Nowy talent się objawia
Niezła ta ściana, sam malunek bardzo dobry.
Podstawka faktycznie duża, jeśli chodzi o ogólną ocenę, ale skoro to miała być świątynia, to zrozumiałe. Może jednak warto by dodać więcej detali? Na przykład jakaś księga na stojaku albo regał ze starożytną literaturą, czy może jakieś schody prowadzące gdzieś i wychodzące za krawędź scenki... Może kolumnę gdzieś wstawić albo połowę. Takie puste pomieszczenie (a nawet jego fragment) kojarzy mi się raczej z jakimś zwykłym korytarzem (zwłaszcza z tą rurą nad obrazem), no ale nic w tym złego - to tylko moja wyobraźnia
Płytki podłogi super!
Nie podoba mi się śmieć pod lewym butem. Można by to inaczej wkomponować w glebę, bo teraz widać, że to jakaś pozostałość od figurki (chyba teren z gotowca, aye?) i na płaskiej podłodze wygląda jakby akurat w tym miejscu jakiś gruz leżał
Co jeszcze... Aha, te zacieki, czy co to tam jest. Zbyt przypominają mi farbę, a za mało ciecz spływającą po ścianie. Ta, farba to też jakaś tam ciecz, ale widać, że to takie malowane, a nie zalane. Trudny to efekt do uzyskania, więc i tak próba niezła
I to chyba tyle. Reszta podoba mi się.
Gratuluję wyróżnienia.
P.S. A i jakieś ujęcia z tyłu figurki by się przydały.
[PL] Zoo Art Studio - aktualnie maziane w zwierzyńcu
Forum rules
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
Prosimy, abyście w tym dziale starali się zamieszczać prace i dyskusje na temat gotowych modeli. Jeśli macie fotki WIP (tzn. z przebiegu prac), to zamieśćcie je w stosownym dziale i ewentualnie podajcie link do takiego tematu w poście z gotową pracą.
-
Re: [PL] Zoo Art Studio - aktualnie maziane w zwierzyńcu
Dawno nas nie było, ale nie próżnowaliśmy. Chaośnik malowany w klimacie nurgla. Tarcza dorabiana.
Jak zwykle każdy komentarz mile widziany!
Ave!
Niedźwiedź
Jak zwykle każdy komentarz mile widziany!
Ave!
Niedźwiedź
Last edited by Niedźwiedź on 25 Sep 2013, o 20:26, edited 1 time in total.
fajne popękania na pancerzu - tarcza odstaje kolorystyczne - taki był zamiar czy "tak wyszło"
poza tym ja bym te "pryszcze na tarczy pomalował jako oczy 0_o
poza tym ja bym te "pryszcze na tarczy pomalował jako oczy 0_o
-
Tarcza to zdecydowanie z rozmysłem - potrzeba było przełamania bo by Green Knight wyszedł
Co do pryszczy, to w zamyśle miało to być Nurglowe wiec oczy jakoś mi nie pasują do koncepcji. Być może jeśli bym od początku o nich pomyślał to bym inaczej tą tarczę zdziełał i pewnie by lepiej się w pasowało.
Ave!
Niedźwiedź
Co do pryszczy, to w zamyśle miało to być Nurglowe wiec oczy jakoś mi nie pasują do koncepcji. Być może jeśli bym od początku o nich pomyślał to bym inaczej tą tarczę zdziełał i pewnie by lepiej się w pasowało.
Ave!
Niedźwiedź
A mi ten mdoel kojarzy się ze starym Archaonem konnym. Jednak ten prezentuje się lepiej.
Malowanie mi pasuje całe, ale tarcza jako tak odcina się tymi czerwieniami właśnie. Gdyby dodać na koniu/jeźdzcu jeszcze jakichś czerwonych akcentów - wtedy o wiele lepiej. Ale rozumiem zamysł
Technicznie to i bardzo cacy, zwłaszcza te spękania i ogólnie nałożony cień. Tarcza jest zbyt matowa w porównaniu z resztą modelu - nawet jeśli miała być inna stylem, to i tak światłka ma za mało.
P.S. No i chyba wkleiłeś 3 takie same zdjęcia
Malowanie mi pasuje całe, ale tarcza jako tak odcina się tymi czerwieniami właśnie. Gdyby dodać na koniu/jeźdzcu jeszcze jakichś czerwonych akcentów - wtedy o wiele lepiej. Ale rozumiem zamysł
Technicznie to i bardzo cacy, zwłaszcza te spękania i ogólnie nałożony cień. Tarcza jest zbyt matowa w porównaniu z resztą modelu - nawet jeśli miała być inna stylem, to i tak światłka ma za mało.
P.S. No i chyba wkleiłeś 3 takie same zdjęcia
jak ja pisałem moje to 2 się powtarzałyNo i chyba wkleiłeś 3 takie same zdjęcia
- widzę że jest poprawa
-
- The Better Choice
fajny, ale ja nie jestem obiektywny jak nurgielki widze