[PL] Galeria qc

Jeśli chcecie pokazać swoje *ukończone* prace, to trafiliście we właściwe miejsce
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
quidamcorvus

Re: [PL] Galeria qc

Post by quidamcorvus »

Zgodnie z zapowiedzią z zeszłego tygodnia udało mi się pomalować figurkę Wilhelma von Shakespeara oraz cztery świnie od Lead Adventure, a TUTAJ i TUTAJ możecie zapoznać się z recenzją modeli.

Wilhelma von Shakespeara w czasie rozgrywek w Warheim FS będzie wystawiany jako Postać Dramatu i w niedalekiej przyszłości powinien doczekać się własnych zasad, a świnie będą wykorzystywane podczas rozgrywania scenariusza Magiczne koryto.

Wilhelm von Shakespeare jak na artystę przystało ubrany jest pstrokato, a zaczerwieniony nos zdradza zamiłowanie do mocniejszych trunków.

Podstawki to bitsy i farby techniczne od Games Workshop oraz pigmenty od MiGa plus rośliny od Army Painter i nasiona brzozy.

Z kolei następnym razem prawdopodobnie pomaluję modele Rat Catcher and Angry Woman oraz Plague Doctor.

ImageClick to see full-sized image

Wpis dostępny jest także na BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Udało mi się dotrzymać słowa i zgodnie z zapowiedzią z zeszłego tygodnia pomalowałem figurki Rat Catcher and Angry Woman oraz Plague Doctor od Lead Adventure.

Modele Rat Catcher oraz Plague Doctor w trakcie rozgrywek w Warheim FS będą wystawiane jako Najemne Ostrza - odpowiednio Szczurołap oraz Medyk. Natomiast figurka Angry Woman będzie najprawdopodobniej częścią Motłochu.

Przedstawiona poniżej trójka pochodzi z Reiklandu, stąd biel. Ponadto Szczurołap i Angry Woman wywodzą się ze stolicy prowincji i całego Imperium - Altdorfu, dlatego prócz bieli noszą także czerwień i błękit.

Z ciekawostek. Pomalowanie modeli wraz z lakierowanie i wykonaniem podstawek zajęło mi około 7 godzin.

Elementy drewniane, takie jak chochla, trzonek siekiery, pułapka na myszy czy gałąź pomalowałem przy pomocy pigmentu Fresh Wood od MiG. Z kolei okulary w masce Medyka to Mithril Silver od GW pomalowany Clear Green X-25 od Tamiya Color.

Podstawki to farby techniczne od Games Workshop i pigmenty od MiGa i Vallejo plus nasiona brzozy i trawa oraz bluszcz od Army Paintera. Bruk wyciąłem z tektury.

Na podstawce Szczurołap znalazł się jeszcze pies, według zasad miał być mały i zajadły ale dieta złożona głównie ze szczurów sprawiła, że pies zrobił się duży i zajadły. Model psiaka to prawdopodobnie figurka z Warlord Games ale ręki sobie uciąć nie dam.

A w przyszłym tygodniu chciałbym pomalować Haywagon oraz Wooden Cart. Recenzja tego ostatniego powinna ukazać się w najbliższy piątek.

Post dostępny jest także na moim BLOGU.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

W mijającym tygodniu miałem niewiele czasu, który mogłem przeznaczyć na hobby. Jednak przez ostatnie trzy noce udało mi się wygospodarować parę godzin, które zgodnie z zapowiedzią z zeszłego tygodnia przeznaczyłem na malowanie modeli [url=p://quidamcorvus.blogspot.com/2014/02/lead-adventures-haywagon.html]Haywagon[/url] i Wooden Cart. Z recenzją modeli szanowne państwo-draństwo może zapoznać się TUTAJ i TUTAJ.

W czasie rozgrywek w Warheim FS wóz drabiniasty i furmanka pełnić będą rolę elementu terenu oraz barykady, a także scenografii do scenariusza wiejskiego Tabor.

Bardziej spostrzegawczy z pewnością zauważyli, że zmieniłem nieco podstawki. TUTAJ można zobaczyć poprzednią wersję. Pianka pod panele nie sprawdziła się i jako podstawki użyłem plastiku pozyskanego z pudełka po figurkach od Mantic Games.

Modele malowałem przy użyciu farb akrylowych od GW oraz chemii modelarskiej od MiG i Vallejo.

W przyszłym tygodniu prawdopodobnie nie znajdę czasu na malowanie ale jeśli się uda, to najpewniej pomaluję modele Żebraków od Lead Adventure.

