Ten Ardokath the Watchful One wygląda jakby mu się udałosea.man wrote:Cos do zabicia przez anty-palladynaquidamcorvus wrote:A sala tronowa pusta? Czy wewnątrz toczy się jakaś gra o tron?
[PL] Galeria JerzyKa
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Re: [PL] Galeria JerzyKa
Ten pancerz to chyba czekał aż go pomalujesz. Bardzo fajnie ci wyszedł ten model, dobrze mu w twoim stylu
Znowu pomalowałeś miecz czerwoną farbą.
Pęknięcia na metalowym ostrzu są e-e.
Poza tym ładnie
Pęknięcia na metalowym ostrzu są e-e.
Poza tym ładnie
Cześć wszystkim,
Pomimo tego,ze oszczędzałeś siły to uważam,że te beczki wyszły świetnie.
Mocny kontrast, dobre malowanie patrząc przez pryzmat tego,że to jednak produkt dla graczy
Pomimo tego,ze oszczędzałeś siły to uważam,że te beczki wyszły świetnie.
Mocny kontrast, dobre malowanie patrząc przez pryzmat tego,że to jednak produkt dla graczy
Dzięki za komentarze.
A teraz coś z zupełnie innej beczki Pomalowałem parę przyjemnych kosmicznych pokemonów. Obróbka modeli trwała prawie tyle co malowanie (figurki odlewane jako całość z podstawkami, więc musiałem "uwolnić" nóżki złączone z podstawą), ale jak przez to przebrnąłem poszło z górki.
Click to see full-sized image
Obcych będzie jeszcze ponad 20 szt (ale już w późniejszych etapach rozwoju) więc to nie jest moje ostatnie słowo w tym temacie!
A teraz coś z zupełnie innej beczki Pomalowałem parę przyjemnych kosmicznych pokemonów. Obróbka modeli trwała prawie tyle co malowanie (figurki odlewane jako całość z podstawkami, więc musiałem "uwolnić" nóżki złączone z podstawą), ale jak przez to przebrnąłem poszło z górki.
Obcych będzie jeszcze ponad 20 szt (ale już w późniejszych etapach rozwoju) więc to nie jest moje ostatnie słowo w tym temacie!
Pierwszy Alien w dorosłej formie. Szary podkład, czarny wash i cieniowanie granatowym z dodatkiem białego. Próbowałem silnego rozjaśniania aby zasugerować błyszczącą powierzchnię pancerza.
No właśnie łażą mi po głowie modele z AvP... Świetne i czyste malowanie, typowe dla Ciebie, ale podstawka wygląda trochę jak plasterek sera
-
- The Better Choice
no i do jego komiksowego stylu to pasuje. zaleje krwia realistyczna i bedzie kluc po oczach.Slawol wrote:Znowu pomalowałeś miecz czerwoną farbą.
alien swietny! chyba skorzystam z przepisu.
Oczywiście, że pasuje, jedynie mogłaby być bardziej naturalna, niekoniecznie zaraz w 100% prawdziwa
I to nieświeżego sądząc po kolorze Chciałem żeby ciepły i jasny kolor podstawki kontrastował z ciemną i zimną figurką.Slawol wrote:podstawka wygląda trochę jak plasterek sera
OK, kolejna pacynka - plastikowy Watcher z Kingdom Death. Dopasowanie wszystkich części bez instrukcji nie było łatwe, tym bardziej że nie jest to typowa figurka (w sensie: humanoidalna). Teraz jak patrzę na nią to wygląda trochę jak (bez żadnych aluzji) szmata z dzielnicy czerwonych latarni Pseudo OSL to glaze z Vallejo Transparent Red - tego samego którego używam do słynnej już krwi na ostrzach .
Jest i szmata i są czerwone latarenki, więc wszystko się zgadza
A tak serio: płaszcz jest ładny, latarenki mogłyby się bardziej świecić, ale pewnie tak miało być.
Ciekawy model
A tak serio: płaszcz jest ładny, latarenki mogłyby się bardziej świecić, ale pewnie tak miało być.
Ciekawy model