. Wczesniej np. D_C potrafil uzyc zieleni i fioletu i mimo to nawet jakos to gralo :)

A co do dokladnosci, to nieskromnie powiem, ze chyba nie jest tak zle ?
Dla porownania zobaczcie inne wersje Azreala, gdzie moim zdaniem powaznie brakuje miejscami plynnosci w NMM:
https://coolminiornot.com/84088
https://coolminiornot.com/114041 :lol:

Ale uwagi przyjalem i uwzglednie :D
Szary

Image
Kuczek

Post by Kuczek »

Szary wrote: @Kuczus
Zgadzam sie z toba w 90% :lol: Za to nie bardzo rozumiem tego blekitu na NMM - bo go tam nie ma, oraz czy ten srodek lufy jest tak widoczny ?:)
A i owszem :P. Chyba, że jesteś niesamowicie utalentowany i zrobisz gładkie przejście od tego białego (gdzie się światło odbija) do czarnego (wnętrza lufy)
Wiadomo, że zawsze można zrobić zdjęcie tak, żeby tego nie było widać :lol:

Co do błękitu to pomyślałam, że mógłby to być eksperyment i może wyszłoby coś innego i interesującego :wink:
Szary

Post by Szary »

Kuczek wrote: A i owszem :P. Chyba, że jesteś niesamowicie utalentowany i zrobisz gładkie przejście od tego białego (gdzie się światło odbija) do czarnego (wnętrza lufy)
Zabrzmialo to, jakbys choć odrobinę wątpiła w moje możliwości :lol:

Może jeszcze coś w nocy dorzucę, jak pójdę dalej z malowaniem... :roll:
Szary

Image
alvarezwawa

Post by alvarezwawa »

narazie jest okay, czekam na ciag dalszy ;)
hashmallum

Post by hashmallum »

Nmm jakis taki kulawy - niedorozjasniany - brakuje blikow :) A te co sa sa zle rozlokowane - np czaszeczka obok skrzydelka powinna miec odbicie swiatla od dolu a nie od gory , jezeli juz mialbym sie czegos czepiac :P Ai fajne oldschoolowe szatki , jak z dobrych starych lat 90tych :)
Calkiem spoko ludek.
Post Reply