ImageClick to see full-sized imageImageClick to see full-sized image

[rimg]https://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/22/0bwn.jpg[/rimg]
Umieszczony powyżej obrazek powiększy się po kliknięciu!

Mam nadzieję, że praca się wam podoba. Zachęcam także do komentowania!

Image
Slawol
Perpetuum Mobile
Perpetuum Mobile

Post by Slawol »

Świetne wyszło!

Podoba mi się ta scenka po pomalowaniu bardzo. Może jedynie szkielet konia bym nieco zgasił, pobrudził, bo taki żółty jest ;)
Pozdrawiam/Best regards
Sławomir Borysowski

Image

Let’s put a smile on that face!
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dzięki za komentarz Sławol :) Cieszę się, że się podoba.

Zgodnie z przewidywaniami sprzed dwóch tygodni, na początku marca nie miałem czasu na malowanie. Na szczęście w tym tygodniu udało mi się wygospodarować cztery godziny i pomalować dwa modele Żebraków od Lead Adventure, które w czasie rozgrywek w Warheim FS pojawiać się będą jako Motłoch lub postacie występujące w scenariuszach specjalnych.

Wymyśliłem sobie, że siedzący na ziemi Żebrak będzie okaleczonym żołnierzem z Averlandu, stąd żółto-czarny mundur. Z kolei Ślepiec to tułający się bez celu mieszczanin, który okrywa się znalezionym na polu bitwy zniszczonym sztandarem bitewnym, prawdopodobnie należącym niegdyś do wojsk Middenheim lub Nordlandu.

Elementy drewniane miska, drewniana noga czy laska pomalowałem przy pomocy pigmentu Fresh Wood od MiG.

Podstawki to farby techniczne od Games Workshop i pigmenty od MiGa i Vallejo plus nasiona brzozy i trawa od Army Paintera. Bruk wyciąłem z tektury.

W przyszłym tygodniu, jeśli czas pozwoli, chcę złożyć i pomalować znaczniki kosztowności.

Zapraszam także na bloga.
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Wczoraj w nocy udało mi się pomalować znaczniki kosztowności, które w Warheim FS używane są w wielu scenariuszach.

Do zrobienia znaczników kosztowności użyłem okrągłych podstawek o średnicy 30 mm oraz kupionych na Allegro skrzyń i beczek, a także skrzyń i beczek oraz szkatułek, worków i koszy od Lead Adventure, które kupiłem razem z furmanką i wozem drabiniastym. Natomiast książka, świecznik i kielichy to produkty maxmini.eu. Całość uzupełniłem różnymi bitsami od Games Workshop.

Do malowania użyłem farb akrylowych oraz chemii modelarskiej od MiG i Vallejo, a także farb technicznych od GW. Rośliny to trawa i kwiaty od Army Painter, liście to nasiona brzozy.

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Dziś nekromancja w czystej postaci i wcale nie mam na myśli prezentowanych poniżej zdjęć Szkieletów do kompanii Nieumarłych do Warheim FS.

Jako, że w tym tygodniu przepracowałem sporo nadgodzin, a w dodatku złapało mnie jakieś przeziębienie to zaniedbałem nieco malowanie barykad ale za to postanowiłem uzupełnić album ze zdjęciami Nieumarłych o fotografie brakujących modeli. I tak dziś mam dla szanownego państwa-draństwa zdjęcia Szkieletów.

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

W minionym tygodniu opublikowałem ostatnie fotografie stronników służących w szeregach Nieumarłych kompanii w Warheim FS, pora więc na bohaterów.

Dziś przygotowałem dla was zdjęcia bohaterów służących w kompanii hrabiego Von Carstein.

Więcej na temat samych modeli możecie przeczytać TUTAJ. Z kolei TU znajduje się nieco informacji na temat malowania figurek.

Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Malowanie modułowych barykad do Warheim FS zajęło mi znacznie więcej czasu niż przypuszczałem. A ilość detali i łączna powierzchnia modeli okazała się większa niż zakładałem. Ale w końcu udało się.

Mam nadzieję, że szanownemu państwu-draństwu też się podoba.

Przy okazji pomalowałem też taki znacznik:
Image
quidamcorvus

Post by quidamcorvus »

Zapraszam do obejrzenie zdjęć kolejnych modeli służących w szeregach Nieumarłych kompanii w Warheim FS. Dziś fotografie figurek bohaterów Nieumarłego pocztu Krwawych Smoków.

Więcej na temat samych modeli możecie przeczytać TUTAJ. Z kolei TU znajduje się nieco informacji na temat malowania figurek.

Image
Post Reply