[PL] Warstadt by qc

Miejsce na prezentację i omawianie modeli, nad którymi ciągle pracujecie.
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat nie ukończonych modeli. Jeśli macie fotki gotowych prac, to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z WIPami.
quidamcorvus

Re: [PL] Warstadt by qc

Post by quidamcorvus »

Jak zapewne pamiętacie niedawno zakończyłem prace nad Fortem Krasnoludów oraz Bazarem w Oldenlitz, pora więc na kolejne pomysły.

I tak równolegle rozpocząłem prace nad dwoma kolejnymi konceptami.

Pierwszy projekt to makieta reprezentująca strażnicę Bractwa Pięciu, o której wspominałem przy okazji prezentacji Bazaru w Oldenlitz. Jednak póki co strażnica jest na tak wczesnym etapie, że nie mam za bardzo czego wam pokazać ale to niebawem powinno się zmienić.

Z kolei drugi projekt to kompania Strażników dróg z Averlandu. I tak przez najbliższe kilka tygodni będę szanownemu państwu-draństwu prezentował zdjęcia figurek, które skleiłem sobie z różnych wyprodukowanych przez Games Workshop bitsów.

Dziś mam dla was zdjęcia bohaterów.

W Warheim FS Strażnicy dróg z Averlandu mogą podczas rekrutacji wcielić w szeregi drużyny Kapitana, Magistra Magii albo Prezbitera Sigmara, Sierżanta oraz dwóch Traperów, czyli łącznie pięciu bohaterów.

Oprócz pieszych wersji wyżej wymienionych bohaterów, postanowiłem zrobić także figurki Kapitana i Sierżanta w wersji konnej.

Jak słusznie zauważyliście poniżej nie ma Magistra Magii i jak dobrze pamiętacie figurki magów pomalowałem już jakiś czas temu, a jeśli chcecie sobie przypomnieć jak wyglądają owi czarodzieje, to zapraszam TUTAJ.

Przy okazji musicie mi wybaczyć ale nie będę opisywał skąd pochodzi każda z użytych przeze mnie części, tak jak zrobiłem to przy okazji Johanna Schweinepulvera, Świniopasa z Oldenlitz, ale jest tego zwyczajnie za dużo i powinno wam wystarczyć że wymienię po krótce zestawy z których pochodzą bitsy, a są to: Empire Greatswords, Empire Free Company, Knightly Orders, Empire General, Flagellant Warband, Empire Pistoliers, Empire State Troops, Huntsmen oraz Warrior Priest with Two Hand Weapons, Volkmar the Grim on The War Altar of Sigmar, Longbeards, Miners. Jest tego sporo, przy czym z większości wymienionych wyżej zestawów, które zgromadziłem przez ostatnie lata, wykorzystałem raptem po kilka części.

Dobrze więc, dość już pisania zapraszam do obejrzenia zdjęć.

Ach, mam jeszcze pytanie: Czy ktoś z szanowne państwa-draństwa posiada może zbędne koła do wozu w skali 28 mm? Chętnie takowe nabędę za rozsądną cenę.

ImageClick to see full-sized image
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

wypas, maja pelno detali.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

sea.man wrote:wypas, maja pelno detali.
Dzięki :) Mam nadzieję, że podołam, bo detali jest naprawdę sporo.

W tym tygodniu nie znalazłem czasu na malowanie modeli Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS.

Pomimo natłoku zajęć i permanentnego braku czasu udało mi się natomiast, skleić kolejne modele i stąd dziś mam dla was zdjęcia Strażników dróg, czyli podstawowych stronników w drużynie z Averlandu.

Do złożenia modeli wykorzystałem części pochodzące między innymi z zestawów: Empire Free Company, Empire Pistoliers, Empire State Troops oraz Huntsmen. Sztandar, o ile mnie Alzheimer nie myli, pochodzi z WH 40k.

Oprócz Chorążego i Sygnalisty wśród Strażników Dróg znalazły się także modele uzbrojone w broń prochową: Garłacz, Muszkiet oraz Muszkiet hochlandzki.

Ponieważ zwykle nie wystawiam w drużynie Averlandczyków Strażników Dróg modele uzbroiłem tak, by w razie konieczności mogły prezentować lepiej wyekwipowanych Myśliwych czy Pikinierów, których zdjęcia opublikuję później.

W przyszłym tygodniu pokażę wam zdjęcia kolejnych stronników i być może pierwszych pomalowanych modeli.

Więcej zdjęć znajdziecie na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Strażnicy dróg z Averlandu to jedna z nielicznych kompanii ludzi w Warheim FS, która w swojej początkowej rozpisce może posiadać modele nieludzi - w tym wypadku krasnoludzkich Pogromców Trolli.

