[PL] Spotkanie - PGA

Informacje i dyskusje o imprezach związanych z malowaniem - specjalnie dla rodaków :)
mahon
Super Villain
Super Villain

[PL] Spotkanie - PGA

Post by mahon »

Dziś na Poznań Game Arena spotyka się trochę figurkowców. Jeśli ktoś chce - zapraszamy do spotkania :)
-- Mahoń

Image

Back in the garage with my bullshit detector
Ana
Painting Mum
Painting Mum

RE: [PL] Spotkanie - PGA

Post by Ana »

Wszyscy jeszcze śpią, albo jak te mróweczki od świtu zaiwaniają, więc skorzystam z okazji i napiszę pierwsza :D

Na piętrze figurkowym działo się na szczęście trochę więcej niż na parterze, ale nie był to szczyt marzeń :?
Cała impreza na piętrze "figurkowym" wyglądała tak, jakby poszczególne stanowiska chciały się izolować i stanowić osobne imprezy. Były oczywiście wyjątki...

Stanowisko Barda najbardziej wyszło do ludzi, bo część stolików nie była ogrodzona i dostęp przeciętnego widza nie był ograniczony barierkami. Podobnie w Cytadeli...
Niestety większość stanowisk była ogrodzona barierkami, a turniej Warhammera nawet dodatkowo odcięty łańcuchem zamykającym wejście, co moglo być onieśmielające dla zwiedzających.

Po przejściu tego piętra - z grami figurkowymi, turniejami, karciankami, planszówkami, grami klubowymi, brydżem i szachami - pozostawało wrażenie, że nie związany ze środowiskiem gość zwiedzający targi miał niewielką szansę na bycie wciągniętym w to hobby. Poza tym to piętro trochę ... straszyło pustkami. :( Tzn. w poszczególnych stoiskach coś się działo, ale ogólny widok na piętro hali był raczej pustawy. Stanowisko szachowe było w 100% opuszczone podczas naszego zwiedzania.

Zorganizowany był konkursik malarski, ale naprawdę niewielki - wszystkie prace mieściły się na jednej półeczce, ale duże brawa należą się za załatwienie bezpiecznej gablotki :clap: Kategorie były rozbite na potwora, maszynę, bohatera i oddział - wszystko w stylu fantasy, oraz kategorię otwartą. Ubolewamy tylko nad tym, że na ogłoszeniu wyników pojawiło się tylko kilka osób. Nagrody powędrowały do Illusionripa (dwie), Kacpero (jedna) i DiaCona (jedna). Charakter był niewątpliwie kameralny. :P

Wielkim plusem było spotkanie wielu znajomych na targach (pozdrawiam :D ) - czy to na stoiskach, czy to wśród zwiedzających i możliwość porozmawiania przez choćby krótki czas. Wielką niespodzianką było dla nas spotkanie naszego znajomego: Szafy, który przybył tu z tajną misją dywersyjną ;)

Po zakończeniu targowego dnia mieliśmy spotkać się w kameralnym gronie w knajpce, ale kameralne grono niemal podwoiło swoją liczebność (to akurat plus) tak, że aż był problem z miejscami siedzącymi (to niestety minus), ale impreza była bardzo udana, głośna i wesoła! Miło było poznać parę nowych osób z naszego środowiska i poprzypinać kolejne twarze do internetowych ksywek :D

Wszystkim spotkanym dziękujemy :)
Fotki później :)

DIACON DIACON DIACON - DAWAJ ZDJĘCIA ;) :D
-- Ańa

Image
przemo

Post by przemo »

A jak było na konkursie malarskim? Wrzucicie jakieś fotki? Kto wygrał grand prix? Czy wysoki był poziom prac? Jacyś znani malarze spoza CofC ? Poopowiadajcie coś bo sam chciałem sie przejechać na PGA ale niestey nie mogłem. :cry:
Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

gratulacje :)
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Galharen

Post by Galharen »

Hehe, do czasu przyjazdu na konkurs CofC według sędziego wygrywałem konkurs i jak wróciłem na targi - patrzę Wasze figurki, to coż, nie zwlekałem, zabrałem model i na pociąg 8)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

eee, niech skomentują zwycięzcy. :lol:
tak poważnie to spodziewałem się trochę więcej :oops:

a co do nagród to nie było żadnego grand prix - Ania wymieniła prawie wszystkie nagrody poza 1, bo żadne z nas nie zapamiętało osoby (nieobecnej na ogłoszeniu wyników).
-- Mahoń

Image

przemosz.

Post by przemosz. »

gratulacje:)
i dawajcie fotki:)
mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

będą będą... tylko tak mi muli komputer, że najpierw muszę go trochę uporządkować żeby coś zrobić z fotkami...
-- Mahoń

Image

mahon
Super Villain
Super Villain

Post by mahon »

parę fotek - na razie konkurs malarski, potem dojdzie więcej...
-- Mahoń

Image

Demi_morgana
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by Demi_morgana »

nice to see that another painting contest was organised in poland :)
maybe that's just me... but it's a bit strange to see same works on third painting contest :think:
Image

Hobby blog

Katoliku uważaj!
Post Reply