Przedstawione poniżej modele to oryginalne metalowe figurki wyprodukowane przez Games Workshop. Modele Trollobójców od GW uważam za bardzo udane i nie zamierzam konwertować ich w żaden sposób.

Wybaczcie nieco prześwietlone zdjęcia ale nie mam czasu ich poprawiać, bo dzisiaj w końcu zaczynam malowanie kompanii Strażnicy dróg z Averlandu od tych właśnie figurek.

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Prace nad kompanią Strażników dróg z Averlandu do Warheim FS powoli ruszyły do przodu - w minionym tygodniu udało mi się pomalować modele krasnoludzkich Trollobójców, a w nocy zacznę malowanie pierwszej trójki Strażników dróg.

Natomiast poniżej możecie zobaczyć zdjęcia kolejnych stronników, którzy mogą zostać wcieleni w szeregi Averlandczyków.

Do złożenia modeli Rajtarów użyłem w większości oryginalnych części pochodzących z zestawu Empire Pistoliers, które uzupełniłem o bitsy z zestawów Empire Free Company oraz Knightly Orders i Empire State Troops.

Zapraszam także na mojego BLOGA.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Jako, że w tym tygodniu raczej nie znajdę czasu na pomalowanie pozostałej trójki Strażników dróg dziś przygotowałem dla was zdjęcia figurek, które w czasie gry w Warheim FS reprezentować będą - Myśliwych, czyli ostatnią grupę stronników kompanii Strażników dróg z Averlandu.

Zdjęcia duże ale dzięki temu mogę zobaczyć wszelkie nadlewki i linie podziału formy, które jeszcze trzeba usunąć z modeli.

Do złożenia modeli wykorzystałem części pochodzące głównie z zestawów Empire Archers/Huntsmen oraz Empire Free Company od Games Workshop.

Więcej zdjęć na BLOGU.
Image
sea.man
Chest of Colors
Chest of Colors

Post by sea.man »

pieknie, to chyba bedzie moja ulubiona twoja armia.
miniatures painted:
2011 - 83, 2012 - 38, 2013 - 45, 2014 - 56, 2015 - 95, 2016 - 106, 2017 - 22
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dziś mam dla szanownego państwa-draństwa zdjęcia Żelazobrzucha, kolejnego ogra-bohatera do Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów do Warheim FS.

Jako bazę do prostej konwersji wykorzystałem korpus i głowę pochodzącą z zestawu Ironblaster, ramiona, tarcza i wielka broń to części z zestawu Ironguts, z kolei nabrzusznik, beczka i róg z napitkiem to elementy z pudełka Ogres, natomiast harpun to oręż odziedziczony w spadku od Huntera, a sztandar dzielny Ogr zdobył od Flagellantów. Ponadto Ogr uzbrojony jest w zestaw noży z pudełka Stonehorn. Gnoblar to model z zestawu Gnoblar Fighters.

Efekt końcowy możecie obejrzeć poniżej. Wszelkie uwagi, komentarze, pomysły i spostrzeżenia mile widziane.

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Zapraszam szanowne państwo-draństwo do lektury kolejnego wpisu w którym prezentuję wam kolejne modele zrekrutowane do Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów.

Do złożenia modeli Traperów wykorzystałem oryginalne figurki od Games Workshop, pochodzące z zestawu Gnoblar Trappers.

Na ostatnim zdjęciu możecie obejrzeć komplet bohaterów służących w Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów. Wszelkie uwagi, komentarze, pomysły i spostrzeżenia mile widziane.

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dziś mam dla szanownego państwa-draństwa niezbyt fotogeniczny model sygnalisty służącego w szeregach Zwiadowczej kompanii z Królestw Ogrów do Warheim FS.

Korpus z nogami oraz ręce i głowa, a także nabrzusznik, tasak, sakwa i beczka przy pasie sygnalisty pochodzą z zestawu Ogres. Z kolei przytroczony do nabrzusznika bęben to część z zestawu Black Orcs, natomiast bęben przy pasie Ogra i róg trzymany przez Gnoblara to bitsy odpowiednio z pudełka Men-at-arms oraz Peasant Bowmen. Sygnalista posiada także dwa instrumenty schowane w przytroczonej do pasa sakwa i pochodzą one z zestawów Empire Greatswords oraz Goblin Regiment.

Efekt końcowy możecie obejrzeć poniżej. Wszelkie uwagi, komentarze, pomysły i spostrzeżenia mile widziane.

Wpis dostępny jest także na BLOGU.
Image
Post Reply